IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 10:19
Chce prawdziwych faktow, cyfr odnosnie epidemii ah1n1. Wczoraj, po rozmowie ze znajomym lekarzem struchlalem, jak media klamia lub milcza. Chorych w ciezkim stanie jest niezmiernie duzo. Od dawna nie bylo w Polsce tyle niewydolnosci oddechowych spowodowanych grypa. I nie sa to ludzie zchorowani. Grypa wcale w wiekszosci przypadkow nie przebiega lagodnie, niestety. Dotyka rowniez ludzi zupelnie zdrowych i powoduje zgony.
Nie rozumiem dlaczego nie kupia tych szczepionek. Dlaczego lekarze, pielegniarki, ludzie zchorowani, dzieci maja byc eliminowani?
MAM DOSC!
Obserwuj wątek
    • papryczka.chili Re: Klamstwa 12.12.09, 10:51
      a zaszczepiłbys się czyms na co Ci firma co wyprodukowała ja nie daje pewności
      ze po szczepionce nie umrzesz a co w najlepszym wypadku nie sparalizuje
      Cię?www.youtube.com/watch?v=gxOG-z3d5hg
      • polakwalczy Garancje że nie umrzesz to daje tylko Bog 12.12.09, 11:04
        Wszystkie panstwa UE i wszystkie inne panstwa swiata zezwoliły na
        dystrbucję szczepionek ah1n1.
        Czy ty uważasz , że niedouk Kopacz wie więcej niż naukowcy Ameryki
        i Europy ,ktory opiniowali ten problem?
        • magda.only Re: Garancje że nie umrzesz to daje tylko Bog 12.12.09, 12:46

polakwalczy napisał:

> Wszystkie panstwa UE i wszystkie inne panstwa swiata zezwoliły na
          > dystrbucję szczepionek ah1n1.
          > Czy ty uważasz , że niedouk Kopacz wie więcej niż naukowcy Ameryki
          > i Europy ,ktory opiniowali ten problem?

OPINIOWALI, powiadasz;> Tak samo jak inni Amerykanscy pseldonaukowcy opiniuja ocieplanie sie klimatu...Sciema dla takich jak ty:P Jestes zaszczepiony,wiec stul wor!
          • Gość: andrew leonard P dlaczego j mam stulac wór, Magda? IP: *.146.91.62.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.12.09, 13:41
            Tak , ja i moja rodzina jestesmy zaszczepieni przeciwko ah1n1,
            dlatego że zrobilismy to poza Polską. Sama Kopacz, zaszczepiła się
            w Brukseli przeciwko ah1n1. Dlaczego moi rodacy są zniewoleni jak
            wierzęta i Kopacz odebrała im możliwosc szczepiena się w Polsce????
            Zawiadomiłem różne Organizacje Praw Czlowieka o holokauscie , ktory
            Kopacz czyni Polakom
            • magda.only Re: dlaczego j mam stulac wór, Magda? 12.12.09, 13:46
              Jestes chodzaca tragedia:P
              Wiesz co? Przestan straszyc,tylko idz do p. minister,skop jej dooope i po krzyku:D Po co tyle jeczysz i dreczysz narod ucisniony:P
              pozdro.
              • polakwalczy Re: dlaczego j mam stulac wór, Magda? 12.12.09, 14:04
                Cierpisz na syndrom sztokcholmski Maga, ktorego objawem jest to, że
                zakładnk do upadłego broni terrorysty, ktory go zniewolił.
                Normalny wolny człowiek walczy o prawa dla siebie i swych dzieci.
                • Gość: kot Re: dlaczego j mam stulac wór, Magda? IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.09, 20:25
                  > Cierpisz na syndrom sztokcholmski Maga,

a ty na syndrom zapelnienia kieszeni za wszelką cenę- popluczyno
                  koncernow farmaceutycznych
    • iwona335 Re: Klamstwa 12.12.09, 12:58
      To jakieś jedno wielkie kłamstwo, a ludziom się mydli oczy, twierdząc,że nic się
      nie dzieje i liczba zarażeń maleje!Jakimś dziwnym trafem nagle wszyscy nabrali
      wody w usta, nawet media zamilkły, a wszystko po to, żeby zatuszować nieudolność
      rządu, który jak to u nas bywa, nie załatwił sprawy szczepionek we właściwym
      czasie. Tymczasem oficjalnie na dzień 9 grudnia było 70 ofiar śmiertelnych, nie
      licząc zmarłych, których nie przebadano. Główny inspektor sanitarny zapowiada
      wzrost zachorowań do około 100 tyś. tygodniowo, wg. optymistycznych prognoz, ale
      liczba ta może wzrosnąć nawet do 200 tyś tygodniowo, bo niskie temperatury
      zabijają bakterie, ale nie wirusy. Niektórzy twierdzą, że na grypę sezonową też
      umiera tysiące ludzi, ale w tej chwili grypa sezonowa została praktycznie
      wyparta przez nowy wirus, poza tym dlaczego ludzie mają możliwość szczepić się
      na grypę sezonową a na nowy typ nie. Ja wam powiem dlaczego, to przez
      nieudolność pani minister i innych urzędników, którzy myślą tylko o sobie, bo
      już wielu z nich w Brukseli zaszczepiło się na grypę AH1N1. Co tam, jak umrze
      trochę szaraków rząd będzie mógł pochwalić się,że spadło bezrobocie, mniej
      zadłużone szpitale, bo zaoszczędzi się na leczeniu, albo o ofiarach nic się nie
      powie. Miliony ludzi zaszczepiło się nową szczepionką, nawet jeżeli były jakieś
      reakcje uczuleniowe to jest to możliwe przy każdym innym szczepieniu czy nawet
      wzięciu zwykłej tabletki. Poza tym uważam, że takie szczepienia są dobrowolne,
      szczepią się ci, którzy chcą, a ci którzy nie chcą nie muszą. Kiedy cała
      cywilizowana Europa walczy z grypa w sposób cywilizowany nasz rząd ośmiesza się
      każąc Polakom jeść czosnek i popijać sokiem malinowym. Uważam, że mam prawo sama
      decydować o swoim życiu i zdrowiu, nie może tego robić żadna pani minister
      Kopacz, która przypisuje sobie prawo decydowania o ludzkim życiu, nie tylko w
      przypadku grypy, ale także odmawiając chorym na raka i inny schorzenia leczenia
      metodami drogimi, ale nowoczesnym, każąc ludziom latami czekać na operacje czy
      wizyty u specjalisty!
      • bonobo44 Re: Klamstwa 12.12.09, 13:22
        iwona335 napisała:

>Uważam, że mam prawo sama
        > decydować o swoim życiu i zdrowiu,
        > nie może tego robić żadna pani minister Kopacz,
        > która przypisuje sobie prawo decydowania o ludzkim życiu

rodziny ofiar powinny wystąpić o odszkodowanie
        i to nie do lekarzy i szpitali (jak sugeruje Owsiak oferując pomoc
        prawną w podobnym przypadku) ale
        do Państwa za uniemożliwienie zaszczepienia
        nie jestem prawnikiem, ale wg mnie, to musi skutkować
        określonymi konsekwencjami prawnymi...

państwo podejmując decyzję, jaką podjęło,
        wzięło na siebie pełną odpowiedzialność
        za brak możliwości skutecznego zaszczepienia się obywateli...

podobnie jak USA przed laty płaciło milionowe odszkodowania za
        skutki narzuconej szczepionki, tak polskie władze powinny wypłacić
        zadośćuczynienia za uniemożliwienie dostępu do tej nowego typu - o
        całe niebo bezpieczniejszej...

jeśli władze uznały, że straty z tytułu takich pozwów w wyniku
        komplikacji po szczepionkach przekroczą kwoty odszkodowań z tytułu
        zgonów nie zaszczepionych obywateli, i w ten sposób nie kupując
        szczepionki będą "do przodu", to nalezy im teraz pokazać ,jak bardzo
        się pomyliły w swych zimnych kalkulacjach...

to w praktyce jedyny sposób wyegzekwowania swoich praw obywatelskich
        w demokratycznym państwie i zarazem jedyny dania jakiej takiej
        nauczki na przyszłość odpowiedzialnym za decyzje władzom...

obywatel cywilizowanego kraju ma prawo sam zadecydować, czy
        skorzystać z dostępnego i po to opracowanego szczepienia, czy nie...
        jeśli decyduje za niego rząd, rząd bierze na siebie pełną
        odpowiedzialność...
        • magda.only Re: Klamstwa 12.12.09, 14:04
          Tak sie awanturujecie o te szczepionki,az mi Was wszystkich naprawde zal.Chcecie miec wybor,cywilizowany swiat Wam sie marzy.
          A co ze mna i mi podobnymi,co nie mamy zamiaru sie szczepic? Co,jesli powiem,ze uwazam osoby zaszczepione za niebezpieczne dla mnie? A co jesli sobie nie zycze,aby zaszczepieni kichali na mnie wszczepionym mutantem? Bo chyba mam prawo uwazac,ze to co rozsiewaja zaszczepieni moze mi zaszkodzic bardziej niz"naturalny sasmarkaniec w metrze"?
          No i jak to sie wszystko ma do demokracji w cywilizowanym swiecie?
          Nie ufam naukowcom od szczepionek i juz.A pani minister jest mi obojetna,tylko przypadkowo postapila po mojej mysli:P
          • polakwalczy [...] 12.12.09, 14:10
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Madrosek Re: Klamstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 15:35
            Ale nikt nikogo do szczepien nie zmusza. Masz parwo: nie chcesz, nie szczpisz sie. Ja chce siebie i rodzine zaszczepic, nie moge.
            Druga sprawa, ze dzieki tym ludziom, ktorzy zaszczepia sie, skala zachorowan zmniejszylaby sie, a co za tym idzie zarazanie innych. Wiec niejako szczepienia innych byc moze ochronilyby rowniez Ciebie.
            Nie porownujmy zwyklej grypy z grypa Ah1n1. Nie bylo tyle niewydolnosci oddechowych nigdy! Ludzie zdrowi umieraja w kilka dni, kilka godzin. I nie wierzcie, ze tylko przewlekle chorzy i oslabieni. Pewnie, ze niektorzy ciesza sie, ze im sie udalo i maja to juz za soba. Ale wielu oplakuje swoich najblizszych, wielu drzy przed poslaniem dzieci do szkol.
            Zreszta szczepienia mialby objac ludzi z grup ryzyka, prawda? A wlasnie oni glownie umieraja. Dlaczego? Bo nie dano im szansy.
          • morekac Re: Klamstwa 13.12.09, 08:29
            A dlaczego zaszczepieni mają być niebezpieczni dla ciebie? Tego to nawet
            zagorzali przeciwnicy szczepień nie twierdzą - poza tobą. Podaj jakąś teorię,
            która potwierdza, że wirus częściej mutuje u tych co go nie mają niż u tych co
            go mają...
    • iwona335 Re: Klamstwa 12.12.09, 15:19
      Jeśli ktoś nie chce się szczepić to nie musi, nikt go do tego nie zmusza, to
      dlaczego mnie i wielu innych zmusza się do niezaszczepienia się skoro w całej
      Europie szczepionka jest dostępna. Dlaczego mnie i moje przewlekle chore dziecko
      przeciwnicy szczepionki z panią minister nas czele skazują na śmierć, jak
      miliony innych ludzi chorujących na choroby przewlekłe. Czy to tak trudno
      pojąć,że dla chorującego na ciężką astmę mojego dziecka grypa może być zabójcza,
      a co z innymi dziećmi chorymi na cukrzycę, choroby nerek, nowotworowe, czy one
      ze względu na swoje "wybrakowanie" mają być skazane na śmierć, nie wiem czy moje
      dziecko uratuje sok na grypę i czosnek.A może grypę traktujecie jak naturalną
      selekcję, bo zdrowi oddychają z ulgą kiedy dowiadują się, że kolejna ofiara
      grypy miała jakieś dodatkowe schorzenie. Ale ta grypa pochłania też osoby
      zupełnie zdrowe Dlatego dla mojego chorego dziecka i milionów innych dzieci i
      dorosłych, których los już i tak skrzywdził domagam się prawa do leczenia
      takiego jakie mają ludzie w innych krajach. Dlaczego inne rządy potrafiły zadbać
      o swoich obywateli, bo u nas dla rządzących liczy się tylko własny interes, a
      dla chorych brakuje podstawowych leków. Rząd zapewnia, że ma zapasy leków
      antywirusowych, ale nikt nie wspomniał, że tylko dla 2% obywateli, podczas gdy
      WHO zaleciło rządom przygotowanie zapasów czterokrotnie większych. Dlaczego
      ludzie umierają, bo nie respiratorów,bo zanim sprowadzą tamiflu do apteki jest
      już za późno, gdyż lek trzeba podać w ciągu 48 godzin, bo ludzi chorych się nie
      izoluje, bo dziecko z podejrzeniem nowej grypy położono na sali z innymi, bo nie
      przyjechała karetka, bo lekarz zlekceważył objawy i można by tu mnożyć tych
      powodów tysiące. Ja nie zmuszam przeciwników szczepień do tego by się szczepili
      i nikt nie ma prawa zabronić tego mnie i mojem u choremu dziecku!
    • Gość: goły na dachu Re: Klamstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 16:55
      w telegazecie można było przeczytać,że we Włoszech nie wykorzystano szczepionek,które zakupiono dla wszystkich potrzebujących i,że zachorowało ponad 3.6 miliona ludzi.Ile jest ofiar,tago nikt nie policzy.Ludzie w Polsce boją się zwolnienia z pracy,szpitala.Chorzy na cokolwiek,starsi,ubodzy,bezdomni nie dziwią swoją śmiercią.Założę się,że wielu ludzi NIE ORIENTUJE SIĘ,że jest świńska grypa i że różni sę CZYMKOLWIEK od grypy zwykłej.Pojawiają się i pojawiać będą tajemnicze zgony,zasłabnięcia,duszności,bóle w klatvce piersiowej lekarzy,księży,rybaków.W dodatku około 68 % ludzi nie zamierza zmienić wcale wylewnych powitań i zwyczajó świątecznych z powodu grypy.
    • iwona335 Re: Klamstwa 12.12.09, 19:36
      A najgorsza w tym wszystkim jest ignorancja wielu Polaków, którzy nie przejmują
      się zaleceniami lekarzy,nie przestrzegają podstawowych zasad higieny, co widać
      na każdym kroku, w autobusach, w sklepach i miejscach publicznych. Pracuję w
      szkole i niemal każdego dnia odsyłam do domu dziecko kaszlące, zakatarzone i
      często z gorączką, bo mamusia kazała iść do szkoły, by przy okazji zarazić
      połowę klasy. Ludzie sami lekceważą objawy choroby, a potem są tego efekty w
      postaci powikłań.
      • magda.only Re: Klamstwa 12.12.09, 20:05
        iwona335 napisała:

> A najgorsza w tym wszystkim jest ignorancja wielu Polaków, którzy nie przejmują
        > się zaleceniami lekarzy,nie przestrzegają podstawowych zasad higieny, co widać
        > na każdym kroku, w autobusach, w sklepach i miejscach publicznych. Pracuję w
        > szkole i niemal każdego dnia odsyłam do domu dziecko kaszlące, zakatarzone i
        > często z gorączką, bo mamusia kazała iść do szkoły, by przy okazji zarazić
        > połowę klasy. Ludzie sami lekceważą objawy choroby, a potem są tego efekty w
        > postaci powikłań.

I wreszcie Iwonko piszesz z sensem;)

pzdr.
        • magda.only Re: Klamstwa 12.12.09, 20:26
          articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/12/01/Polio-Vaccine-Blamed-for-Outbreaks-in-Nigeria.aspx

Czy czasem oprocz panikowania w jednej wiadomej sprawie,zadajecie sobie trud,aby poczytac jakies inne zrodla? No,ale WHO,jak to "dumnie" brzmi,prawie jak BOG,wszechmogacy i prawdomowny Bog.No i jeszcze jak tv cos pogada,to juz wiadomo co owce maja myslec;/

Nie podalam linku w temacie swinskiej,bo juz nia po prostu...znudzil mi sie temat krotko mowiac ;)
        • polakwalczy czy spiewanie o kotku chroni przed ah1n1? 12.12.09, 20:32
          Zażenowanie bierze gdy parlamentarzysci spiewają o kotku przy myciu
          rąk w nadzieji, że to uchroni ich przed ah1n1. Smiać sie czy
          płakać? Przecież to powrot do średniowiecza , kiedy dżumę zwalczano
          kadzidłem.
          • Gość: kot Re: czy spiewanie o kotku chroni przed ah1n1? IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.09, 20:37
            Smiać sie czy
            > płakać? Przecież to powrot do średniowiecza , kiedy dżumę
            zwalczano
            > kadzidłem.

Higiena przyczynila sie w wiekszym stopniu do zwalczenia wielu
            groznych chorob niz szczepionki. No coz, brudas zawsze bedzie sie
            bronil przed taka wiedzą.
      • Gość: kot Re: Klamstwa IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.09, 20:23
        Pracuję w
        > szkole i niemal każdego dnia odsyłam do domu dziecko kaszlące,
        zakatarzone i
        > często z gorączką,

Bredziszw malignie lub ktos, komu zalezy na panice, ci zaplacil, bys
        pisala wiadome rzeczy
        Tez pracuję w szkole. W mojej klasie mam 92% frekwencję. Nikogo nie
        odsylam, a jezeli juz, to nie czesciej niz w zeszlym roku.
        • polakwalczy [...] 12.12.09, 20:35
          • magda.only Re: Klamstwa 12.12.09, 20:38
            polakwalczy napisał:

> Kot sadysta? Niech dzieci cnorują i umierają , grunt aby

> pensja "nauczyciela" leciała, nieprawdaż

Oj chyba ci sie zwoje poplataly troszeczke:P
          • Gość: kot Re: Klamstwa IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.09, 20:41
            > Kot sadysta? Niech dzieci cnorują i umierają

Nikt nie choruje i nikt nie umiera- to znaczy, nie czesciej niz
            zazwyczaj.
            W szkole frekwencja oscyluje w granicach 90 paru procent- dzieci
            choruja sporadycznie- nie zarobisz na nas sprzedawczyku koncernow
            farmaceutycznych.
            • bonobo44 Re: Klamstwa 12.12.09, 22:38
              Gość portalu: kot napisał(a):

> Nikt nie choruje i nikt nie umiera- to znaczy, nie czesciej niz
              > zazwyczaj

ale "zazwyczaj" szczepionka nie jest zabroniona nawet w tej
              światowej oazie szczęśliwości wszelakiej, jaką stał się nasz kraj...

nie chcesz - nie szczep się?

dlaczego jednak podpisujesz się pod zakazem szczepienia się dla
              wszystkich chętnych?

czy to dlatego, ze zakaz wydało PO, a nie PIS?
              a jakie to niby ma znaczenie, kto wyda wyrok śmierci na najsłabszych
              i - tym razem - nie tylko?

dlaczego ja muszę teraz drżeć o życie osób mi najbliższych
              wystawionych na tę loterię?
    • tralalumpek Re: Klamstwa 13.12.09, 11:24
      czytajac tak idiotyczny wpis mozna by sobie pomyslec ze jestes
      przedstawicielem firmy farmaceutycznej i chcesz napedzic kase ...ale
      o taka paranoje cie nie posadzam

wracajac jednak do tematu, kiedys ta gazeta zapodala artykul ze w
      austrii (gdzie mieszkam) ogloszono 'stan wyjatkowy'= epidemie grypy
      totalna bzdura
      oficjalne, z wczoraj dane, mowia ze:
      - szczepionki zostaly wykorzystane w 1/4
      - co roku umiera na 'normalna grype' pare tysiecy osob w austrii, na
      swinska 2!
      - grypa swinska przebiega o wiele lagodniej niz firmy farmaceutyczne
      w swojej propagandzie naglasnialy

posumowujac: niedlugo , jezeli w mediach ci napisza ze na rozkaz o
      godz. 14:28 musisz pojsc siusiu to bedziesz to wykonywal bo o 14:30
      juz umrzesz jezeli sie dwie minuty wczesniej...
      • bonobo44 Re: Klamstwa 13.12.09, 15:14
        tralalumpek napisała:

> - szczepionki zostaly wykorzystane w 1/4

jeśli tak, to jest to jeden z najlepszych współczynników w Europie
        i... od razu widać efekt:
        tylko 5 potwierdzonych zgonów na AH1N1
        w porównaniu ze średnią europejską (ponad 60)

wynika to z tego, że zdążono zaszczepić osoby cierpiące już na inne
        chroniczne schorzenia, wśród których w Polsce - tak przynajmniej
        twierdzą nasze władze - obserwuje się u nas największy udział
        zgonów...
      • bonobo44 Re: Klamstwa 13.12.09, 15:17

tralalumpek napisała:

> czytajac tak idiotyczny wpis mozna by sobie pomyslec ze jestes
        > przedstawicielem firmy farmaceutycznej i chcesz napedzic
        kase ...ale
        > o taka paranoje cie nie posadzam

doprawdy? niewiele mnie obchodzi co tam sobie o mnie myślisz
      • Gość: Madrosek Media IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 15:25
        Media milcza w najlepszym wypadku. Nie podaja prawdziwych statystyk. I gdyby media kazaly mi zrobic siusiu 0 14;28 olalbym ich, bo im nie wierze. Za to Wy.... robiac siusiu o 14:28 zapelnilibyscie wszystkie toalety na swiecie.
        • Gość: niro Re: Kto zabronił szczepień ? IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.09, 22:46
          Jeżeli ktoś tak bardzo wierzy w szczepionke to czy p. Kopacz zabrania wyjazdu za
          najblizsza zachodnią granicę ? Jadę płacę i szczepię się - wiec o co ten cały
          rwetes ....
          • Gość: Daria Re: Kto zabronił szczepień ? IP: *.bstnma.fios.verizon.net 14.12.09, 02:15
            Oczywiscie i wszystkich na to stac: renciste z zaawansowana astma,
            samotna matke z dziecmi z astma, no po prostu wszystkich.
            nie badz naiwny. To co zrobiono nie powinno miec miejsca w XXI wieku
            w demokratycznym kraju. Odebranie prawa wyboru....
          • polakwalczy [...] 14.12.09, 09:54
            • tralalumpek Re: Kto zabronił szczepień ? Kupacz 14.12.09, 12:38
              czy ty wiesz wogole co ty piszesz, czy ty wiesz co oznacza slowo
              ludobojczyni? czy wiesz co to jest odpowiedzialnosc za slowo i
              konsekwencje tego?
              • polakwalczy [...] 14.12.09, 12:47
                • tralalumpek Re: Kupacz to lkudobójczyni narodu polskiego 14.12.09, 13:47
                  pozostawie twoj wpis bez komentarza, kon jaki jest kazdy widzi...
                  • Gość: niro Re: Kupacz to lkudobójczyni narodu polskiego IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.09, 17:43
                    Cytat >
                    "Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu."
                    I to chyba jedyny sposob na tego psychopatę : POLAKWALCZY...... :-)
                    • Gość: fachowiec Prawda w oczy kole IP: *.147.106.199.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.12.09, 18:32
                      W ciagu ostanich 5 dni na ah1n1 zachorowalo dodatkowo 100 tysięcy
                      Polakow. Zakazując w obliczu pandemii ah1n1 dystrybucji szczepionki,
                      Kopacz polełnia z premedytacja zbrodnię ludobójstwa na narodzie
                      polskim,
                      ----------------------------------------------------------
                      Zadamy osądzenia i surowego ukarania ludobóczyni Kopacz
                      • polakwalczy Polska jest jedynym krajem na świecie....... 14.12.09, 19:00
                        Polska według WHO jest jedynym krajem na świecie gdzie wymuszono na
                        obywatelach zakaz kupna szczepionki we własnym kraju w obliczu
                        pandemii. Polska stała sie pośmiewiskiem świata.
                        ---------------------------------
                        Obywatel praw obywatelskich zażadał prokuratorskiego śledztwa w
                        sprawie zbrodni popelnianych przez ministerkę zdrowia.
                        Domagajmy się prewencyjnego aresztu wobec Kopacz.
                        • Gość: Marek Re: Polska jest jedynym krajem na świecie....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 21:11
                          DEBILE
                          • bonobo44 Re: Polska jest jedynym krajem na świecie....... 14.12.09, 21:45
                            Gość portalu: Marek napisał(a):

> DEBILE

rozumiem twoje oburzenie, ale przecież nie wypada tak obrażać
                            całego Ministerstwa Zaraz wszelakich (tzn. zaraz
                            typu: szczepionkę kupimy zaraz po tym, jak okaże się, że
                            nie niesie ona żadnego ryzyka, które musielibyśmy wziąść na siebie,
                            tzn. nigdy jej nie kupimy)
      • morekac Re: Klamstwa 14.12.09, 23:22
        A czy ktoś mi wyjaśni, dlaczego u Niemców, co to się nie chcą szczepić - zmarły
        93 osoby na 81 milionów mieszkańców, zaś w Polsce - 73 osoby na 38 milionów.
        • bonobo44 Re: Klamstwa 14.12.09, 23:30
          h morekac napisała:

> A czy ktoś mi wyjaśni, dlaczego u Niemców, co to się nie chcą
          > szczepić - zmarły 93 osoby na 81 milionów mieszkańców,
          > zaś w Polsce - 73 osoby na 38 milionów.

to akurat stosunkowo proste - w Niemczech przypadki terminalne leczy
          się pod osłoną ECMO (80% wyleczeń),
          w Polsce "leczy się" je pod respiratorem (0% wyleczeń)
          • bonobo44 Re: Klamstwa - już 222 ? 14.12.09, 23:41
            nota bonobo:
            jeśli w Niemczech z uwagi na wykorzystanei ECMO umiera co 4-ta osoba
            w stanie terminalnym, to bez ECMO umarłoby tam już 465 osób;
            ze stosunku ludności oraz zakładając, że w Polsce w ogóle nie ratuje
            się takich przypadków, otrzymujemy o wiele bliższą prawdy ilość
            zmarłych w naszym kraju: blisko 222 osoby (tzn. 2/3
            przypadków A/H1N1 nie jest klasyfikowanych u nas jako A/H1N1 właśnie,
            tylko dajmy na to ostre-zapalenie-płuc-niewiadomo-czym)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka