Dodaj do ulubionych

Mądry diabetolog w Warszawie

IP: *.acn.waw.pl 16.07.03, 22:47
Poszukuję diabetologa, któremu można powierzyć źle prowadzoną cukrzycę II
rodzaju (ale jeszcze na tabletkach). Czy macie jakieś doświadczenia w tej
materii i możecie kogoś takiegoś polecić? Najlepiej na Mokotowie/Ursynowie,
ale niekoniecznie. pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariusz Re: Mądry diabetolog w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 10:00
      Leczenie cukrzycy typu II zwykle nie wymaga wyrafinowanej wiedzy
      diabetologicznej więc każdy internista, a już z pewnością diabetolog powinien
      sobie z tym poradzić (może już czas na insulinę? albo kłopoty z dietą).
      Proponuje więc każdą Por. Diabetologiczną. Jeżeli sprawa jest naprawdę
      skomplikowana do polecam Dr Krzymienia (prawatnie chyba pracuje w Lux-Medzie
      na Racławickiej). Pozdrawiam ale bez słodkości.
    • Gość: hydrogen Re: Mądry diabetolog w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 10:41
      Cukrzycę typu II można stosunkowo łatwo wyleczyć, niestety wciąż nie wszyscy
      zdają sobie z tego sprawę. Leczeniem przyczynowym jest po prostu ograniczenie
      węglowodanów do niezbędnego minimum (około 0.8g na kilogram masy należnej).

Najlepiej zastosować dietę optymalną. Zastępujemy w niej spożywane uprzednio w
      nadmiarze węglowodany białkiem i tłuszczem zwierzęcym w proporcji około 1:3.

Takie "leczenie" można przeprowadzić w warunkach domowych. Wyleczenie następuje
      na ogół po okresie od 3 tygodni do 3 m-cy. Jeśli masz obawy to skontaktuj się z
      lekarzem optymalnym. W Wawie na Ursynowie (dokładniej koło metra Natolin) jest
      arkadia gdzie takowy przyjmuje. Telefon: 648 72 36 lub 44 81 733.

Pozdrawiam

• Gość: Mariusz Re: Mądry diabetolog w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 11:03
        W jednym wątku pisałem już coś podobnego. Jeżeli zapłacicie Państwo u lekarza
        za "Wyleczenie (cukrzycy) następuje na ogół po okresie od 3 tygodni do 3 m-
        cy." to proszę zgłosić to do Rzecznika Odpowiedzialności Zawodowej przy
        Okręgowej Izby Lekarskiej, jeśli nie będzie to lekarz, to do prokuratora.
        Dieta cukrzycowa jest oczywiście niezbędnym elementem leczenia cukrzycy ale
        akwizytorzy w najgorszym wydaniu (myślę oczywiście o Hydrogenie może lepiej
        używać nicku hienie z całym szczunkiem dla tych zwierząt) proponują wyleczenie
        z nieuleczalnych (niestety) chorób.
        Hydrogen ty jesteś zwykłym naganiaczem. Cała nadzieja w rozsądku ludzi ale
        choroba często powoduje różne reakcje (patrz przypadek pacjenta z cukrzycą,
        który poddał się leczeniu polegającym jedzeniu rybek akwariowych- na szczęście
        sprawa skończyła się w sądzie). Nawołuję do rozsądku. Hydrogen nie odpisuj!
        • Gość: hydrogen Re: Mądry diabetolog w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 13:47
          Jeśli jesteś tak mocno przekonany, że to co staram sie tutaj propagować jest
          warte zainteresowania prokuratora to proponuję abyś powiadomił odpowiedni organ
          o przestępstwie.

Chętnie podam namiary placówek, które prowadzą niebezpieczną dla zdrowia
          działalność leczenia ludzi dietą optymalną i prądami selektywnymi. W każdej
          porad udziela lekarz. A może zawiadom od razu prokuratora o działalności OSBO
          (Ogólnopolskie Stowarzyszenie Bractw Optymalnych). To jest organizacja
          zarejestrowana w sądzie, której statutowym celem jest krzewienie zasad żywienia
          optymalnego.

Co ty na to?

Pozdrawiam
          • Gość: Mariusz Re: Mądry diabetolog w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 14:22
            To co propagujesz nie jest przestępstwem. Przestępstwem jest leczenie bez
            uprawnień lub leczenie niezgodne ze sztuką medyczną, zagrażające życiu
            (rozumiem, że propagujesz te metody z dobrego serca i "leczenie" jest
            bezpłatne) lub zdrowiu pacjenta stosowane przez lekarza.
            • Gość: hydrogen Re: Mądry diabetolog w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 15:22
              No ale ja nie proponuję abyś MNIE pozywał do sądu. To nie miało by większego
              sensu. Możesz podjąć natomiast interwencję w sprawie LEKARZY OPTYMALNYCH. Bo to
              oni w świetle twej wiedzy popełniają ptrzestępstwo.
              Pozdrawiam
    • Gość: Aqua Do hydrogena IP: *.acn.waw.pl 17.07.03, 13:17
      Nie jestem zainteresowana dietą optymalną.
      • Gość: hydrogen Re: Do hydrogena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 13:34
        OK nie musisz przecież korzystać z tego co ci proponuję. Jeśli wybierasz
        cukrzycę to twoja sprawa (co prawda nie do końca bo przecież za leki płaci
        państwo). Podejrzewam jednak, że twój wybór nie jest w pełni świadomy. To
        znaczy nie znasz konsekwencji obydwu opcji które możesz wybrać.
        Pozdrawiam
      • Gość: Mariusz Re: Do Aqua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 14:18
        Uff. Widzę, że rozsądek wygrywa. Pomyśl także o szkoleniu dla chorych na
        cukrzycę. Umiejętność stosowania i dobierania diety, stosowania odpowiedniej
        dawki insuliny (może zaistnieć taka konieczność) w zależnosci od rodzaju
        zjadanego posiłku jest szalenie ważna. Pamietaj także o prawidłowej masie
        ciała, korekcji ew. zaburzeń lipidowych (zobacz wątek o diecie w
        hipercholesterolemii) i prawidłowej kontroli ciśnienia tetniczego krwi powinno
        (u chorych z cukrzycą powinno wynosić /80)- rzuć okiem na wątek o
        nadcisnieniu tetniczym dla ciekawych. Pozdrawiam.
    • Gość: Aqua Re: Mądry diabetolog w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 17.07.03, 14:44
      Nie mam ochoty otrzymywać dalszych porad od człowieka tak bezczelnego i
      bezdusznego i przekonanego o własnej nieomylności jak ty. A na leki chora
      zarobiła, płacąc składki całe życie, więc niech cie o to głowa nie boli.
      Jest taki gatunek ludzi, którzy, gdy coś idzie nie po ich myśli, robią się
      złośliwi aż do bólu. Widzę, że ty do nich należysz.
      • Gość: Aqua Do Hydrogena po raz ostatni IP: *.acn.waw.pl 17.07.03, 14:45
        Nie mam ochoty otrzymywać dalszych porad od człowieka tak bezczelnego i
        bezdusznego i przekonanego o własnej nieomylności jak ty. A na leki chora
        zarobiła, płacąc składki całe życie, więc niech cie o to głowa nie boli.
        Jest taki gatunek ludzi, którzy, gdy coś idzie nie po ich myśli, robią się
        złośliwi aż do bólu. Widzę, że ty do nich należysz.

• Gość: hydrogen Re: Do Hydrogena po raz ostatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 15:18
          A czy ja cię zmuszam do czytania moich wypowiedzi? Możesz je ignorować. Może to
          co piszę zainteresuje jakąś inną osobę chorą na cukrzycę.

Wszak jeśli już czytasz ten post namawiam jeszcze raz do zainteresowanie się
          tematem żywienia optymalnego. Przecież nie musisz go od razu stosować.
          Poszperaj trochę po necie, może spróbuj się skontaktować z lekarzem optymalnym
          i po prostu porozmawiaj, posłuchaj jego argumentów. W końcu tradycyjny lekarz
          nie daje żadnej nadziei na wyleczenie a lekarz optymalny daje b duże
          prawdopodobieństwo (w cukrzycy typu II) wyleczenia. Czy gra nie jest warta
          świeczki?
          Pozdrawiam

• Gość: agulha Re: Do Hydrogena po raz ostatni IP: *.acn.pl / 10.67.0.* 17.07.03, 21:04
          Miałam do czynienia z lekarzami leczącymi cukrzycę, choć nie jako pacjentka.
          Sprawdzałam im dokumentację :-)). Najlepsze wrażenie z tych lekarzy
          warszawskich, z którymi pracowałam, wywarła na mnie pani dr Grażyna Głuszczyk-
          Wielgus, ordynator diabetologii ze szpitala przy ul. Kasprzaka. Czy przyjmuje
          ambulatoryjnie, czy państwowo, czy prywatnie - nie wiem, szczerze mówiąc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka