asienkaz 12.09.06, 11:35 czytam na forum różne opinie o tej diecie. Czy ktoś kto ją stosował moze się odezwać i poradzić czy faktyczne warto i jakie były efekty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oliffka5 Re: dieta matki polki 12.09.06, 18:01 Nie stosowałam tej diety i nawet nie zamierzam. Jest jedną z najbardziej absurdalnych diet jakie widziałam. Nie wiem po co fundować sobie obniżenie przemiany materii, niedobór składników odżywczych i "męki" psychiczne skoro można w przyjemny i zdrowy sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: dieta matki polki 12.09.06, 18:57 No ale wtedy nie byloby okazji / i koniecznosci / do wyprobowania / z jedynym skutkiem w postaci jo-jo / innych diet odchudzajacych... Odpowiedz Link Zgłoś
fidak Re: dieta matki polki 12.09.06, 19:27 Jestem na ostatnim dniu diety i zgubiłam 4 kg czyli jest skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
oliffka5 Re: dieta matki polki 12.09.06, 19:41 No wiesz, jak nie będę nic jadła przez tydzień to tez schudnę tylko jakim kosztem? Bardzo trudno jest po restrykcyjnych dietach nie rzucić sie w końcu na jedzenie. Organizm w końcu upomni sie o swoje. Szkoda zdrowia na stosowania coraz to nowych i coraz to bardziej "fantazyjnych" diet, które są tylko pułapką, bo, sądząc po ich ilości, nie skutkują. Oczywiście trzymam za Ciebie kciuki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: dieta matki polki 13.09.06, 08:50 O tym, czy jest skuteczna, powiesz nam za miesiac, dwa, trzy. Nie w ostatnim dniu. Odpowiedz Link Zgłoś
asienkaz Re: dieta matki polki 13.09.06, 12:52 widze ze się na tym świetnie znasz, więc jak zgubić około 5 kilogramów i nie wrócić do tej wagi? Jak juz pisałam stosuje od dawna 1000 kalorii i nie ma żadnego pozytywnego efektyu. Nie jem pieczywa , słodyczy, żadnych słodzonych napojów i soków, nie używam i nie jadam masła, margaryny, od 20 lat nie słodze herbaty ani kawy. A wciąz mam 5 kilo nadwagii. Teraz cos mi doradz. Prosze Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: dieta matki polki 13.09.06, 13:03 Moze Twoja waga to wlasnie to wlasnie te 5 kg wiecej. Byc moze masz siedzacy tryb zycia i powinnas zaczac uprawiac jakis sport. Byc moze uprzednio stosowanymi dietami obnizylas sobie metabolizm i terza nie chudniesz przy 100 kalorii. A moze masz problemy endokrynologiczne. Zasiegnelas opinii lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
asienkaz Re: dieta matki polki 13.09.06, 12:47 możesz mi powiedzieć z jakiej wagi do jakiej udało ci się zejśc. podobno im większ nadwaga tym szybciej sie traci kilogramy na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
oliffka5 Re: dieta matki polki 13.09.06, 15:19 to prawda, że im większa waga tym szybciej mozna zwalić kilogramy ale jakos mi sie wierzyć nie chce, że nie możesz ruszyc z wagą jedząc 1000kcal i ćwicząc. Wyprawiałam ze soba najprzeróżniejsze rzeczy łącznie z głodówkami i jedząc rozsądnie oraz ćwicząc udało mi się doprowadzić do porządku swoją wagę. Może masz problemy zdrowotne? Robiłaś badania, dobrze się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
asienkaz Re: dieta matki polki 14.09.06, 08:26 czuje sie dobrze, wyniki badań mam książkowe - a na aerobic chodze 2 razy w tygodniu po godzinie... i nic- 1000 kalori od miesiąca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: dieta matki polki 14.09.06, 11:54 Masz wage cyfrowa? Wazysz sie codziennie o tej samej godzinie? Zadnych wahan przez miesiac? Ja w kazdym razie poszlabym do Poradni Chorob Metabolicznych: nie dzialalabym na wlasna reke. Byc moze potrzebne sa specjalistyczne testy m.in. dotyczce zuzycia energetycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: dieta matki polki 13.09.06, 17:29 A na czym polega ta dieta? Jakoś nie mogę jej znaleźć... Odpowiedz Link Zgłoś
oliffka5 Re: dieta matki polki 13.09.06, 19:27 Nie chce mi się teraz szukać tej diety, więc dokładnie Ci nie powiem ale je się jeden rodzaj produktu każdego dnia, czyli pierwszy dzień 1kg marchewki, drugi- ziemniaki, trzeci-biały ser itd. Nie pamiętam czy przez tydzień czy dłużej. No nie jest to właściwa dieta z całą pewnością. Odpowiedz Link Zgłoś
edith87 Re: dieta matki polki 13.09.06, 20:00 1 dzień - 1 kg ugotowanych w mundurkach ziemniaków. (łupiny zostawiamy w spokoju, czyli wywalamy do kosza...) 2 dzień - 1 kg ugotowanej marchewki 3 dzień - 1 kg białego, CHUDEGO twarogu (Matka nie była w stanie zjeść kilograma, mimo najszczerszych chęci) 4 dzień - 1 kg ugotowanej piersi z kurczaka (i tu Matka dorzuciła sałatę, polała winegretem i powiedziała sobie, że ten kurczak nie wie, że tak nie wolno...) 5 dzień - 1 kg owoców - ale nie bananów i innych bardzo słodkich. Polecane ananasy, pomarańcze, grejpfruty. Jabłka chyba mogą być. Odpowiedz Link Zgłoś