mavika7
19.09.08, 13:59
Witam. Chciałabym się dowiedzieć ile kalorii powinnam jeść żeby ważyć 50kg? Obecnie ważę 48kg. Mam 22lata i mam bardzo małą aktywność (jedyne co to uczelnia, 8-minute ABS plus rozciąganie, czasem jakiś spacer). Od 5 lat cierpię na zaburzenia odżywiania. Początkowo schudłam 9kg z wagi 67kg, później waga spadała już dużo wolniej, jadłam ok 1000kcal. Z wagą ok 45kg wylądowałam w szpitalu na odziale zaburzeń odżywiania skąd po 3 tygodniach prawdziwej wysokokalorycznej diety wypisałam się z wagą 47,5kg. Przez jakiś czas jadłam normalnie ale obsesja wróciła i obecnie "stoję" na tych 48kg. W wakacje, gdy więcej się ruszałam spadło nawet do 47kg ale po powrocie do domu po ok 2 tygodniach znów wróciło do 48. Jem dziennie do 1300kcal. Unikam potraw smażonych i tłustych, ale jem drób, ryby, chleb. Nie używam masła ani oleju. Jem regularnie 4 posiłki. Śniadanie to owsianka z maślanką i owocami, drugie śniadanie to 2 kromki grahama z serkiem zamiast masła i wędliną lub żółtym serem niskotłuszczowym plus warzywa, obiad to chuda ryba, rzadziej pierś indyka lub mięso gotowane z uda indyka, ziemniaki, warzywa lub zupa warzywna, na kolację zjadam kromkę chleba, miskę warzyw i serek homogenizowany. Wiem i czuję, że ważę za mało ale boję się przytyć więcej niż te 2kg więc nie zwiększam kalorii i tkwię w martwym punkcie...Bardzo proszę o pomoc fachowca!