Dodaj do ulubionych

Podlaskie w stolicy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 19:56
Naśladując niejako jeden z wątków na forum chciałabym zapytać czy jest tu
ktoś z podlaskiego? A jeśli tak to skąd dokładnie? Lublin, Lubartów, PARCZEW?
TAk mi się jakoś sentymentalnie na sercu zrobiło, bo to rodzinne strony.
Mieszkacie w Warszawie? Gdzie pracujcie? Odezwijcie się!
Pozdrawiam bardzo serdecznie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Lukasz Re: Podlaskie w stolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 20:09
      Czesc, ale dla mnie Lublin nie jest Podlasiem ;p dla mnie to lubelszczyzna ew.
      polesie lubelskie. Podlasie? Bialystok, Hajnowka, Bielsk Podlaski, Siemiatycze
      idt... a ja jestem z okolic Hajnowki. Pozdrawiam :) urodzony slazak kochajacy
      podlasie
      • Gość: Piotr Re: Podlaskie w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 20:12
        Parczew się kłania;) Jak większość wyemigrowałem z rodzinnego miasta za chlebem
        do stolicy kilka lat temu. Pracuję w handlu. W sumie jest fajnie, tylko Perły
        brak;)

Pozdrowienia ! ! !
        • losiu4 Re: Podlaskie w stolicy 11.06.05, 20:47
          Perły powiadasz... chociem nie z tamtych stron, popieram :)

Pozdrawiam

Losiu
        • Gość: ANNA Re: Podlaskie w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 11:56
          No nareszcie jakiś głos z rodzinnych stron. Ciągle dowiaduje się w Nówce lub w
          Zaciszu że 50% naszego miasta jest w stolicy. Ale w Warszawie ciężko kogoś
          spotkać. Może byśmy się stykneli gdzieś na starówce?
    • green.sun Podlaskie w stolicy 13.06.05, 22:34
      chociaż okazuje się, że to, co ma w nazwie "podlaskie" jest lubelskie, to się
      dopisuję

Międzyrzec Podlaski
      • lapianka1 Re: Podlaskie w stolicy 13.06.05, 23:02
        Pozdrawiam wszystkich Łapiaków.Jak Wam tu się żyje?
        • cinkciarzyna Re: Podlaskie w stolicy 14.06.05, 15:28
          zapytaj lepiej jak nam sie tu żyje z wami przyjezdnymi? Wynajmujecie po 6 osób
          mieszkania, pracujecie po 12 godzin i psujecie klimat w stolicy!
          • losiu4 Re: Podlaskie w stolicy 14.06.05, 17:13
            cinkciarzyna napisała:

> zapytaj lepiej jak nam sie tu żyje z wami przyjezdnymi?

dobrze się Wam żyje :) Powinniscie sie cieszyc, ze horyzonty mozecie sobie
            poszerzyc :)

Pozdrawiam

Losiu
          • Gość: sd Re: Podlaskie w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 18:01
            Lubimy żyć stadnie i dlatego wynajmujemy pokoje w 6 osób (oczywiście
            koedukacyjnie;)) Uwielbiamy pracować i dlatego pracujemy po 12-18 godzin na
            dobę. Nikt z nas nie pracuje dla pieniędzy tylko dla przyjemności a więc
            wystarczy nam najniższa krajowa. Psujemy klimat w stolicy? Nie sądzę. To raczej
            zrzędzenie ludzi twojego pokroju warszawiaku psuje klimat w stolicy.
          • Gość: gość Re: Podlaskie w stolicy IP: 83.16.185.* 27.06.05, 23:54
            eh ludzie.. trudno zrozumieć co Wam tak naprawdę przeszkadza.. Warszawiakom
            przyjezdni, przyjezdym Warszawiacy [?!?!]

także jestem z Podlasia i zaczynam pracę w stolicy.. i jak tu się cieszyć? [a
            przecież moja praca będzie służyła właśnie temu miastu..]
            mało mi brakuje do polubienia stolicy, bo widzę, że Warszawiacy są sympatyczni
            i nie w głowie im wyrzucać kogokolwiek ze swego miasta.. te Wyjątki, które
            prezentują swoje żenujące opinie, możemy [przyjezdni] zignorować.. jak i tych,
            którym się myślenie nie udaje i plugawią nieswoje miasto..

lepiej się ludzie dzielcie na tych "miłych" Warszawiaków+przyjezdnych i tych
            nieznośnych..
        • Gość: Łapiak Re: Podlaskie w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 08:50
          Jak? Dobrze sie nam żyje. Od 3 lat w stolicy. Pewnie się znamy przynajmniej z
          widzenia.
    • Gość: korkowa Re: Podlaskie w stolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 18:22
      nie podlaskie tylko lubelskie, a jeśli chodzi o ścisłość
      Dawne Biała Podlaska czyli bialskopodlaskie od 1970 roku-to Parczew, a Lubartów
      owszem zawsze Lublin
      pozdrawiam Parczew
      • Gość: agami Re: Podlaskie w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 21:05
        Witjcie, zainicjowałam taki wątek dotyczących moich stron- kieleckiego - autor
        piszący o podlaskim , wzorował sie na mnie- ale do rzeczy bo nie o to mi chodzi.
        Wasz odzew był wiekszy- moi wspołobywatele małej ojczyzny jakos słabo
        odpowiadją, zero chęci integracji, spotkania, aż mi sie żal zrobiło... Ale za
        to dostało mi się od osób jak roumiem z Warszawy, że przyjezdni, gorsi itp.
        Ludzie!!!!
        Co to za świat, wredne komentarze- pewnie jakby mnie taki ktos zobaczył na
        ulicy to zatłucze bez dwóch zdań! Skąd taka niechęć??? JA nikogo nie obrażam,
        Warszawę lubię, chciałam pogadać z osobami z tych samych stron i tyle!
        Cholerna ksenofobia!
        • Gość: nalim Re: Podlaskie w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 22:33
          Witam. Agami to ja wzorowałem się na Twoim wątku rozpoczynając to forum. Ale do
          rzeczy;)

Rodowici warszawiacy na nas odreagowują swoją frustrację społeczną dotyczącą
          współczesnej polskiej rzeczywistości. Niestety przyszło nam żyć w czasach
          ogromnego bezrobocia i nie jest to bynajmniej wina przyjezdnych. Warszawa jest
          ostatnią ostoją w miarę dobrej pracy za średnie pieniądze w porównaniu do np.
          lubelszczyzny. W moim mieście w dużych "firmach" pracuje się w chorym systemie
          8x8 czyli 8 godzin pracy, 8 godzin odpoczynku itd. W sumie daje to 2 zmiany na
          dobę!!! Za pracę tę dostaje się umowę o pracę na pół etatu i 450zł netto
          miesięcznie. Wyobrażacie sobie to??? Co miałem zrobić jak miałem okazję
          wyjechać? Wyjechałem a teraz "warszawiacy" mają do nas o to pretensję. Myślę,
          że nie jestem w niczym gorszy. Pracuję równie dobrze o ile nie lepiej
          niż "warszawiacy". Wiem, że pracodawcy cenią sobie o wiele
          bardziej "przyjezdnych" niż "warszawiaków". Po prostu przyjezdni nie mają
          perspektyw na powrót do rodzinnego miasta i muszą się o wiele bardziej starać w
          pracy niż "warszawiacy", co oczywiście dostrzegane jest przez szefa.

Agami, mówisz że Twoi "ziomale" nie chcą się integracji, spotkania? A co
          powiesz na uroczystą integrację kielecko-lubelską np. w Kampani Piwnej w ten
          weekend? ;))) Pozdrawiam serdecznie i czekam na propozycje.
          • Gość: agami Re: Podlaskie w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 22:50
            Witaj!
            Zaczne od konca- co do integracji bardzo fajny pomysl - ale nie w ten weekend
            tylko nastepny, ok? W ten jade do Mamy!:)) W odwiedziny! Juz widze cierpnaca ze
            zlosci skore u tych wszystkich "kochajacych" przyjezdnych...
            CZytalam posty mowiace o tym, ze naplywowi sa malo kulturalni, ze antysemici,
            ze glupi etc. Trudno byc sedzia we wlasnej sprawie- ale mysle, ze sa to
            niezywkle krzywdzace opinie!
            Przez kilka lat mieszkalam we Wroclawiu i tam nikt mi nie dal odczuc, ze jestem
            intruzem - wiadomo wszyscy naplywowi, a tutaj czasem zastanawiam sie czy moge
            mowic o swoim pochdzeniu! Ale czemu mam to ukrywac, w imie czego sie wstydzic???
            • Gość: eli Re: Podlaskie w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 23:07
              Moi drodzy przyjezdni
              Jesteście na niższym szczeblu kultury i zaniżacie jej poziom w Warszawie - i o
              to mamy pretensje do Was,bo sie tu jakoś 'buraczano' zrobiło. Nauczyć się
              proszę mówić poprawnie po polsku, odpowiadać na 'dzień dobry' i
              mówić 'dziękuję', 'proszę' i nie spoufalać się - może przestaniemy wówczas
              zwracać uwagę na Wasze pochodzenie!!
              • Gość: agami Re: Podlaskie w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 23:26
                Skad w Tobie tyle frustracji, jadu - prosze nie umieszczaj tego typu uwag-jesli
                nie rozumiesz ze obrazasz tym innych, to niech przekona Cie to, ze takie slowa
                obnazaja Twoj brak ineligencji. I mam nadzieje, ze nigdy nie bede narazona na
                kontak z Toba a na sama mysl ze moglabym przez przypadek powiedziec Ci "dzien
                dobry " robi mi sie brrrrrrrrrrrrrrr.
                Ale dosc. Przepraszam, ze podejmuje zaczepke- tego typu uwagi zasluguja na to
                by je zignorowac.Pozdrawiam
                • Gość: eli Re: Podlaskie w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 10:38
                  No i właśnie zademonstrowałaś to typowe dla przyjezdnych pyskowanie!!
                  • Gość: ufo [...] IP: *.chello.pl 22.06.05, 21:42
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: iwona Re: Podlaskie w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 18:49
                Nie mam nic do przyjezdnych, w sumie to niewiele mnie to obchodzi,
                ale z nieodpowiadaniem na " dzień dobry " to szczera prawda.
                Mieszkam w domu dwurodzinnym, do sąsiadki z podlaskiego przyjechali goście.
                Ja wychodzę z domu, mowię dzień dobry, a oni pospuszczali glowy, nie
                odpowiedział żaden. Trochę mnie zamurowało, następnym razem na odruchowe moje
                dzień dobry, nie żeby demonstracyjne, cedzone przez zęby, nie, nie -
                także odpowiedziała mi cisza.
                To teraz powiedzcie, drodzy przyjezdni - czy to była demonstracja wrogości
                wobec mnie? czy obcemu nie odpowiada się na pozdrowienie? Jak to jest?
                Staliśmy dwa metry od siebie, niemożliwe, żeby nie uslyszeli.
    • Gość: trollek Re: Podlaskie w stolicy IP: *.chello.pl 15.06.05, 05:59
      przyjezdzacie n zabieracie robote ludziom ktorzy mieszkaja tu od urodznia, nie
      mowie juz o warszawiakach z miliona pokolen. tyracie i tak za grosze byle wyrwac
      sie z tego miejsca z ktorego pochodzicie.
      Pozdrawiam
      • Gość: gk Re: Podlaskie w stolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 07:42
        Polska Krajem dla wszystkich Polaków.
    • 1lepperek1 Re: Podlaskie w stolicy 15.06.05, 08:03
      Gość portalu: nalim napisał(a):

> Naśladując niejako jeden z wątków na forum chciałabym zapytać czy jest tu
      > ktoś z podlaskiego? A jeśli tak to skąd dokładnie? Lublin, Lubartów, PARCZEW?
      > TAk mi się jakoś sentymentalnie na sercu zrobiło, bo to rodzinne strony.
      > Mieszkacie w Warszawie? Gdzie pracujcie? Odezwijcie się!
      > Pozdrawiam bardzo serdecznie!!!

A mnie irytuje jak rano jadę do pracy samochodem i widzę na ulicy załadowane do
      granic możliwości samochody z rejestracjami zaczynającymi się na F, O itd. Nie
      dość, że jedzie taki lewym pasem 40 na godzinę, trzyma fajura w zębach to
      jeszcze wykrzykuje jak się na niego zatrąbi żeby nie tarasował ludziom drogi.
      • Gość: pr Re: Podlaskie w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 11:35
        No dobra. Skończyły mi się argumenty. To może wyskoczysz ze mną na solo na
        ubitej ziemi "warszawiaku"? Przegonimy was stąd bo w nas jest siła!!!
        • Gość: x-men Re: Podlaskie w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 11:43
          Przyłączam się do walki o Warszawę! Rodowici "warszawiacy" drżyjcie. Nie trzeba
          było nas drażnić!!!
          • 1lepperek1 Re: Podlaskie w stolicy 15.06.05, 12:03
            A głosujeta na leppera?
            • Gość: dixi Re: Podlaskie w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 12:05
              Oj ciebie to chyba wbijemy na pal!!!
              • Gość: hercules W O J N A ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 17:01
                Koniec wyzwisk!!! Jak się "warszawiacy" nie umiecie zachować w stolicy do
                dowidzenia! Przyjezdni łączcie się!!! Nie damy sobą pomiatać!!!

PS: Podobno nawet administatorzy tego forum nie są z Warszawy więc proszę o tym
                pamiętać bluzgając na przyjezdnych;)))
                • Gość: dixi Re: W O J N A ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 17:38
                  OBAWIAŁEM SIĘ, ŻE KIEDYŚ DO TEGO DOJDZIE. W DOMU MNIE PRZED TYM OSTRZEGALI. ALE
                  CÓŻ, PORA OSTRZYĆ KOSY I RUSZAĆ DO BOJU.
                • losiu4 Re: W O J N A ! ! ! 15.06.05, 21:07
                  nec Hercules contra plures ;) no dobra, o ile mieszkałbym w Wawie, sam byłbym
                  napływowym :) Polskiego frywolnego tłumaczenia nie zapodam, boc wszak przed
                  22 :)

Pozdrawiam

Losiu
                  • Gość: dixi Re: W O J N A ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:23
                    Spoko, jak nie jesteś "warszawiakiem" to jesteś z nami. Przyjedź na
                    demonstrację, pozwolimy ci iść w pierwszym rzędzie. Będziesz flagę trzymał i
                    chronił pozostałych przed gumowymi kulami OK. Pozdrawiam serdecznie i jak
                    możesz to zwołaj jeszcze kilku przyjezdnych do pomocy OK ;))

;)))
                    • Gość: de Re: W O J N A ! ! ! IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.05, 22:19
                      sie tego namnozylo, homo, kielczanie, podlasie... jak jestem z Niemiec to tez
                      moge??
                      • Gość: paco Re: W O J N A ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 11:22
                        Jak jesteś w Niemczech to masz tam swoje problemy. Niemcy równie bardzo
                        nienawidzą Polaków jak warszawiacy przyjednych. Tyle, że my możemy się wyzywać
                        w tym samym języku;) No i co warszawiaki??? Macie coś do przyjezdnych? No to
                        zapraszam ja jestem przyjezdnym. Pracuję jako instruktor na siłowni, oraz
                        terner sekcji bokserskiej, 120kg, 5% tłuszczu. Niestety nie mam
                        sparingpartnerów bo się każdy boi:(
                        • Gość: ufo Re: W O J N A ! ! ! IP: *.chello.pl 22.06.05, 21:46
                          A lekarza, lemieszu od pługa, juz masz ? Jeśli nie, mogę polecić dobrego,
                          przyjmuje na Sobieskiego.
    • Gość: agami Re: Podlaskie w stolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 17:16
      Ojej! A nie możemy sie po prostu lubić i być dla siebie miłymi???
      • Gość: a Re: Podlaskie w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 17:19
        Niestety na to już zapóźno...
        • Gość: agami Re: Podlaskie w stolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 17:44
          o rety!!!!
          a na moim wątku dotyczącym kieleckiego tak spokojnie, a to podobno my scyzoryki
          w kieszeniach nosimy :)), tam pojawilo sie tylko kilka nieprzyjemnych
          komentarzy ale obyło sie - do tej pory - bez wojny :)
    • malweline Stowarzyszenie Miłośników Warszawy 16.06.05, 18:30
      Wojować to my nie będziemy. Wystarczająco już zniszczono moje miasto.
      Proponuję zawiązać Stowarzyszenie Miłośników Warszawy. Cel: edukacyjny,
      pielęgnujący historię i tradycję i wspierający nasze kręgi.
      Ogólnie: "nie chodzi o ilość Panowie i Panie, ale o jakość.
      Wstęp do Stowarzyszenie: niestety tylko dla rodowitych Warszawiaków.

Wszystkim przyjezdnym - serdecznie dziękujemy za zainteresowanie pracą i
      pobytem w Warszawie, ale nie jesteśmy zainteresowani ich dłuższym pobytem
      • Gość: agami Re: Stowarzyszenie Miłośników Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 22:59
        Na samym początku wyjaśnienie - dokładnie to samo napisałam w wątku kieleckie w
        stolicy, powtórzylam dwa razy, żeby dotarło do wszystkich "twardogłowych"

Malweline!
        Miałam juz dać sobie spokój z czczą gadaniną na temat warszwiacy i reszta, ale
        nie potrafię spokojnie przejść obojętnie obok takich uwag jak Twoje.
        Po pierwsze, rozuwmiem, ze każdego kto zaśmieca stolicę legitymujesz i wiesz,
        że jest spoza jej granic, bo nie dopuszczam takiej interpretacji, że śmieci to
        dla Ciebie inni ludzie i piszesz w ten sposób o samej ich obecności...
        Swoją drogą nie wiem, czy przypadkiem, nie tak dawno, przy okazji tragicznych
        wydarzeń kwietniowych mijałyśmy się na ulicy, Ty pewnie ze zniczem i dobrocią
        pomieszaną z łagodnością w sercu patrzyłaś na ludzi obok siebie wcale nie
        zastanawiając sie skąd pochodzą.
        Wstyd mi, że do tak bezsensownej dyskusji jaka tu rozgorzała, używam tak
        podniosłych argumentów, nie jest to warte, by przywoływać je przy tak błahej
        sytuacji, ale juz naprawdę nie mam siły!!!!
        Warszwiacy byliście tacy skupieni, wyciszeni a teraz co??
        Nie adresuję tych słów do wszystkich rodowitych mieszkańców stolicy, mam
        nadzieję, że większość tych których mijam i którzy mnie mijają nic nie obchodzi
        to skąd pochodzę i gdzie mieszkaja moi rodzice.
        Tak, Malweline JESTEM ZE WSI, nawet sobie nie wyobrażasz jak małej! Masz rację
        wiem co to pole, krowa, kura, świnia i traktor, sadzenie ziemniaków i inne
        czynnosći, które może Ty sobie obejrzałaś w Samych swoich,
        zupełnie inaczej wyglądało nasze dzieciństwo, moze gdy Ty byłaś na koloniach l
        ja BYŁAM W POLU, I CO Z TEGO???
        Jestem tutaj ku Twojemu utrapieniu, zabieram Ci posadkę, zreszta muszę Ci
        powiedziec bardzo intratną, mój mąż również, chodze do tych samych teatrów,
        kin, bibliotek co Ty (zauważ jak Ci schlebiam :)), zabieram Ci powietrze,
        mieszkam w Twoim potencjalnym mieszkaniu, w ślicznej i zielonej okolicy i wiesz
        co, smieje sie teraz do rozpuku z Twojej małostkowości i ograniczenia. I cieszę
        sie bo ja mam 2 domy, obydwa fajne i wiem, że potrafie sie wszędzie odnależć i
        mam nadzieję, a gdyby cI sie jeszcze nie zrobilo źle, to podam Ci swoje wymiary
        (62-90-62), buhahhahaaaaaaaaaaaa

• Gość: agami Re: Stowarzyszenie Miłośników Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 10:42
          Ale wtopa!
          Wymiary to 90-62-90 hahahahaha- teraz śmieje się sama z siebie :)))
          • cinkciarzyna Re: Stowarzyszenie Miłośników Warszawy 17.06.05, 10:50
            Ale ta posada to nie dzięki tym wymiarom? hihihi
            • Gość: agami Re: Stowarzyszenie Miłośników Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 12:03
              A jak odpowiedź spowoduje Twoją wiekszą frustrację?
              a)inteligencja+kwalifikacje
              b)wymiary+uroda
              c)inteligencja+kwalifikacje+wymiary+uroda
              Do wyboru!!!!
              :)))
              Oj, juz oficjalnie ogłaszam, że nie odpowiadam na żadne zaczepki!
              Mam dość.Pozdrawiam Wszystkich, nie mam żyłki wojownika, czy wredoty jak zwał
              tak zwał, pozdrawiam raz jeszcze!
              • zuzka111 agami 123456 ... do nieskonczonosci 18.06.05, 12:36
                oglaszasz to juz po raz kolejny i ciagle zaczynasz.
                naprawde dotrzymaj slowa i zniknij.
                nie popisuj sie tymi wszystkimi watpliwymi cechami, ktore wymienilas.
                zwlaszcza inteligencja + wymiary w twoim przypadku brzmi zabawnie :-D
                otworz sobie watek w Kilcach o wyjezdnych do Warszawy, albo w Pakistanie o
                braku ptakow nielotow.
                Inteligentna :-DDDDD
    • Gość: myszka Re: Podlaskie w stolicy IP: *.190-130-66.mc.videotron.ca 19.06.05, 18:23
      widze ze nic w bolandii sie nie zmienilo,nadal jest miasto i wies a specjalnie
      mieszkancy warszawy mysla ze sa pepkiem swiata a to zwykle buraki haha
      • Gość: stolica Re: Podlaskie w stolicy IP: *.chello.pl 20.06.05, 07:23
        siedz sobie w tej Kalifonii emigrantko!
        • Gość: myszka Re: Podlaskie w stolicy IP: *.190-130-66.mc.videotron.ca 21.06.05, 16:25
          ja nie jestem emigrantka ale kanadyjka
          • Gość: lala Re: Podlaskie w stolicy IP: *.chello.pl 22.06.05, 06:41
            swietnie!!!
            • Gość: Karolina Re: Podlaskie w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 07:26
              Podpisuję się pod Warszawianką. Nie chodzi nam (mieszkajacym w Wawie od kilku
              pokoleń)o to, że my czujemy się lepsi i patrzymy na Was z góry...to nie sprawa
              pochodzenia ale zachowania.
              Przyjeżdzacie tutaj, pracujecie, zarabiacie. Cieszcie się, ze Wawa dała wam
              szansę na lepsze życie. Nie musicie bić pokłonów ale jezeli przyjeżdzacie tylko
              po pieniądze a potem plujecie i rzucacie oszczerstwa wobec miasta i ludzi,
              którzy stąd pochodzą to daleko wam do kultury. Poza tym wychodzą z Was
              kompleksy (nie wiem dlaczego??)..czy musicie w ten sposob coś odreagować?
              • marekpol1 Re: Podlaskie w stolicy 24.06.05, 09:35
                A powiedzcie kochani jak Warszawiaków traktują w innych miastach. Mam wielu
                znajomych w różnych częściach kraju i oni opowiadają mi jak to się traktuje
                przyjezdnych ze stolicy. Nie raz słyszałem opowieści jak to się warszawiaczka w
                butelkę chce nabić przy wynajmowaniu pokoju w pensjonacie lub hotelu, jak się
                oszukuje w sklepie sprzedając, cokolwiek, jak się klnie na turystów z
                warszawki. Nie słyszeliście o tym? A przecież klient czy ze stolicy czy z
                miejscowości obok powinien być zawsze tak samo obsłużony. Nie udawajcie
                świętszych od księdza Rydzyka i przyznacie się, że sami nie jesteście lub wasi
                znajomi nie są w 100% w porządku wobec przyjezdnych do waszego miasta czy wsi.
          • Gość: ufo Re: Podlaskie w stolicy IP: *.chello.pl 22.06.05, 21:49
            Kanadyjka z łomżyńskim rodowodem...
            • Gość: zuzu Prowincjonalny typ robiący karierę po trupach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 16:10
              sorry, nie jestem z W-wy, nie mieszkam tu, nie mam nic przeciw ludziom z W-wy
              ani ze wsi czy z małych miasteczek. Ale właśnie takie typy jak w temacie
              wyrabiają złą markę przyjezdnym. I zgódźcie się przyjezdni, że dużo wśród Was
              takich jest. Pracując w dużej ogólnopolskiej firmie, naprawdę poznałam masę
              takich przykrych pseudo-Warszawiaków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka