Dodaj do ulubionych

Rozbiłem termometr...

24.05.09, 00:45
Tak jak w temacie rozbiłem termometr, na podlodze nie znalazlem zadnych kuleczek rtęci. Wewnątrz termometru ta rurka w której jest rtęć nie została rozbita(tak mi sie przynajmniej wydaje), spuściłem ją w toalecie ale nie wiem czy rtęć nie jest tez w jakiejs innej czesci termometru? Na przyklad w tym metalowym czubku? Bo jego tez spusliłem w toalecie ale chyba jest troche za ciężki i został w wodzie w sedesie. Nie wiem czy mam go wyciągać czy coś?
Obserwuj wątek
    • osmanthus Re: Rozbiłem termometr... 24.05.09, 01:08
      I spusciles rtec w toalecie ?
      Duze brawa za bezmyslnosc!!!
      • aurinko5 Re: Rozbiłem termometr... 24.05.09, 12:11
        Gratuluje inteligencji.
        • sp9tcu Re: Rozbiłem termometr... 24.05.09, 14:29
          Po prostu brak słów
          • princessofketchup Jak zutylizować stłuczony termometr? 04.06.09, 15:06
            No cóż, pomysłowości Ci nie brak...
            A teraz pytanie do reszty:
            Co można zrobić ze stłuszonym termometrem?
            Apteka go przyjmie?
            • mamamaksia07 Re: Jak zutylizować stłuczony termometr? 04.06.09, 21:30
              Apteka? Możliwe. Chociaż mi nie chcieli przyjąć strzykawek i igieł
              orginalnie zapakowanych(babcia robiła zapasy jak dziadek chorował, a
              później się zostało)
            • artur737 Re: Jak zutylizować stłuczony termometr? 04.06.09, 21:34
              Sklepy ogrodnicze sprzedaja siarke w proszku. Apteki moze tez.
              Ta siarka nalezy przesypac rozlana rtec lub resztki termometru. Rtec sie zwiaze
              z siarka i stanie nieszkodliwa. Calosc daj do torby plastikowej lub lepiej
              pudelka aby sie nikt tym nie skaleczyl i do smietnika.

• mamamaksia07 Re: Jak zutylizować stłuczony termometr? 04.06.09, 21:51
                Mam pytanko a propo siarki? Mam małego brzdąca i czy przypadkiem
                moje dziecko nie zatruje się jakimiś oparami jakby mi się taki
                wypadek przytrafił w domu?
                • princessofketchup Re: Jak zutylizować stłuczony termometr? 04.06.09, 22:15
                  Dziękuję za odpowiedź. Czasem trafia się banalny wypadek i z braku
                  racjonalnych pomysłów robimy pierwszą rzecz, która przyjdzie do
                  glowy, niekoniecznie rozsądną. Teraz każdy, kto czyta to forum
                  będzie wiedział co zrobić ze stłuczonym termometrem, przede
                  wszystkim nasz kreatywny kolega :)
                • artur737 Re: Jak zutylizować stłuczony termometr? 04.06.09, 22:24
                  trujaca jest rtec a nie siarka.

Najlepiej uzywac wylacznie bezrteciowych termometrow bo rzeczywiscie stluczenie
                  termometru juz moze miec negtywne znaczenie zdrowotne.
                  Rtec to jedna z najsilniejszych trucizn w przyrodzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka