Dodaj do ulubionych

objawy cukrzycy?

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 22:17
Witam!
Cyz moglby mi ktos powiedziec czy to ze pogorszyl mi sie w czasie 2 lat
wzrok, mam duze pragnienie, jestem senna itd. moze byc obajwem cukrzycy??
Obserwuj wątek
    • mary_ann Re: objawy cukrzycy? 06.11.03, 23:13
      Przy cukrzycy typu I (insulinozaleznej) zwykle objawy to gigantyczne
      pragnienie (picie i siusianie wiadrami nieomalże) i chudniecie mimo wilczego
      apetytu. Potem oslabienie i senność.
      Cukrzyca II typu moze w ogóle nie dawać objawów, ew. senność po posiiłkach.

Najlepiej zrób badanie przynajmniej mmoczu na obecność glukozy na czczo, ale
      przy poczatkach cukrzycy II typu może to nie wystarczyć. Dla pewności idź do
      lekarza.
      • Gość: Patti Re: objawy cukrzycy? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 23:24
        dzieki
        w sumie objawy sie zgadzaja poza sikaniem wiadrami i chudnieciem.
        • Gość: ww Re: objawy cukrzycy? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 06.11.03, 23:48
          A jaki to problem iść na czczo do doktora (swojego rodzinnego czy innego
          rejonowego). W każdej poradni chyba jest glukometr, żeby zmierzyć poziom
          glukozy we krwi.
        • mary_ann Re: objawy cukrzycy? 07.11.03, 12:53
          Gość portalu: Patti napisał(a):

> dzieki
          > w sumie objawy sie zgadzaja poza sikaniem wiadrami i chudnieciem.

... czyli w sumie najbardziej charakterystycznymi dla cukrzycy I typu:-)
    • Gość: Artur Re: objawy cukrzycy? IP: *.sasknet.sk.ca 07.11.03, 03:05
      Gość portalu: patti napisał(a):

> Witam!
      > Cyz moglby mi ktos powiedziec czy to ze pogorszyl mi sie w czasie 2 lat
      > wzrok, mam duze pragnienie, jestem senna itd. moze byc obajwem cukrzycy??

Zdecydowanie wymagasz wizyty u lekarza.
      • ktom3 Re: objawy cukrzycy? 27.01.15, 11:11
        Witam, proszę o opinie na temat moich objawów. Mam okresowe , jedno- dwudniowe skoki cukru , na czczo 130, w trakcie dnia 160-180. Czuje sie w wtedy ospały i mam nasilone swędzenie skóry , szczególnie stóp. Potem następuje jakby powrót do normy , ale z kolei cukier wg glukometru utrzymuje się w wąskim przedziale 90-110, bez jakiś większych zmian po posiłku. Jem ostatnio mało i lekkostrawnie , alkohol odstawiony z uwagi na WZW typ B. Z innych objawów mam ciągły świąd skóry, czasami pojawia sie coś na kształt mrowienia w nogach i języka. Ogólnie słaby apetyt, osłabienie. Wg badań i dr. wątroba nie powinna dawać w tym momencie takich objawów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka