kinia560 Re: co na hemoroidy - naturalne sposoby 30.05.07, 16:19 polecam polewanie dość zimną wodą, przykladanie lodem i regulrne zażywanie Venescinu. Na noc kompres z olejku rokitnikowego, oczywiście dużo ruchu i diete warzywną. Mi to wszystko pomogło, ale miałam zewnętrzne guzki. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek-59 Re: co na hemoroidy - naturalne sposoby 31.05.07, 00:45 Nasiadówki w ciepłym naparze z kory dębu. Odpowiedz Link Zgłoś
beatka821 Re: co na hemoroidy - naturalne sposoby 31.05.07, 10:35 ja się b.długo męczyłam i pomogły mi dopiero czopki z propolisem.ok 15 zł Odpowiedz Link Zgłoś
ciesia Re: co na hemoroidy - naturalne sposoby 09.06.07, 21:03 Ja po porodzie mialam straszne hemoroidu, wyskoczyly w postaci olbrzymich , nabrzmialych na zewnatrz guzków, nie krwawily, troszke bolaly ale powodowaly straszny dyskomfort.Za namowa mojej mamy zaczelam smarowac oliwa z oliwek kilka razy dziennie i przeszlo!Teraz nie mam ani sladu. Sprobuj tak moze Tobie rowniez pomoze bo nie zaszkodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
benka-ka Re: co na hemoroidy - naturalne sposoby 09.06.07, 22:14 Bardzo skutecznym lekiem jest DETRALEX, oczywiscie trzeba udać się do lekarza. Naturalnych sposobów na pozbycie się hemoroidów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
luks28 Re: co na hemoroidy - naturalne sposoby 10.06.07, 18:02 odpowiednia dieta + ruch, + /w zależności od stopnia zaawansowania/ joga Odpowiedz Link Zgłoś
wawan1 Re: co na hemoroidy - naturalne sposoby 10.06.07, 19:24 1) Likwidacja zaparc, jesli je masz 2) Codzienne tzw. brzuszki 3) Na hemoroida 3xdziennie kostka lodu aż się wciągnie Odpowiedz Link Zgłoś