Gość: patti IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 22:17 Witam! Cyz moglby mi ktos powiedziec czy to ze pogorszyl mi sie w czasie 2 lat wzrok, mam duze pragnienie, jestem senna itd. moze byc obajwem cukrzycy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary_ann Re: objawy cukrzycy? 06.11.03, 23:13 Przy cukrzycy typu I (insulinozaleznej) zwykle objawy to gigantyczne pragnienie (picie i siusianie wiadrami nieomalże) i chudniecie mimo wilczego apetytu. Potem oslabienie i senność. Cukrzyca II typu moze w ogóle nie dawać objawów, ew. senność po posiiłkach. Najlepiej zrób badanie przynajmniej mmoczu na obecność glukozy na czczo, ale przy poczatkach cukrzycy II typu może to nie wystarczyć. Dla pewności idź do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patti Re: objawy cukrzycy? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 23:24 dzieki w sumie objawy sie zgadzaja poza sikaniem wiadrami i chudnieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: objawy cukrzycy? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 06.11.03, 23:48 A jaki to problem iść na czczo do doktora (swojego rodzinnego czy innego rejonowego). W każdej poradni chyba jest glukometr, żeby zmierzyć poziom glukozy we krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: objawy cukrzycy? 07.11.03, 12:53 Gość portalu: Patti napisał(a): > dzieki > w sumie objawy sie zgadzaja poza sikaniem wiadrami i chudnieciem. ... czyli w sumie najbardziej charakterystycznymi dla cukrzycy I typu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: objawy cukrzycy? IP: *.sasknet.sk.ca 07.11.03, 03:05 Gość portalu: patti napisał(a): > Witam! > Cyz moglby mi ktos powiedziec czy to ze pogorszyl mi sie w czasie 2 lat > wzrok, mam duze pragnienie, jestem senna itd. moze byc obajwem cukrzycy?? Zdecydowanie wymagasz wizyty u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
ktom3 Re: objawy cukrzycy? 27.01.15, 11:11 Witam, proszę o opinie na temat moich objawów. Mam okresowe , jedno- dwudniowe skoki cukru , na czczo 130, w trakcie dnia 160-180. Czuje sie w wtedy ospały i mam nasilone swędzenie skóry , szczególnie stóp. Potem następuje jakby powrót do normy , ale z kolei cukier wg glukometru utrzymuje się w wąskim przedziale 90-110, bez jakiś większych zmian po posiłku. Jem ostatnio mało i lekkostrawnie , alkohol odstawiony z uwagi na WZW typ B. Z innych objawów mam ciągły świąd skóry, czasami pojawia sie coś na kształt mrowienia w nogach i języka. Ogólnie słaby apetyt, osłabienie. Wg badań i dr. wątroba nie powinna dawać w tym momencie takich objawów Odpowiedz Link Zgłoś