Gość: ASIA IP: *.devs.futuro.pl 01.06.01, 11:31 Czy ktoś znalazł już jakąś metodę, która uzdrowiłaby rozwarstwiające się paznokcie? Odżywiam się dobrze i wydaje mi się, że może być to spowodowane pigułkami Femoden. Poradźcie coś! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LISA Re: PAZNOKCIE-rozdwajanie IP: 62.233.128.* 04.06.01, 13:23 Też chciałabym się dowiedzieć! Mam ten sam problem! Kto nam cś poradzi???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: PAZNOKCIE-rozdwajanie IP: *.home.cgocable.net 04.06.01, 15:03 Wielka uwaga na srodki chemii domowej, wszelkie produkty dezynfekujace i scierajace bardzo uszkadzaja skore rak i plytki paznokciowe. Najlepiej uzywac rekawiczek gumowych, a po "pracach" wetrzec dobry krem odzywczy. Kiedys byl doskonaly- cytrynowo glicerynowy. Podobno pomaga roboenie kapieli rak w cieplej oliwie z oliwek ,ale nigdy nie stosowalam. Zapobiegawczo (zeby nie pekaly dalej) maluje paznokcie lakierem bezbarwnym. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia76 Re: PAZNOKCIE-rozdwajanie 05.06.01, 09:56 Potwierdzam i także zachęcam do stosowania się do powyższych zaleceń. Od 2 miesięcy dokładnie wszelkie prace domowe w rekawiczkach i niezawodny krem glicerynowo-cytrynowy. Wiem, że wcieranie w płytkę soku z cytryny też pomaga. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: PAZNOKCIE-rozdwajanie IP: 157.25.69.* 06.06.01, 11:27 Polecam kurację H-Panthoten -em. Sprawdziłam i pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: PAZNOKCIE-rozdwajanie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 08.06.01, 09:55 Ja też co jakiś czas mam problem z rozdwajającymi się paznokciami ale na szczęście znalazłam rozwiązanie-olejek rycynowy, smaruje na noc i po kilku dniach jest widoczny efekt, mało przyjemne ale w moim przypadku bardzo skuteczne, spróbujcie, powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: PAZNOKCIE-rozdwajanie IP: 195.82.183.* 08.06.01, 17:10 Ja zrobilam sobie 2-tygodniowa kuracje(2 surowe zoltka na czczo) i chociaz podobno to niezdrowe(cholesterol) pomoglo!Paznokcie mam twarde i sie nie lamia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H-Panto Re: PAZNOKCIE-rozdwajanie IP: 192.168.0.* / *.gliwice.pl 29.06.01, 23:42 Podpisuje sie pod H-Pantotenem. Paznokcie to mi sie juz prawie "roztrajaly"... Drogie to jak diabli, ale trzeba brac do skutku. Pomaga! Odpowiedz Link Zgłoś