clio1979 Re: KTO JEST KIM?? 30.09.05, 17:14 Witam, Marta z W-wy, mama 7 tygodniowej Jagódki , po przebytej urosepsie i bakterii klebsielli w moczu. Poszukuję dla niej odpowiedniego specjalisty. PZDR! Odpowiedz Link
ola_la_la Re: KTO JEST KIM?? 02.10.05, 12:19 Witam! Jestem mamą Mateuszka. Mój synek urodził się w 36 tc z wagą 2890g. Mieszkamy w Gdańsku. Gdy w 1 miesiącu życia zrobiłam Matiemu posiew wyszło E. coli. Udało się ją dość szybko wyleczyć. Teraz Matik ma 5 i pół miesiąca i znów mamy E. Coli ((((( Czeka nas ZUM- to badanie z kontrastem i zobaczymy co dalej... Odpowiedz Link
anita_bm Re: KTO JEST KIM?? 05.10.05, 16:09 Anita, mama 15-miesięcznej Julki. Jesteśmy z Turku. Już dwa razy miałyśmy problem z e.coli - gdy mała miała 7 i 11 miesięcy. Teraz znów zaczyna się coś dziać... Odpowiedz Link
anulka303 Re: KTO JEST KIM?? 07.10.05, 14:05 mama 13-letniej Oli z częstymi ZUM i niwytąpioną bakterią e.coli w moczu Odpowiedz Link
aniaolak25 Re: KTO JEST KIM?? 26.10.05, 18:36 Mam na imię Ania i mam 7 miesięczną córeczkę PATRYCJĘ mieszkamy w Częstochowie. Mała ma ciągle jakieś bakterie w moczu a to coli a to proteusa mamy skierowanie na cystografie mam nadzieję że to nie reflux. Odpowiedz Link
annasza33 Re: KTO JEST KIM?? 27.10.05, 20:12 Jestem Ania, mama 10-letniej Gosi i 5-miesiecznego Piotrusia z Wroclawia. Z Malgosia 2 lata (od urodzenia) jezdzilam po wszelkich mozliwych nefrologach- miala nawracajace zakazenia drog moczowych, co miesiac wychodzily bakterie coli- antybiotykow nabrala sie na cale swoje zycie! Teraz mam powazny problem z synkiem- moze ktos juz spotkal sie z zakazeniem gronkowcem zlocistym lub paleczka ropy blekitnej? Wiem, ze bakterie te wychodza w posiewie z moczu, choc moj Piotrus ma je akurat w gardle. Jesli ktos potrzebuje informacji na temat zakazen drog moczowych- sluze rada- znam tez dobra lekarke z Wroclawia. Pzdr. Odpowiedz Link
sarpat Re: KTO JEST KIM?? 27.10.05, 20:18 Monika z Magdalenki. Jestem mamą 5-letniej Sary z obustronnym refluksem 2 st. oraz 8-letniego zdrowego Patryka. Pozdrawiam Odpowiedz Link
dorota_79 Re: KTO JEST KIM?? 02.11.05, 08:39 Witam, Dorota z roczną Zuzią i refluksem II stopnia. Poza tym, że Zuzia codziennie dostaje antybiotyk to wszystko jest w jak najlepszym porządku Za 6 m-cy czeka nas powtórka z cystografii( Odpowiedz Link
agamyszka Re: KTO JEST KIM?? 03.11.05, 20:11 Nazywam się Agnieszka. Jestem mamą Adasia - 10 miesięcy. Adaś jest moim 2 synkiem. Kiedy mial 3 m-ce stwierdzono u niego ZUM. Przeleczylismy dzidziusia. Pierwsze USG wykazało asymetrię nerek. Leczyliśmy dlej. Drugie USG OK. Dla pewnosci zrobilismy cystografię mikcyjną. Wszystko niby w porządku. Ale ciąglę się boję, że wróci ZUM.Myślę, że na forum znajdę kilka słów otuchy i porad. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mmmar3 Re: KTO JEST KIM?? 04.11.05, 11:38 Witajcie! Mam na imię Marta -27 lat, a moja córeczka to Martynka i ma skończone 5 miesięcy.Jesteśmy z Krakowa. Od wczoraj niczym innym się nie zajmuję tylko czytaniem waszych wypowiedzi na forum. Madziulec dzięki za tę stronę! U mojego skarbka już w drugim tygodniu życia wykryto E.coli (7-dniowy pobyt w szpitalu - zapalenie oskrzeli i wtedy wyłapano to paskudztwo)ale szybko wyleczono. Wczoraj odebrałam trzeci wynik posiewu i wykryto drugi raz pseudomonas. Pierwszy miesiąc temu - wątpliwy, drugi 10^3 a teraz 10^5. Mocz ogólny dobry ale ph wysokie(7). Właśnie dziś idziemy do pediatry z wynikiem i zobaczymy co dalej. Narazie Martynka jest od 2 tyg. na furaginie i wit.c. Niestety pseudomonas nie cofła się. Zaznaczę jeszcze że córka ma od 3 mies. stale powracające wypryski na sikulce. Myśle że to może mieć jakiś związek z tą bakterią. Mam nadzieję że niebawem to wszystko się skończy. Pozdrawiam - MM Odpowiedz Link
annasza33 Re: KTO JEST KIM?? 04.11.05, 12:36 Pisze juz od jakiegos czasu, wiec wypadaloby sie przedstawic, sorki Ja- Ania, moje pociechy- Malgosia (10 lat) po wieloletnim ZUM, juz wyleczona, i Piotrus- 5 m-cy, obecnie zakazony pseudomonas aeruginosa i gronkowcem zlocistym (wymaz z gardelka) Pozdrawiamy wszystkie podobne przypadki )) Jestesmy z okolic Wroclawia. Wybieramy sie do Instytutu Immunologii PAN na leczenie. usera.imagecave.com/annasza33/Moje%5Fdzieci/ Odpowiedz Link
sylvia_w Re: KTO JEST KIM?? 06.11.05, 00:22 Witam! mam na imię Sylwia, mój synek urodził się 27.08.05r i jesteśmy z Gdańska. Niedawno po badaniu CUM wyszło że ma refluks obustronny 4go stopnia, więc czeka jeszcze go sporo badań, ale jestem dobrej myśli, choć wiem że jeszcze troche potrwa to jego leczenie. Pozdrawiamy Odpowiedz Link
oli.oliana Re: KTO JEST KIM?? 18.11.05, 15:54 witam, Mam na imię Anna. Moja 4-letnia córeczka miała 2 razy ZUM, od roku ślad poszerzenia UKM. Nie zrobiliśmy jeszcze cystografii. Jesteśmy pod kontrolą urologa. Mieszkamy w Warszawie. Odpowiedz Link
kietka Re: KTO JEST KIM?? 20.11.05, 23:52 Kasia Dominiczak i 8 miesieczna Zosia, nawracjace infekcje ukladu moczowego bakteriami z grupy pneumoniae...na razie bez diagnozy i strasznie zagubione. Gdańsk Odpowiedz Link
piotrzz Re: KTO JEST KIM?? 22.11.05, 16:53 Witam, jestem mamą dwuletniej Agatki u ktorej stwierdzono obustronny reflux (I i II st) Mieszkamy w Warszawie. pozdrawiam wszystkie dzieciaczki i rodziców Aneta Odpowiedz Link
mala.ela Re: KTO JEST KIM?? 24.11.05, 10:08 dopisuję sie choc mam nadzieje ze jjestem tu tylko chwilowo i ze wstępna diagnoza lekarza okaże się błędna mam na imie Ela, mam 25 lat, jestem z Łazisk Górnych, Monisia to moje pierwsze dziecię , obecnie ma 5 tygodni, pozdrawiam wszystkich z tego forum którzy juz mi pomogli Odpowiedz Link
jogo2 Re: KTO JEST KIM?? 30.11.05, 10:29 Witam, Nazywam się Joanna, mój synek to Artur. Ma obecnie prawie 3,5 roku. Pozdrawiam, Odpowiedz Link
anieska1 Re: KTO JEST KIM?? 30.11.05, 21:53 Zapomniałam się przedstawić, już to nadrabiam. Mam na imie Agnieszka, mój 6-miesięczny synek to Mateusz i mieszkamy w Rzeszowie. Mati ma nawracające ZUMy, miał cystografię 21 listopada'05, która nic nie wykazała, więc szukamy dalej Odpowiedz Link
sybillka1 Re: KTO JEST KIM?? 04.12.05, 09:02 Witam wszystkich jestem mamą 5 miesięcznej Oliwki z Gliwic.Mamy obustronny refluks V stopnia.Borykamy się z tym od 2 miesięcy i jesteśmy trochę zagubione w tym wszystkim.Ale myślę,że razem damy radę!Pozdrawiam. Odpowiedz Link
madziara77 Re: KTO JEST KIM?? 09.12.05, 22:53 Witamy, jestem Magda mama 6-mies. Mateuszka. Znalazlam Wasze forum gdy trafiliśmy do szpitala z ZUMem (Mateusz miał wtedy 2 mies). Cystografia nie wykazała refluksu, ale stwierdzono zaleganie moczu w pecherzu. Martwię się co dalej... i liczę na pomoc doświadczonych Mamuś Jestesmy z W-wy. Odpowiedz Link
hanuka1 Re: KTO JEST KIM?? 13.12.05, 21:17 Witam, Hanka, mama Huberta 11.10.2003, mieszkamy w Jaśle. trafiłam tu gdy szukałam informacji o poszerzeniu UKM. moje maleństwo nie miało ZUMu ale niepokoji mnie to, co znajduje sie w lewej nerce. mam nadzeije że forumowe mamy pomoga mi w moich problemach z synkiem. Odpowiedz Link
kurs1974 Re: KTO JEST KIM?? 19.12.05, 22:18 witam mam na imię Marta, mój prawie 11 miesięczny synek ma refluxII stopnia. Leczymy sie w CZD u dr Gastoła i w Luxmedzie. Długo było wszystko OK więc i mnie tu nie było, ale pewien pediatra podkusił mnie i odstawiłam ostatno furagin i znowu ZUM Odpowiedz Link
dudzia11 Re: KTO JEST KIM?? 30.12.05, 14:03 Witam, Jestem mamą 11-miesięcznego Mateusza, mieszakmy w Mińsku Maz. Pierwszy ZUM (bakteria Klebsiella p. i wysoka gorączka) maly przechodził jak mniał 7 miesięcy. Następny w wieku 11 miesięcy (ta sama bakteria i stan podgorączkowy). Czekają nas badania i wizyta u specjalisty. Jesteśmy na początku drogi... Mam nadzieję że wszystko skończy się dobrze. Odpowiedz Link
dudzia11 Re: KTO JEST KIM?? 13.04.06, 11:19 Witam, znów dopadła nas bakteria, tym razem E.coli i znów antybiotyk. Szukamy dobrego speca. Pozdrawiam Odpowiedz Link
iwa.te Re: KTO JEST KIM?? 13.02.06, 10:56 Mam na imię Iwona, mój synek Krzysiu ma 5 lat, mieszkamy w Ostrowie Wielkopolskim. Krzysiu ma obustronny reflux. Ze zdjęć lekarze określili stopień II na III. W zeszłym tygodniu w Poznaniu na Szpitalnej miał ostrzyknięte prawe ujście, lewe przeznaczone do operacji Odpowiedz Link
gusia210 Re: KTO JEST KIM?? 13.02.06, 20:31 Witam.Jestem Agnieszka i mam 8 miesiecznego synka Zbyszko.Obecnie przechodzimy ZUM (E.Coli 10^4),leczenie Bactrimem przez 10 dni.Dzis zawiozlam nastepny mocz na posiew.Wyniki w czwartek.Ale i tak czeka nas CUM.Troche sie tego boje ale juz sobie troche tutaj poczytalam i mam nadzieje ze nie bedzie tak zle.Jeszcze nie znam terminu.No i dodatkowo USG wykazalo szerszy ukm nerki lewej.Prawa ok.Jestem z Gdyni.Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
karolcia_zm Re: KTO JEST KIM?? 01.03.06, 22:31 Karolina- mama 8 miesięcznej Martynki z refluksem III-go stopnia. Leczymy się w Prokocimiu u dr Nowakowskiej. Może wiecie coć o Niej? Odpowiedz Link
magda_mkwiat Re: KTO JEST KIM?? 04.03.06, 23:58 Magda, mama 2,5 letniego Michałka (miał obustronny reflux II stopnia) i 4,5 letniej Julki (też ma za sobą obustronny II stopień). Obecnie UCM u obojga jest ok, chociaż nie tak dawno Julcia miała silny stan zapalny (???). Za nami parę lat leczenia, stany zapalne, antybiotyki, osłonowo furagin, co miesięczne posiewy itd... Mieszkamy w Toruniu. Odpowiedz Link
teresa0506 Re: KTO JEST KIM?? 03.01.08, 14:52 witam,teresa,mam córkie 13 letnią z przepukliną oponowo rdzeniową.Pecherz neuroggenny,ale chodzi samodzielnie,chociaż ma niedowład nog.pozdrawiam Odpowiedz Link