Dodaj do ulubionych

1 miesiączka

IP: *.kronopol.com.pl 07.10.03, 13:47
jak długo może trwać pierwsza miesiączka? mam 14 lat ... trwa już trzeci
tydzień
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: 1 miesiączka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 14:28
      To może lepiej powędruj do ginekologa, bo to może być niebezpieczne.
    • Gość: osa Re: 1 miesiączka IP: *.icpnet.pl 07.10.03, 17:23
      Gość portalu: joka napisał(a):

> jak długo może trwać pierwsza miesiączka? mam 14 lat ... trwa już trzeci
      > tydzień

Powinna trwać od 3 do 8 dni. Twoja trwa już o wiele za długo. Powinnas naprawdę
      wybrać się do ginekologa.
      • Gość: ww Re: 1 miesiączka IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.10.03, 01:16
        KObiety, zlitujcie się! Dziewczyna ma 14 lat,pierwsza miesiączka, a wy ją
        chcecie jeszcze wpędzać na fotel ginekologiczny. Na początku miesiączkowania
        mogą dziać się dziwne rzeczy (nieregularne odstępy, miesiączki bardzo obfite i
        długie lub przeciwnie, itp.)Masz 1-2 lata na unormowanie. Wiele kobiet
        miesiączkuje w tak kosmiczny sposób (nieregularnie, długo, itd.) całe życie
        (np. ja, choć jestem po 30 i mam dzieci). Wystarczyła lekcja wf w szkole, żeby
        okres przedłużył się o kolejny tydzień :-(
        Ja proponuję:
        1. Hemofer lub Hemofer F (preparat żelaza, tani i dobry, w przeciwieństwie do
        np. ascoferu): dziennie rano 1 tabl. na czczo. Łatwo wpaść w anemię przy takim
        długim krwawieniu.
        2. Cyclonamina -tabletki (musi przepisać lekarz): hamują krwawienia. często
        zlecane przez ginekologów w takich sytuacjach. 4 razy dziennie 2 tabletki.
        3. ew,. preparat magnezu.
        Ginekolog - może dobrze by było, niemniej trudno oczekiwać od 14-latki,żeby z
        uśmiechem na ustach pędziła do poradni K. Zwłaszcza, że prawdopodobnie nic
        złego się nie dzieje.
        Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka