nowakkk14 29.03.08, 12:41 POMOCY!!! Po jedzeniu, najbardziej po obiedzie,mam całą twarz zaczerwienioną tzn. rumień wystepuje natychmiast, ale tylko na całej twarzy. Mam tak juz od paru miesiecy.Proszę o rade jak z tego "wybrnąć". BURACZKOWY Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nauta_ Re: TWARZ Zaczerwieniona !!!!!!!!!! 29.03.08, 17:04 Pójdź do alergologa, zrobi Ci testy na co jesteś uczulony. Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: TWARZ Zaczerwieniona !!!!!!!!!! 30.03.08, 18:45 To może być trądzik różowaty. Idź do dermatologa - on powinien zdiagnozować czy to trądzik, czy nie. Póki co unikaj bardzo gorących albo bardzo zimnych potraw, ostro przyprawionych, tłustych, kwaśnych. Nie pij kawy, mocnej herbaty, alkoholu, nie pal papierosów, nie jedz słodyczy - szczególnie czekolady. To brzmi okropnie, ale jeśli to trądzik różowaty, to nie ma innego sposobu. Oprócz specyfików, które zapisze lekarz (u mnie to była witamina PP, rutinoscorbin i maść z metronidazolem) dieta to podstawa. Leczenie trwa dość długo (od kilku tygodni do kilku miesięcy), ale jeśli przestrzega się diety, to kuracja działa. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: TWARZ Zaczerwieniona !!!!!!!!!! 31.03.08, 00:02 A moze problemy z watroba? Cos mi sie kojarzy, ze przy problemach z watroba wystepuje zaczerwienienie twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
a_belka Re: TWARZ Zaczerwieniona !!!!!!!!!! 01.04.08, 00:22 Czytalem kiedys reportaz o kobiecie, ktora sie czerwienila nagle i bez powodu. Potem stwierdzono jej jakas chorobe i musiala sie poddac operacji i wyzdrowiala. Choroba sie chyba nazywala karcynoid czy jakos tam podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
a_belka Re: TWARZ Zaczerwieniona !!!!!!!!!! 01.04.08, 00:29 Pogooglowalem troche i znalazlem, ze trzeba dac mocz do analizy i sprawdzic czy nie ma w nim 5-HIAA (cokolwiek by to mialo znaczyc). Nie wiem co to jest, ale lekarz chyba bedzie wiedzial. Mam nadzieje, ze cie wylecza. Odpowiedz Link Zgłoś