Gość: marcin IP: 193.227.223.* 28.08.01, 11:37 Mam pytanko. Co jest wg Ciebie warte do przeczytania tego autora. Moze to obciach i nie warto zawracać sobie głowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: motek Re: TERRY PRATCHETT Co warto przeczytać ? IP: *.BrockU.CA 28.08.01, 17:11 Dywan (Carpet People). Cykl ''Swiat Dysku'' - wszystko jedno co. Ale nie _wszystko_ bo jest tego zwyczajnie za duzo i po siodmej czy osmej ksiazce chyba sie musi przejesc. Moim zdaniem najlepsze byly ''Mort'', ''Rownoumagicznienie'', ''Czarodzicielstwo'' i ta, w ktorej kpil z Australijczykow (ale nie pamietam tytulu). Pozdrawiam, -m- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzol Re: TERRY PRATCHETT Co warto przeczytać ? IP: 157.25.119.* 30.08.01, 16:28 "Kolor magii" "Blask fantastyczny" "Mort" "Czarodzicielstwo" Warto też zagrać w Discworld i Discworld 2 (chociaż to gry dość stare) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miętówka Re: TERRY PRATCHETT Co warto przeczytać ? IP: *.provider.pl 30.08.01, 22:38 A ja polecam "Hogfather". Tylko koniecznie w oryginale! Miłej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: TERRY PRATCHETT Co warto przeczytać ? IP: 212.106.0.* 30.08.01, 15:37 Pratchetta swego czasu czytalem calkiem sporo i strasznie mi sie podobal. Przezabawne kawalki. Gosc ma niesamowite poczucie humoru. A ten bajkowo cyniczny swiat jaki stworzyl jest naprawde OK. Polecam w zasadzie wszystko. Moze tylko te ksiazeczki jak "Diggers" i cos podobnego skierowane so do dzieci. Tych nie czytalem wiec nie wypowiadam sie. Ale polecam "Kolor magii", to chyba pierwsza czesc, "Blask fantastyczny", "Rownoumagicznienie", "Straz, Straz","Mort" Niektore czytalem w oryginale wiec nie pamietam polskich tytulow. NIe jest to proza wysokiego loty ale naprawde dobra fantastyka napisana w ciekawym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś