mandy20 04.06.09, 14:12 Czytając artykuł o różnych chorobach jelita grubego natknęłam się na sformułowanie śluzowate stolce....Czy ktoś może mi wyjaśnić o co dokładnie chodzi? Zamiast kału jest śluz? Tylko proszę o poważne odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamamaksia07 Re: śluzowate stolce 04.06.09, 21:58 Albo stolce pokryte są mazią przypominającą "wydzielinę z nosa", albo przy lużniejszych odchodach śluzu może być nawet więcej, o różnej barwie-od przezroczystych po żółte czy zielonkawe. Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: śluzowate stolce 05.06.09, 18:46 obecnosc sluzu oznacza najczesciej infekcje. Odpowiedz Link Zgłoś
malavida Re: śluzowate stolce 09.06.09, 19:07 Jest jeszcze biegunka tłuszczowa... pl.wikipedia.org/wiki/Biegunka_tłuszczowa Odpowiedz Link Zgłoś
agat-ka33 Re: śluzowate stolce 15.07.09, 09:22 Nie masz czasami nietoleranci na mleko? Wzdecia, gazy po spozyciu mleka i produktow mlecznych (oprocz yogurtu) Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: śluzowate stolce 15.07.09, 13:24 Witam serdecznie To nic poważnego PO Prostu jakaś infekcja jelit ,brak odpowiedniej flory błędy w diecie Pozostałość po leczeniu antybiotykami błędy żywieniowe Ja coś takiego mam od maja i teraz mi się kończy to samo miałem w tan tym roku Mówiłem o tym lekarzowi co robić nic można wypić lakcit ewentualnie jogurt zmienić pieczywo i uzbroić się w cierpliwość U mnie najgorzej jest rano z tymi sprawami Odpowiedz Link Zgłoś