28.12.06, 14:28
jaki lekarz mogłby mi wypisać recepte na jakieś silne środki nasenne?
Obserwuj wątek
    • tigerness.74 Re: ? 28.12.06, 14:34
      Agucha-czemu "silne środki nasenne"? Jeśli cierpisz na bezsenność, z którą nie
      potrafisz już sobie poradzić naturalnymi metodami udaj się do przyszpitalnej
      poradni leczenia zaburzeń snu, a nie faszeruj się farmaceutykami, które
      działają doraźnie i nie rozwiązują problemu, a w dodatku uzależniają.
      • j2334 Re: ? 28.12.06, 14:37
        Jesli nie masz mozliwosci skorzystania z takiej poradni ,to sprubuj cos ze
        specyfikow ziolowych.Nie masz pojecia ,jak szybko mozna sie uzaleznic od lekow
        nasennych.
        • agucha1712 Re: ? 28.12.06, 14:57
          nie raczej nie mam możliwości
          mimo wszystko będę się upierać przy czymś silniejszym , to do jakiego lekarza
          mam się udać ? dodam że mam 16 lat
          • j2334 Re: ? 28.12.06, 15:03
            skoro masz 16 lat,to mama powinna Cie w tym kierunku bardziej uswiadomic.W tym
            wieku mozesz jeszcze isc do pediatry,ale nie sadze ,zeby ktorykolwiek lekarz Ci
            cos takiego przepisal.
            • tigerness.74 Re: ? 28.12.06, 15:30
              I oby nie odważył się przepisać-przypominam sobie pannę Aguchę z innych wątków
              (zwłaszcza dotyczącego wysokiego wzrostu) i podejrzewam, że znowu coś
              kombinuje...
              • agucha1712 Re: ? 28.12.06, 19:04
                no to dziwne, ciekawe skąd ludzie takie rzeczy biorą
                a np. psychiatra wypisałby mi takie coś?
                • fraaszka Re: ? 28.12.06, 19:09
                  i weźmie na siebie odpowiedzialność za twoje pomysły?
                  musiałby być idiotą żeby na życzenie szesnastolatki wypisać receptę na silne
                  środki usypiające
                • to_jaaa Re: ? 28.12.06, 19:14
                  ludzie biorą takie coś, bo się leczą
                  myślisz, że psychiatra wypisuje je jak landrynki?
                  swoją drogą, panno agucho, jeszcze kilka takich watków i wizyta u psychologa
                  wskazana
                  • agucha1712 Re: ? 28.12.06, 19:23
                    czyli nie ma szans,żeby mi to jakiś lekarz wypisał od ręki?

jeszcze mam jedno pytanie na jakiej zasadzie działa lek "madopar" i czy w
                    dużych ilościach może spowodować śmierć?
                    • to_jaaa Re: ? 28.12.06, 19:26
                      tradycyjnie nic a nic nie dociera do główki?
                      • agucha1712 Re: ? 28.12.06, 19:35
                        dotarło wszystko, ale nie znaczy to ,że ja muszę się z tym zgadzać

przepraszam jeśli moje posty Was w jakiś sposób denerwuja , ale internet to
                        jedyne miejsce gdzie mogę uzyskać potrzebne mi informacje tak więc i dzięki za
                        wsystkie rady
                        • to_jaaa Re: ? 28.12.06, 19:41
                          na jakiej zasadzie działa lek "madopar" i czy w
                          dużych ilościach może spowodować śmierć?

na takie pytania raczej odpowiedzi nie uzyskasz
                          a zamiast pytania na forum zdecydowanie proponuje ci rozmowę z psychologiem
                          • agucha1712 Re: ? 28.12.06, 19:51
                            tylko,że ja nie wierze ,że rozmowa z psychologiem rozwiąże moje problemy
                            tym bardziej ,że byłam u 2 psychologów i nawet u psychiatry byłam i nawet
                            wypisał mi psychotropa i nie wiem ku czemu miało to służyć no ale cóż pobrałam
                            lek przez jakiś miesiąc, nie odczułam żadnej różnicy w moim sposobie myślenia
                            czy zachowaniu i na tym się skończyło
                            • to_jaaa Re: ? 28.12.06, 19:56
                              byłaś, czy chodziłaś na terapię?
                    • fraaszka Re: ? 28.12.06, 19:33
                      wiesz co aga?
                      idź jednak do tego psychiatry i porozmawiaj z nim o recepcie na środki nasenne
                      i powiedz mu dlaczego, i po co są ci potrzebne
                      i trzymam kciuki żebyś trafiła na takiego lekarza, który jest jednocześnie
                      psychoterapeutą
                      • agucha1712 Re: ? 28.12.06, 20:01
                        nie chodziłam na żadną terapię, psychiatra spytał mnie czy wolę leki czy
                        rozmowy z psychologiem , no to wybrałam leki, ale z psychologiem i tak chwilę
                        porozmawiałam ale jednorazowo. i twierdzę ,że to bezsensu jest , po za tym nie
                        bardzo wiem po co to wszystko , moje życia i moja sprawa czy chcę żyć czy chcę
                        się zabić
                        • iki_ko Re: ? 28.12.06, 20:24
                          www.oswiadczeniewoli.pl/index2.php?plik=jak.inc&kat=1
                          naturalnie, ze jest to Twoja sprawa, czy chcesz zyc czy nie. to jest TWOJA
                          decyzja, tu nikt nie jest psychiatra albo psychoterapeuta. zaczynasz jedynie
                          troche polemizowac i denerwowac. moze jedynie zanim podejmiesz ostateczna
                          decyzje, zastanow sie nad tym, co Ci przeslalam. jest tyle ludzi, ktorzy chca
                          zyc, a ich jedynym ratunkiem jest przeszczep.
                          sluchaj, nikt tu nie bedzie z Toba dyskutowal na temat lekarstw lub sensu
                          zycia.
                          mam ciocie, ktora akurat przeszla chorobe nowotworowa, dlatego zaczynasz mi
                          dzialac na nerwy...
                          dziecko kochane, po co Ci lekarstwa: skocz z wysokosci, rzuc sie z kamieniami w
                          wode etc. po co jeszcze wydawac pieniadze na leki?
                          przestan trolowac i denerwowac, skoncz jak chcesz i przestan sie narzucac.
                          ludzie na tym forum maja wystarczajaco duzo problemow, zeby sluchac jeszcze
                          Twojego gdakania!
                          • agucha1712 Re: ? 28.12.06, 20:47
                            ok zrozumiałam, to już mam ostatnie pytanie na forum : ten formularz należy
                            tylko powiększyć , wydrukować wypełnić i już? moje narządy będzie można
                            przeszczepić? swoją drogą fajnie to wymyślili

hmm.. no to żegnam
                            p.s Fraaszka , To_jaa fajni z Was ludzie, miło mi było ,że Was poznałam
                            (wirualnie ale zawsze coś) trzymcie się ciepło
                        • fraaszka Re: ? 28.12.06, 20:40
                          pewnie, że decyzja twoja, ale nie do końca tylko twoja sprawa
                          przecież masz jakieś bliskie osoby, rodziców, przyjaciół

dwa dni temu zamieszczałam na tym forum apel o krew
                          tak wielu osobom zależy na życiu naszego przyjaciela
                          więc nie jest to do końca tak, że pakujesz się, trzaskasz drzwiami i opuszczasz
                          ten teatr
                          przecież ktoś tu do cholery zostaje, pomyśl o tym aga
                        • teletombola1 Re: ? 29.12.06, 23:06
                          agucha1712 napisała:
                          psychiatra spytał mnie czy wolę leki czy
                          > rozmowy z psychologiem ,

myślę, że powinnaś zmienić lekarza. Psychiatra nie tylko jest od przepisywania
                          leków, ale przedewszystkim od rozmowy. Co to za pytanie do 16-sto letniej
                          dziewczyny?! W głowie mi się to nie mieści. Może porozmawiaj z rodzicami, może
                          oni pomogą Ci znaleźć odpowiedniego specjalistę. Bo na odpowiedniego raczej nie
                          trafiłaś. Warto poszukać.
    • are.1 Re: ? 29.12.06, 19:46
      Japonczyk, bo on bedzie rozumial innych kazmikadze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka