gizela6 04.10.06, 13:14 słyszałam, że metalowa koronka na korzeniu zęba jest przeciwskazaniem do wykonania rezonansu magnetycznego. Dlaczego więc lekarze wykonali to badanie dziecku mojej znajomej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agoga Re: metalowy ząb a rezonans 04.10.06, 13:36 Bo to chyba legenda. Ja miałam robiony rezonans głowy i pytali tylko o zegarek, telefon i rozrusznik serca. Nie musialam zdjemowac nawet kolczyków. Może to chodzi o jakieś większe metalowe płytki. Odpowiedz Link Zgłoś
agoga Re: metalowy ząb a rezonans 04.10.06, 13:42 Zapomniałam dodać, że też mam dorabiany ząb i tam jest coś z metalem Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka79 Re: metalowy ząb a rezonans 04.10.06, 22:24 badanie można wykonać ale należy uprzedzić że jest taka sytuacja bo często taki drobiazg robi jakieś cienie na zdjęciach i może to byc mylnie odczytane Odpowiedz Link Zgłoś
gizela6 Re: metalowy ząb a rezonans 05.10.06, 00:17 Dziękuję serdecznie i pozdrawiam :). Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: metalowy ząb a rezonans 05.10.06, 01:36 Ale jakbys miala cos wiekszego w kieszeni, np pistolet to ci wyrwie razem z ubraniem. Odpowiedz Link Zgłoś