Dodaj do ulubionych

Chory żołądek

16.06.07, 11:18
Czy sa jakies produkty, warzywa, owoce itd, ktore maja dobroczynny wplyw na
zoladek? Wiadomo, czego unikac w stanach zapalnych blony sluzowej zoladka -
kawy, alkoholu, ostrych przypraw. A czy jest cos, co moze wspomagac proces
regeneracji zoladka?
Obserwuj wątek
    • anna723 Re: Chory żołądek 16.06.07, 11:38
      Witam możesz spróbować z siemieniem lnianym chociaż to pomaga tak sobie.Łyżke
      siemienia zalej pół szklanką goracej wody(przegotowanej) i zostaw przynajmniej
      na 10 godzin żeby ziarenka naciagnęły i powstał kisiel.Później to zamieszaj i
      wypij.W smaku nie jest to najlepsze ale bywają gorsze rzeczy.A może byś
      spróbowała poradzic sie specjalisty(gastrolog).Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia.
      • teresa995 Re: Chory żołądek 20.06.07, 21:10
        Witam,
        Też mam chory żołądek - od lat trwające przewlekłe zapalenie błony śluzowej
        żołądka, wrzodu ani nadżerki nie miałam, a od października 2006 - zaostrzenie
        zapalenia, bóle, nudności, wymioty, pieczenie języka - język pośrodku bardzo
        czerwony, po bokach lekko obłożony, oczywiście cały czas dietka - przede
        wszystkim ryżowa. Do tej pory poprawa jest niewielka. Brałam Bioprazol, Gasec,
        Controloc - aż do tej pory 2 x dziennie 20 mg.
        Miałam pobrane wycinki do badania histopatologicznego w gastroskopii. Lekarz
        mówił coś o "białych plamach" w żołądku. BAdanie histopatologiczne wykazało
        przewlekły niezyt żołądka, włóknienie blaszki właściwej w śluzówce.
        Czy ktoś ma takie podobne objawy i podobny wynik badania histopatologicznego.
        Napiszcie, jak sobie radzić w takiej sytuacji, taka ostra dieta mnie wykańcza,
        schudłam bardzo, stałam się bardzo nerwowa z tymi częstymi nudnościami, czasem
        wymiotami, chudnięciem, nie mogąc jeść tego czego bym chciała.
        pozdr.
      • teresa995 Re: Chory żołądek 20.06.07, 21:14
        Chciałam dodać, że od paźdzernika 2006 r. codziennie piję siemie lniane.
        Chciałam gdzieś kupić Balsam Szostakowskiego, ale w aptekach jest nieosiągalny.
        Może ktoś ma na zbyciu Balsam Szostakowskiego i chce sprzedać? Bardzo proszę o
        kontakt: jagiela3@o2.pl.
        pozdr.
        • corutons Re: Chory żołądek 20.06.07, 21:20
          No niestety Balsam Szostakowskiego jest nie do zdobycia w ostatnich czasach.
          Jakie leki bierzesz? Ja też miewam takie dolegliwości i nieżyty jak Ty. Od
          dwóch miesięcy mam względny spokój, ale pracowałam na to 8 miesięcy :(
          -dieta
          -Controloc
          -Torecan
          -antybiotyki
          -rumianek & melisa

Teraz został Controloc (nie moge odstawić) i rumianek & melisa.
          Moze być też tak, że Controloc na Ciebie nie działa - to jest mój 5 lek z tej
          grupy, który na mnie dopiero zadziałał.

Pozdrawiam!
          Corutons
          • darsana Re: Chory żołądek 24.06.07, 14:24
            rumianek, babka lancetowata, krwawnik.
            • lucciola4 Re: Chory żołądek 24.06.07, 17:40
              siemie lniane i jeszzce raz siemie lniane!!!!!!!!!!!!moze pic tez mleczko na
              żoładek , <do kupienia w aptece>no i dieta oczywiscie
    • maria1004 Re: Chory żołądek 04.07.07, 19:57
      Najlepsza jest suplementacja.Z własnego doświadczenia moge polecic ekstrakt
      ziołowy ALVEO który działa oczyszczająco na nasz cały układ pokarmowy i
      doprowadza nasze organy do homeostazy(równowagi)Gorąco polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka