Dodaj do ulubionych

odkwaszanie organizmu

09.06.03, 17:55
czy wiecie moze jakie pokarmy sa dobre na odkwaszanie organizmu? Juz wiem, ze
ryby. Ale co oprocz ryb???
Z gory dzieki za odpowiedz.
sellma
Obserwuj wątek
    • Gość: & Re: odkwaszanie organizmu IP: *.idzik.pl 09.06.03, 20:16
      Najszybciej treść żołądkową odkwasisz:sokiem z cytryny lub barszczem z buraków.
      Działa właściwie natychmiast.
    • Gość: Mariusz Re: odkwaszanie organizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.03, 20:29
      Nie bardzo rozumiem. Ludzki organizm posiada specjalne mechanizmy
      utrzymujące "kwasowość" wyrażaną tzw pH na stałym poziomie. Dzięki temu możemy
      żyć. Czemu więc ma służyć "odkwaszanie"? Najskuteczniejszą metodą będzie
      dożylne podawanie wodorowęglanu sodowego- oczywiście nie polecam. Pozdrawiam.
      • Gość: starlette Re: odkwaszanie organizmu IP: *.acn.waw.pl 09.06.03, 20:38
        Może chodzi o przeciwdziałanie nadkwasności?
      • Gość: Artur Re: odkwaszanie organizmu IP: *.saskatoonhealthregion.ca 09.06.03, 23:11
        Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> Nie bardzo rozumiem. Ludzki organizm posiada specjalne mechanizmy
        > utrzymujące "kwasowość" wyrażaną tzw pH na stałym poziomie. Dzięki temu
        możemy
        > żyć. Czemu więc ma służyć "odkwaszanie"? Najskuteczniejszą metodą będzie
        > dożylne podawanie wodorowęglanu sodowego- oczywiście nie polecam. Pozdrawiam.

To odkwaszanie wywodzi sie z medycyny alternatywnej i nie ma potwierdzenia
        naukowego. Przypomina to te oczyszczajace wywary z ziol, ktore nie wiadomo co i
        jak oczyszczaja. Wg roznych teorii naturalnych mieso zakwasza a warzywa np
        buraki odkwaszaja. Licho wie kto i jak do tego doszedl ale sie to jakos
        roznioslo i ludziska w to wierza. Chyba Gumowska swoimi ksiazkami sie do tego
        przyczynila.
        • sellma Re: odkwaszanie organizmu 09.06.03, 23:54
          Juz spiesze z wytlumaczeniem. Dostalam przepis na miksture skladajaca sie z
          octu jablkowego i miodu. Dobre ponoc na zlogi w jelitach, ale zakwasza
          organizm. Tu jestem laikiem kompletnym; nie wiem, co odkwasza.

pozdrawiam
          • sellma P.S. 09.06.03, 23:57
            Nawet nie wiem, czy to tak zle miec zakwaszony organizm.
            Gumowska czytywalam. Nie wiedzialam, ze taka niepopularna.
            :-)
            • Gość: Artur Re: P.S. IP: *.ss.shawcable.net 10.06.03, 04:43
              sellma napisała:
              Nie wiedzialam, ze taka niepopularna.
              > :-)

Jak to nie popularna? Popularna!
          • Gość: Mariusz Re: odkwaszanie organizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.03, 09:31
            Muszę przyznać, że nie bardzo wiem o jakie złogi może chodzić w jelitach (no
            może poza masami kałowymi ale są lepsze, zupełnie naturalne metody ich
            usuwnia). Tak na poważnie to jakieś "cudactwo" i nie polecam. Pozdrawiam.
            • Gość: Doki a mniej serio IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 14.06.03, 10:37
              Myslalem, ze chodzi o zwalczanie tzw zakwasow w
              miesniach, czyli mleczanow zalegajacych po wysilku. Na to
              wyprobowanym sposobem jest piwo i goraca kapiel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka