Dodaj do ulubionych

grzybica paznokci a acifungin

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.03, 17:35
meczy mnie ta łajza.

jeden paznokiec calkowicie zrogowacialy, drugi powoli zaczyna mutowac.

od miesiaca smaruje acifunginem, jak na razie 0 efektu.

poczekac jeszcze, stosowac cos mocniejszego, pomocy nie chce miec stop
czlowieka-slonia!!!

moze jakies rady z apteczki babuni- ziolowe kapiele, masci?
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: grzybica paznokci a acifungin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 18:54
      na grzybicę paznokci bez recepty jest tylko acifungin forte.
      idź do lekarza- przepisze ci skuteczny środek, najprawdopodobniej doustny.
      pamiętaj o odkażeniu lub pozbyciu sie obuwia, skarpetek itp- mogą być przyczyna
      nawtrtów jeszcze przez wiele lat.
      Im dłużej bedziesz zwlekal z wizytą u lekarza i skutecznym leczeniem tym dłużej
      będzie trwało leczenie i tym więcej kasy na nie wydasz.
      • Gość: Maria Re: grzybica paznokci a acifungin IP: *.unknown.tele.dk 01.07.03, 20:10
        Ja wyleczylam grzybice paznokci nabytej po kuracji antybiotykowej u corki tak:

1.pimafucort
        2. krotka kapiel stop w wywarze kory debowej, liscia orzecha wloskiego - ma
        dzialanie osuszajace, odkazajace
        3.na koniec splukac slabym roztworem octu lub cytryny - chodzi o pH, no i
        dobrze osuszyc stopy
        4.wit. B comp.
        5.jak bylo mozliwe to obuwie b. przewiewne, najlepiej klapki, bez skarpetek.
        Jesli byla koniecznosc skarpetek - to takich ktore mozna bylo wygotowac.

Grzybkom nalezy utrudnic rozmnazanie sie, zabrac to co jest im potrzebne do
        zycia a one poza nasza skora , paznokcie- potrzebuja wilgoci i odpow.
        temeratury i pH. To na co mamy wplyw to wilgoc i temp.i pH. No wkladanie nog do
        zamrazarki nie polecam. Ale susza - to tak.
        Odkazanie/ zmiana butow tez polecam. Jak buty "pozwalaja " na pranie, a potem
        suszenie (powyzej 65 stopni C)w suszarce to tez dobrze.

Powodzenia

Maria
        • Gość: zagrzybiony Re: grzybica paznokci a acifungin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.03, 20:51
          widze ze to powazna sprawa....

dziekuje za pomoc.

ludzie!

zdrowie to podstawa!!!!
    • Gość: kina Re: grzybica paznokci a acifungin IP: *.acn.waw.pl 01.07.03, 22:05
      grzybica to powazna sprawa i długotrwałe leczenie
      trzeba przede wszystkim
      1. zrobic badanie mykologiczne (np. IZIS ul Chmielna), oprócz grzybow moga byc
      jeszcze drożdże i wtedy jest inne leczenie
      2. koniecznie zwynikiem iśc do lekarza dermatologa
    • Gość: ela Re: grzybica paznokci a acifungin IP: 132.198.175.* 01.07.03, 22:17
      leczenie masciami musi trwac przynajmniej tyle ile czasu zajmie urosniecie
      nowego paznokcia (6 miesiecy lub wiecej) mascs trzeba stosowac bez przerw.
      zmieniac buty, skarpety itd. Pomaga troche stosowanie srodkow doustnych ale
      efekty uboczne sa powazne - uwaga na watrobe. tez rzeba lykac przez pol roku.
      • Gość: justy Re: grzybica paznokci a acifungin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.03, 08:12
        owszem, środki doustnemaja działania niepożądane, ale są najskuteczniejsze.
        Można je łykać np. tylko przez kilka dni w miesiącu (terapia pulsowa)
        • Gość: Maja Re: grzybica paznokci a acifungin IP: *.chello.pl 03.07.03, 10:29
          > owszem, środki doustnemaja działania niepożądane, ale są najskuteczniejsze.
          > Można je łykać np. tylko przez kilka dni w miesiącu (terapia pulsowa)

Moj ojciec mial bardzo zadawniona grzybice paznokci (co najmniej pare lat) i
          smarowanie pomagalo tyle, ze nie przechodzila dalej. Wyleczyl sie dzieki
          pulsowej terapii Orungalem (trwalo to chyba pol roku). Mial przy tym efekty
          uboczne ze strony przewodu pokarmowego, ale przemogl sie i teraz jest dobrze.
          Jeszcze pare miesiecy, stare, zniszczone paznokcie zostana obciete do konca, i
          nie bedzie sladu.
          Jesli ta grzybica nie jest tak zadawniona, to powinno wszystko trwac krocej.
    • Gość: km2bp Re: grzybica paznokci a acifungin IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 09:15
      Miałem śmierdzące i zagrzybione stopy, z których pot lał się litrami i nic nie
      skutkowało
      Codzienne moczenie acifungin , borax , deo do stóp zasypki , mycie kilka razy
      dziennie , nawet rezygnacja ze starego zagrzybionego obuwia.

Jest jedna bardzo radykalna kuracja z wykorzystaniem formaliny Należy zachować
      Szczególną ostrożność przy tym preparacie.
      Jako osoba, która z powodzeniem wypróbowała ten lek na sobie przestawię tu
      sposób działania i środki ostrożności
      Lek nazywa się: „FORMALDECHYD 40 %” polecił mi go znajomy. W aptece musiałem
      się nieco targować gdyż buteleczka zawiera taką oto adnotację „ do receptury
      preparatów farmaceutycznych wydawany bez recepty lekarskiej ”i musiałem
      tłumaczyć aptekarce, do czego chcę go użyć. Poradziła mi abym robił roztwór z
      jednej łyżki formaldehydu i 10 litrów wody a następnie moczył w tym nogi efekt
      był raczej mizerny i zużycie leku duże . postanowiłem wlać trochę do butów
      efekt był widoczny już następnego dnia , skóra sucha ściągnięta bez potu. ALE
      UWAGA UWAGA jest to środek żrący i aby nie poparzyć sobie stóp dajemy tylko po
      kilka kropel do buta i najlepiej pod wkładkę tak aby działały na stopę tylko
      same opary formaliny bezpośredni kontakt może być nieco piekący jedno razowa
      dezynfekcja całkowicie wyleczyła mi wyżej wymienione objawy .
      W razie wątpliwości poradź się jeszcze lekarza czy możesz tak zrobić jak
      opisałem nie wiem czy nie masz jakiejś alergii.
      Km2bp
      • Gość: ela ostroznie z formalina IP: 132.198.175.* 02.07.03, 22:58
        Formalina zwlaszcza w takim stezeniu jest bardzo toksyczna; wchlonieta przez
        organizm moze nawet spowodowac smierc, uszkadza skore, wzrok i moze byc
        przyczyna raka. To ze pomogla na pocenie nog swiadczy tylko o tym ze
        prawdopodobnie gruczoly zostaly w tym miejscu poparzone. Dla znajacych
        angielski polecam link ponizej. Niestety nie znam zrodla polskiego

Product name: FORMALIN 37% Page 2 / 8
        Solutia Inc. Material Safety Data Sheet Date: 09/06/2002
        Reference Number: 000000000473 Version 4.1/E
        Causes eye burns
        Harmful if swallowed
        Harmful if inhaled
        Harmful if absorbed through skin
        Causes skin irritation
        Causes respiratory tract irritation
        May cause allergic skin reaction.
        May cause severe allergic respiratory reaction
        Contains Formaldehyde - Potential Cancer Hazard
        Combustible liquid and vapour
        POTENTIAL HEALTH EFFECTS
        Likely routes of exposure:
        inhalation
        eye and skin contact
        Eye contact: Causes eye burns.
        Injury may be permanent.
        Skin contact: Harmful if absorbed
        Highly irritating to skin.
        May cause allergic skin reaction.
        Inhalation: Harmful if inhaled
        Severely irritating if inhaled.
        May cause allergic respiratory reaction.
        Ingestion: Harmful if swallowed.
        Causes G.I. tract irritation if swallowed.
        Signs and symptoms of
        overexposure:
        coughing
        chest pain
        abdominal pain
        nausea/vomiting
        Target organs/systems: May cause lung damage
        May cause pneumonia.
        Medical conditions
        aggravated by exposure:
        Can trigger asthma attacks in susceptible individuals.
        Carcinogenicity: Contains a component that is a National Toxicology Program
        (NTP) and
        International Agency for Research Cancer (IARC) listed carcinogen.

domino.solutia.com/solutia/smsdslib.nsf/ee3478c317b62b53062566ba006e41b7/8e98c3f55a82a24c06256aca005c932f/$FILE/English.pdf

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka