sellma 09.06.03, 17:55 czy wiecie moze jakie pokarmy sa dobre na odkwaszanie organizmu? Juz wiem, ze ryby. Ale co oprocz ryb??? Z gory dzieki za odpowiedz. sellma Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: & Re: odkwaszanie organizmu IP: *.idzik.pl 09.06.03, 20:16 Najszybciej treść żołądkową odkwasisz:sokiem z cytryny lub barszczem z buraków. Działa właściwie natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: odkwaszanie organizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.03, 20:29 Nie bardzo rozumiem. Ludzki organizm posiada specjalne mechanizmy utrzymujące "kwasowość" wyrażaną tzw pH na stałym poziomie. Dzięki temu możemy żyć. Czemu więc ma służyć "odkwaszanie"? Najskuteczniejszą metodą będzie dożylne podawanie wodorowęglanu sodowego- oczywiście nie polecam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starlette Re: odkwaszanie organizmu IP: *.acn.waw.pl 09.06.03, 20:38 Może chodzi o przeciwdziałanie nadkwasności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: odkwaszanie organizmu IP: *.saskatoonhealthregion.ca 09.06.03, 23:11 Gość portalu: Mariusz napisał(a): > Nie bardzo rozumiem. Ludzki organizm posiada specjalne mechanizmy > utrzymujące "kwasowość" wyrażaną tzw pH na stałym poziomie. Dzięki temu możemy > żyć. Czemu więc ma służyć "odkwaszanie"? Najskuteczniejszą metodą będzie > dożylne podawanie wodorowęglanu sodowego- oczywiście nie polecam. Pozdrawiam. To odkwaszanie wywodzi sie z medycyny alternatywnej i nie ma potwierdzenia naukowego. Przypomina to te oczyszczajace wywary z ziol, ktore nie wiadomo co i jak oczyszczaja. Wg roznych teorii naturalnych mieso zakwasza a warzywa np buraki odkwaszaja. Licho wie kto i jak do tego doszedl ale sie to jakos roznioslo i ludziska w to wierza. Chyba Gumowska swoimi ksiazkami sie do tego przyczynila. Odpowiedz Link Zgłoś
sellma Re: odkwaszanie organizmu 09.06.03, 23:54 Juz spiesze z wytlumaczeniem. Dostalam przepis na miksture skladajaca sie z octu jablkowego i miodu. Dobre ponoc na zlogi w jelitach, ale zakwasza organizm. Tu jestem laikiem kompletnym; nie wiem, co odkwasza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sellma P.S. 09.06.03, 23:57 Nawet nie wiem, czy to tak zle miec zakwaszony organizm. Gumowska czytywalam. Nie wiedzialam, ze taka niepopularna. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: P.S. IP: *.ss.shawcable.net 10.06.03, 04:43 sellma napisała: Nie wiedzialam, ze taka niepopularna. > :-) Jak to nie popularna? Popularna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: odkwaszanie organizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.03, 09:31 Muszę przyznać, że nie bardzo wiem o jakie złogi może chodzić w jelitach (no może poza masami kałowymi ale są lepsze, zupełnie naturalne metody ich usuwnia). Tak na poważnie to jakieś "cudactwo" i nie polecam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki a mniej serio IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 14.06.03, 10:37 Myslalem, ze chodzi o zwalczanie tzw zakwasow w miesniach, czyli mleczanow zalegajacych po wysilku. Na to wyprobowanym sposobem jest piwo i goraca kapiel. Odpowiedz Link Zgłoś