tafti 18.08.06, 15:25 czy ktos stosowal lub stosuje lek OMAR? mozna prosic o jakies komentarze na jego temat? bardzo prosze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tigerness.74 Re: lek omar 18.08.06, 17:32 Lek OMAR to inaczej omeprazol, stosowany m.in. w leczeniu choroby wrzodowej żołądka i reflusu żołądkowo-przełykowego– dostępny w aptekach pod innymi nazwami - Exter, Bioprazol, Gasec, Losec, Ortanol, Polprazol, Prazol, Helicid. Ja stosowałam Losec i Polprazol-te leki dobrze znosiłam, ale Omara nie przyjmowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
tafti Re: lek omar 18.08.06, 17:38 jakie bylo dzialanie tych lekow? pomogly? jesli tak, to czy moge prosic o "nakreslenie" problemu zdrowotnego, na jaki byly stosowane? Odpowiedz Link Zgłoś
tigerness.74 Re: lek omar 18.08.06, 18:03 Nie stosowałam tych leków równocześnie tylko w pewnym odstępie czasowym, chyba miesięcznym. Leczyłam się (i wyleczyłam się) na refluks żołądkow-przełykowy. A działanie tych leków polegało na hamowaniu kwasu solnego i kwasu solnego w celu wyeliminowania b.silnej zgagi, nadkwaśności, uczucia zarzucania treści pokarmowej. Ja nie miałam żadnych działań niepożądanych po tych lekach, ale nie wiem jak Ty zareagujesz na omar i tego nikt nie przewidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
corutons Re: lek omar 19.08.06, 00:24 Według mnie najgorszy z omeprazoli. Stosowałam Gasec, Bioprazol, Helicid no i Omar, który nie działał na mnie wcale. Ale to wszystko zależy od indywidualnego dopasowania leku, dla mnie np. najlepszy jest Helicid. Pozdrawiam i życzę zdrowia :) C. P.S. Zastosowanie: refluks i rumienie w żołądku. Odpowiedz Link Zgłoś
tafti Re: lek omar 19.08.06, 16:14 najgorszy, czyli najslabszy? piszesz, ze na Ciebie nie dzialal. jak duza jest poprawa po Helicidzie u Ciebie? bede wdzieczna za ta informacje. pozdrawiam cieplo ps. co to jest "rumienie w zoladku"? Odpowiedz Link Zgłoś
corutons Re: lek omar 19.08.06, 17:56 Omar nie działał na mnie wcale, nie było ani gorzej ani lepiej. Po Helicidzie jest duża poprawa, ale objawy refluksu nie znikają całkowicie, występują bardzo rzadko i nie są tak męczące. Rumień w żołądku to uszkodzenie błony żołądka (stan zapalny), taka czerwona plamka :) Co do leków to np. na moją Mamę działa Bioprazol a Helicid nie. Pozdrawiam i życzę zdrówka :) Odpowiedz Link Zgłoś