misiek121319 30.08.08, 21:43 musze chirurgicznie usunac ósemki. Czy dostane znieczulenie miejscowe? czy bardzo to boli? Czy jest sie caly czas przytomnym> no i czy jakas opuchlizna sie utrzymuje? Przepraszam za glupie pytania ale sie boje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lotthoos Re: usuwanie osemek 30.08.08, 22:28 Zawsze dostaje się znieczulenie i w zasadzie jest wszystko ok. Najgorsze są chyba pierwsze trzy dni i warto coś wziąć przeciwbólowego. Pewnie też będzie szycie. Na opuchliznę, bo będzie, warto przykładać sobie coś zimnego na policzek. Może to być zamrożony kompres żelowy. Przytomnym oczywiście się jest cały czas. Kilka dni jest nieprzyjemnie w ustach bo nie można płukać zbyt mocno i cały czas czuć ten skrzep. Ale to wszystko jest do przeżycia :) Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: usuwanie osemek 30.08.08, 22:36 Witam radziłbym usuwać po 1 usemce w dobrym gabinecie najlepiej w wojewódzkiej poradni chrurgji stomatologicznej lub w szpitalu W bielsku BIąłej polecam doktora Skoczka pracuje chyba jeszcze ( nie widziałem się z nim 4 lata ) w szpitalu pod szyndzielnią Odpowiedz Link Zgłoś
misiek121319 Re: usuwanie osemek 31.08.08, 10:31 a jak jest z jedzeniem? w dniu zabiegu mozna jesc? a po usunieciu? Odpowiedz Link Zgłoś
gloomy2 Re: usuwanie osemek 31.08.08, 11:56 ja po usunieciu jakies 3 dni jadlem, a wlasciwie pilem tylko zupy. lekarz nie pozwolil mi pic mleka, ani pierwszego dnia tez owocowych sokow. musialy to byc jakies przeciery warzywne, zupy itp. mi wyrywali po 2 zeby na zabieg,czyli obeszlo sie "tylko" z dwoma zabiegami. no i w dzien zabiegu jadlem lekkie sniadanie, bralem tez jakis antybiotyk,juz nei pamietam dokladnie nazwy. ogolnie u mnie zabieg byl pod miejscowym znieczuleniem, w pozycji lezacej:) z nachylona tylko glowa i oczy mi na szczescie zakryli,wiec nei widzialem tego wszystkiego. bezposrednio po zabiegu dali mi jakis srodek przeciwbolowy i kazali okladac lodem,bo to zmniejsza opuchlizne. przyjemne to to nei jest, ale da sie przezyc. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś