Dodaj do ulubionych

dieta matki polki

12.09.06, 11:35
czytam na forum różne opinie o tej diecie. Czy ktoś kto ją stosował moze się
odezwać i poradzić czy faktyczne warto i jakie były efekty.
Obserwuj wątek
    • oliffka5 Re: dieta matki polki 12.09.06, 18:01
      Nie stosowałam tej diety i nawet nie zamierzam. Jest jedną z najbardziej
      absurdalnych diet jakie widziałam. Nie wiem po co fundować sobie obniżenie
      przemiany materii, niedobór składników odżywczych i "męki" psychiczne skoro
      można w przyjemny i zdrowy sposób?
      • linn_linn Re: dieta matki polki 12.09.06, 18:57
        No ale wtedy nie byloby okazji / i koniecznosci / do wyprobowania / z jedynym
        skutkiem w postaci jo-jo / innych diet odchudzajacych...
    • fidak Re: dieta matki polki 12.09.06, 19:27
      Jestem na ostatnim dniu diety i zgubiłam 4 kg czyli jest skuteczna.
      • oliffka5 Re: dieta matki polki 12.09.06, 19:41
        No wiesz, jak nie będę nic jadła przez tydzień to tez schudnę tylko jakim
        kosztem?
        Bardzo trudno jest po restrykcyjnych dietach nie rzucić sie w końcu na
        jedzenie. Organizm w końcu upomni sie o swoje.
        Szkoda zdrowia na stosowania coraz to nowych i coraz to bardziej "fantazyjnych"
        diet, które są tylko pułapką, bo, sądząc po ich ilości, nie skutkują.
        Oczywiście trzymam za Ciebie kciuki :-)
      • linn_linn Re: dieta matki polki 13.09.06, 08:50
        O tym, czy jest skuteczna, powiesz nam za miesiac, dwa, trzy. Nie w ostatnim
        dniu.
        • asienkaz Re: dieta matki polki 13.09.06, 12:52
          widze ze się na tym świetnie znasz, więc jak zgubić około 5 kilogramów i nie
          wrócić do tej wagi? Jak juz pisałam stosuje od dawna 1000 kalorii i nie ma
          żadnego pozytywnego efektyu. Nie jem pieczywa , słodyczy, żadnych słodzonych
          napojów i soków, nie używam i nie jadam masła, margaryny, od 20 lat nie słodze
          herbaty ani kawy. A wciąz mam 5 kilo nadwagii. Teraz cos mi doradz. Prosze
          • linn_linn Re: dieta matki polki 13.09.06, 13:03
            Moze Twoja waga to wlasnie to wlasnie te 5 kg wiecej. Byc moze masz siedzacy
            tryb zycia i powinnas zaczac uprawiac jakis sport. Byc moze uprzednio
            stosowanymi dietami obnizylas sobie metabolizm i terza nie chudniesz przy 100
            kalorii. A moze masz problemy endokrynologiczne. Zasiegnelas opinii lekarza?
      • asienkaz Re: dieta matki polki 13.09.06, 12:47
        możesz mi powiedzieć z jakiej wagi do jakiej udało ci się zejśc. podobno im
        większ nadwaga tym szybciej sie traci kilogramy na początku.
        • oliffka5 Re: dieta matki polki 13.09.06, 15:19
          to prawda, że im większa waga tym szybciej mozna zwalić kilogramy ale jakos mi
          sie wierzyć nie chce, że nie możesz ruszyc z wagą jedząc 1000kcal i ćwicząc.
          Wyprawiałam ze soba najprzeróżniejsze rzeczy łącznie z głodówkami i jedząc
          rozsądnie oraz ćwicząc udało mi się doprowadzić do porządku swoją wagę.
          Może masz problemy zdrowotne? Robiłaś badania, dobrze się czujesz?
          • asienkaz Re: dieta matki polki 14.09.06, 08:26
            czuje sie dobrze, wyniki badań mam książkowe - a na aerobic chodze 2 razy w
            tygodniu po godzinie... i nic- 1000 kalori od miesiąca!!!
            • linn_linn Re: dieta matki polki 14.09.06, 11:54
              Masz wage cyfrowa? Wazysz sie codziennie o tej samej godzinie? Zadnych wahan
              przez miesiac? Ja w kazdym razie poszlabym do Poradni Chorob Metabolicznych:
              nie dzialalabym na wlasna reke. Byc moze potrzebne sa specjalistyczne testy
              m.in. dotyczce zuzycia energetycznego.
    • mary_lu Re: dieta matki polki 13.09.06, 17:29
      A na czym polega ta dieta?
      Jakoś nie mogę jej znaleźć...
      • oliffka5 Re: dieta matki polki 13.09.06, 19:27
        Nie chce mi się teraz szukać tej diety, więc dokładnie Ci nie powiem ale je się
        jeden rodzaj produktu każdego dnia, czyli pierwszy dzień 1kg marchewki, drugi-
        ziemniaki, trzeci-biały ser itd. Nie pamiętam czy przez tydzień czy dłużej. No
        nie jest to właściwa dieta z całą pewnością.
    • edith87 Re: dieta matki polki 13.09.06, 20:00
      1 dzień - 1 kg ugotowanych w mundurkach ziemniaków. (łupiny zostawiamy w
      spokoju, czyli wywalamy do kosza...)
      2 dzień - 1 kg ugotowanej marchewki
      3 dzień - 1 kg białego, CHUDEGO twarogu (Matka nie była w stanie zjeść
      kilograma, mimo najszczerszych chęci)
      4 dzień - 1 kg ugotowanej piersi z kurczaka (i tu Matka dorzuciła sałatę, polała
      winegretem i powiedziała sobie, że ten kurczak nie wie, że tak nie wolno...)
      5 dzień - 1 kg owoców - ale nie bananów i innych bardzo słodkich. Polecane
      ananasy, pomarańcze, grejpfruty. Jabłka chyba mogą być.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka