Gość: joka IP: *.kronopol.com.pl 07.10.03, 13:47 jak długo może trwać pierwsza miesiączka? mam 14 lat ... trwa już trzeci tydzień Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: 1 miesiączka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 14:28 To może lepiej powędruj do ginekologa, bo to może być niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: 1 miesiączka IP: *.icpnet.pl 07.10.03, 17:23 Gość portalu: joka napisał(a): > jak długo może trwać pierwsza miesiączka? mam 14 lat ... trwa już trzeci > tydzień Powinna trwać od 3 do 8 dni. Twoja trwa już o wiele za długo. Powinnas naprawdę wybrać się do ginekologa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: 1 miesiączka IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.10.03, 01:16 KObiety, zlitujcie się! Dziewczyna ma 14 lat,pierwsza miesiączka, a wy ją chcecie jeszcze wpędzać na fotel ginekologiczny. Na początku miesiączkowania mogą dziać się dziwne rzeczy (nieregularne odstępy, miesiączki bardzo obfite i długie lub przeciwnie, itp.)Masz 1-2 lata na unormowanie. Wiele kobiet miesiączkuje w tak kosmiczny sposób (nieregularnie, długo, itd.) całe życie (np. ja, choć jestem po 30 i mam dzieci). Wystarczyła lekcja wf w szkole, żeby okres przedłużył się o kolejny tydzień :-( Ja proponuję: 1. Hemofer lub Hemofer F (preparat żelaza, tani i dobry, w przeciwieństwie do np. ascoferu): dziennie rano 1 tabl. na czczo. Łatwo wpaść w anemię przy takim długim krwawieniu. 2. Cyclonamina -tabletki (musi przepisać lekarz): hamują krwawienia. często zlecane przez ginekologów w takich sytuacjach. 4 razy dziennie 2 tabletki. 3. ew,. preparat magnezu. Ginekolog - może dobrze by było, niemniej trudno oczekiwać od 14-latki,żeby z uśmiechem na ustach pędziła do poradni K. Zwłaszcza, że prawdopodobnie nic złego się nie dzieje. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś