05.02.07, 19:01
Staram sie schudnąć już od prawie roku.Moje cialo wygląda coraz gorzej..mam
18 lat a waga doszła do 70 kg przy 17- cm wzrostu.Chciałabym zapisać się do
dietetyka.Nie wiem jednak czy każda osob amoze i czy jest to bezpłatne.Wiecie
coś na ten temat?
Obserwuj wątek
    • anny6 Re: Dietetyk? 06.02.07, 19:39
      ....
      • ena_em Re: Dietetyk? 09.02.07, 10:15
        Na wizyte do dietetyka isc mozesz zawsze (chyba ze jestes niepelnoletnia -
        wtedy chyba potrzebujesz zgody rodzicow albo cos takiego). Bezplatne to to nie
        jest napewno, ale koszt tez nie duzy - 35-50zl za wizyte. tylko wizytki pewnie
        sa co dwa tygodnie. Ale dostajesz dietke, zapisujesz wszystko skrupulatnie co
        jadasz i o jakich porach. A jaka wage chcialabys osiagnac? Musisz byc przede
        wszystkim cierpliwa, bo dietetyk zapewne przepisze Ci taka diete gdzie
        maksymalnie schudniesz 1 kg w tygodniu, ze 2 razy w tygodniu bedziesz musiala
        pewnie troche pobiegac albo pojsc na aerobic. Moja rada: zrezygnuj ze slodyczy
        i jadaj o stalych porach, a ostatni posilek maksymalnie do godziny 18. Potem
        nic juz nie jedz, ewentualny glod popijaj woda. I nie mysl o tym jak o diecie
        tylko jak o nowym sposobie zycia, filozofii zdrowia:) powodzenia. Pisz o jak
        poszlo:) pozdrawiam
    • linn_linn Re: Dietetyk? 09.02.07, 11:59
      Nie znam polskich cen, ale zamiast do dietetyka zapisalabym sie na silownie.
      Mysle, ze kosztuje taniej. We Wloszech na pewno / silownia 38 euro na miesiac,
      dietetyk chyba jednorazowo bierze wiecej /. No i sam dietetyk niewiele chyba
      da: w koncu kazdy z nas wie czego i o ile je za duzo.
      • aleksandrape Re: Dietetyk? 17.02.07, 14:16
        no, nie zawsze wszyscy to wiedzą, a nawet jeśli, to mogą nie wiedzieć jak sobie
        z tym poradzić, jak i na co zamieniać niewłaściwe jedzenie...ja zastanawiam się
        nad pójściem do dietetyka, czy ktoś mógłby polecić kogoś na terenie warszawy? a
        i czy wiecie coś może o centrum dietetycznym prolinea?
        dzięki, pozdrawiam
        • linn_linn Re: Dietetyk? 17.02.07, 15:53
          Niestety ja nie moge polecic / 2000 km /, a wlasnie znalazlam kogos do kogo
          udalabym sie rok temu. Teraz mi to niepotrzebne / chyba ze bede miala problemy
          w wychodzeniu z odchudzania /. Specjalizacja: biolog zywieniowy i etolog
          zywnosciowy / jesli dobrze tlumacze /. Zadnych prochow. Praktycznie to, co ja
          stosuje od niecalych 2 lat. Tyle ze doszlam do tego sama. Przyznaje, ze samemu
          nie jest latwo, ale nie jest to niemozliwe. Na pewno lepiej zwrocic sie o pomoc
          do fachowca niz szkodzic sobie na wlasna reke. Myzle jednak, ze dietetyk to za
          malo: dietetyk nie jest lekarzem / zajmuje sie tylko ukladaniem posilkow /.
          Jedno jest pewne: i tak najwazniejsza jest pomoc psychologiczna. Znam wiele
          osob, ktore odchudzily sie z fachowa pomoca i szybciutko wrocily do
          poprzedniej / a nawet wyzszej / wagi. Wczesniej czy pozniej zostajemy sami ze
          soba i wtedy zaczynaja sie schody...
        • puciaa Re: Dietetyk!! 22.02.07, 09:53
          ceny wizyt u dietetykow są rózne, mniejsze i większe,ja trafiłam przypadkiem do
          dietetyka z natur house przy metrze kabaty. wizyty sa BEZPŁATNE, dopasuja ci
          plan dietetyczny i dobiora preparat ktory pomoze np spalic tkanke tłuszczową,
          przyspieszy metabolizm. płacisz za preparaty, a wizyty kontrolne są co tydzien,a
          to jest mobilizujące, efekty juz widzę:)
          • linn_linn Re: Dietetyk!! 22.02.07, 11:19
            No ladnie sie zapowiadalo... A jesli ktos NIE CHCE suplementow i
            inncy "cudownych srodkow"? Tez sa BEZPLATNE?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka