delika1 20.07.07, 13:08 słyszałam,że jak się dolącza do posilków warzywa, to podkręcają one przemiane materii.Jak to jest? na jakiej zasadzie chudnie sie od nich.Cwiczac TBC, ABT 3 razy w tygodniu..A może jakieś bzdury usłyszałam??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzyna.purak Re: fitness + dieta 08.11.07, 15:09 Tak, warzywa znacznie przyspieszają przemianę materii, a to za sprawą włókna pokarmowego. Błonnik pokarmowy ma wpływ na obniżenie poziomu „złego” cholesterolu, oczyszcza organizmy z toksyn i metali ciężkich, reguluje prace układu pokarmowego, stabilizuje poziom glukozy we krwi. Celuloza i hemiceluloza to główne frakcje błonnika pokarmowego odpowiedzialne właśnie za przyspieszenie przemiany materii- poprawiają one perystaltykę jelit i zabezpieczają przed zaparciami. Warzywa powinny pojawiać się w diecie codziennie, najlepiej w każdym posiłku. Mogą być zarówno surowe jak i gotowane. A aktywność fizyczna powinna dodatkowo pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
apsik87 Re: fitness + dieta 23.01.08, 22:35 delika1 napisała: > słyszałam,że jak się dolącza do posilków warzywa, to podkręcają one przemiane > materii.Jak to jest? - a co ty samym miechem zyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
osobistytrener Re: fitness + dieta 06.02.08, 01:54 Zapraszam na Fenomenalny Kurs Skuteczne Odchudzanie www.osobistytrener.com/?page_id=4 Odpowiedz Link Zgłoś