Dodaj do ulubionych

Pęknięta prezerwatywa!!! Ratunku!

29.10.03, 21:53
Chciałam się zapytac,czy w 13 dniu cyklu można zajść w ciążę?
Podczas stosunku pękła nam prezerwatywa i teraz boję się,że mogłam zajść w
ciążę.Dodam,że mam długie cykle ok.35dni a ostatnio nawet 48 dni.Czy można
coś na to poradzić jeszcze(niecałe 48 godzin temu to bylo),może jakieś
tabletki albo coś innego.Nie chcę być w ciąży,już mam dwoje dzieci.Czy komuś
już coś takiego się przydarzyło?Pomóżcie!!! Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: mario Re: Pęknięta prezerwatywa!!! Ratunku! IP: *.gdynia.mm.pl 29.10.03, 22:28
      Mi. Ja i moja dziewczyna mieszkamy w dużym mieście i udaliśmy się na "pogotowie
      ginekologiczne" czy coś w tym stylu. Tam ginekolog wypisał recepte na
      tabletki "po fakcie". Podobno to była prawdziwa "bomba hormonalna", ale większą
      bombą była by dla nas ciąża. Można je chyba stosować do 48h po stosunku.
      • Gość: Nowy porządek!!! Re: Pęknięta prezerwatywa!!! Ratunku! IP: 80.51.247.* 02.11.03, 01:39
        takie tabletki po fakcie to już zwtczajne morderstwo!!!!!!!!!
    • Gość: mario Re: Pęknięta prezerwatywa!!! Ratunku! IP: *.gdynia.mm.pl 29.10.03, 22:29
      PS były bardzo drogie (chyba 50zł) ale mam nadzieję ze przez to bezpieczniejsze
      dla zdrowia. PZDR
    • Gość: ledka Re: Pęknięta prezerwatywa!!! Ratunku! IP: 217.153.53.* 30.10.03, 14:10
      POSTINOR (tak sie nazywaja te tabletki)
      • Gość: mm Re: Pęknięta prezerwatywa!!! Ratunku! IP: 80.51.237.* 30.10.03, 16:44
        Skoro masz takie długie cykle to prawdopodobnie zbliża się owulacja (masz ją
        jakieś 14-17 dni przed pojawieniem sie miesiączki). Jest bardzo duże
        prawdopodobieństwo poczęcia (to też zależy od żywotności plemników). Dodatkowo
        przed owulacją (circa 7dni) występują najkorzystniejsze warunki do utrzymania
        ich (plemników) przy życiu. Jeśli jesteś po 30-stce częste są cykle
        bezowulacyjne, ale to już pogranicze loterii. Decyzja należy do Ciebie
    • malwinkax Re: Pęknięta prezerwatywa!!! Ratunku! 30.10.03, 17:42
      Dzięki za odpowiedzi i za rady! Pozdrawiam
    • Gość: Nowy porządek!!! Powinnaś się cieszyc!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.51.247.* 02.11.03, 01:38
      Dzieci to Prawdziwy Dopust. Każda zdrowa Ciąża to szansa na wydobycie z
      gnijącego bagna naszej OJCzYZNY. WŁAŚNIE tylko dlatego że polacy nie chcą mieć
      dzieci, polska rasa wyrodnieje i dąży do samozagłady*. Mimo połowicznych starań
      części parlamentarzystów nadal dopuszczalne są różne zboczenia seksualne.
      Jednym z najgorszych jest używanie tzw. środków antykoncepcyjnych, kiedy
      dokonuje się mordu na gametach męskich i żeńskich, podczas gdy w miarę
      możliwości każdy stosuek w cyklu powinien prowadzić do pobudzenia punktu G i
      stymulacji Pęcherzyka Graafa celem rozrodu**. Dlatego ciesz sie kobieto że
      jesteś w ciąży i co z tego ze masz 2 dzieci to stanowczo ZA MAŁO!!!!!!!!!!!!
      Polska potrzebuje WIELU WIELODZIETNYCH PATRIOTYCZNYCH POLSKICH RODZIN***.
      ------------------------------
      * cytuje za: Ks. Prałat H. Jankowski: Samozniszczenie Polski w świetle
      propagowania zboczeń. tom 2: Gumowy szatan. Wydawnictwo Stronnictwa Narodowo -
      Społecznego. Poznań 2001. str. 65.
      ** cytuje za: Prawdziwie polska ginekologia - fakty a rzeczywistość. Praca
      zbiorowa. Wydawnictwo Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej. Toruń
      2003. str. 150.
      *** cytuje za: J. Łopuszański: W obronie wartości. "Tygodnik Narodowy" nr
      28/2001. str. 7.
      • malwinkax Re: Powinnaś się cieszyc!!!!!!!!!!!!!! 03.11.03, 10:58
        Ale ja może wcale nie jestem w ciąży i jak tylko okaże się,że nie jestem to
        więcej do takiej sytuacji nie dopuszczę-juz kupiłam tabletki.Dwoje pierwszych
        dzieci bylo zaplanowane i jezeli zdecyduję się na trzeci to tez zrobię to
        świadomie,a nie przez przypadek!!!A Ty jak chesz to sam(a)sobie twórz
        WIELODZIETNĄ PATRIOTYCZNĄ POLSKĄ RODZINĘ,JAK CIĘ NA TO STAĆ OCZYWIŚCIE!!!!!
        • Gość: bryku Re: Powinnaś się cieszyc!!!!!!!!!!!!!! IP: *.PMPoland.PL / *.pmpoland.pl 03.11.03, 12:18
          I tak trzymać malwinko X.

• Gość: Frida Re: Powinnaś się cieszyc!!!!!!!!!!!!!! IP: *.telia.com 03.11.03, 13:07
            Czytam i sie zamyslilam.Z jednej strony ciezko bardzo jest na tym padole,ale
            teraz posluchajcie do czego doprowadzila cywilizacja zachodnia.
            U nas w Szwecji w piatek TV opublikowala raport wykonany dla rzadu szedzkiego
            przez grupe odpowiedzialnych ekspertow.Co nastepuje,ze za 30 lat w szwecji
            bedzie trzeba wprowadzic obowiazek pracy doo roku 79 zycia.Po to aby czlowiek
            mial sie z czego utrzymac.Ludzi mlodych bedzie jak na lekarstwo.Obecnie rzad
            importuje masowo arabow,dlatego ze Ci sa najplodniejsi( moj przypisek).Juz za
            pare lat bedzie co 5 mieszkaniec szwecji po 60 roku zycia.
            Zastawnowcie sie ,kosciol ma racje to jest sprawa bytu nas wszystkich,trzeba
            myslec dlugofalowo, a nie na dzisiaj.Zobaczcie ten sam trend jest w calej
            europie zachodniej,pogorszone warunki bytu dla rodziny sa mniejsze ilosci
            urodzin i czym to grozi w przyszlosci.Zdaje sie ze cos nie tak gdzies poszlo.Eu
            tez sie zagalopowala za tymi pieniedzmi.Pzdr.Frida

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka