Dodaj do ulubionych

LUZNY WATEK ;-))))

17.03.05, 08:27
Specjalnie "wykrzyczalam", bo chcialabym, bysmy rowniez mieli takie miejsce,
gdzi emozemy opowiedziec o tym co nam sie przydarzylo (jesli chcemy), a co nie
jest zwiazane z choroba dzieckawink))
Zapraszam wink
Obserwuj wątek
    • joan76 Re: LUZNY WATEK ;-)))) 17.03.05, 08:37
      To ja na dobry początek napiszę, że bardzo się dziś wyspałam, bo mój ukochany
      syn obudził się tylko raz o 3 i po opróżnieniu cyców i zmianie pieluszki spał
      znowu słodko do 6.27! A położyłam Go przed 20.
      Teraz śpi przy mnie w foteliku i słuchamy Kołysanek-utulanek Turnaua z Umer.
      Wspaniała płyta! Polecam koniecznie!!!
      A mam pytanie: czy Wy też szalejecie z zabawkami dla maluchów??? Ja nie mogę
      się powstrzymać. Nie mamy dyżych dochodów, ale jak tylko mogę to kupuję.
      Wczoraj zakupiliśmy Marcelkowi matę i dostaliśmy słonika, "pierwszego
      przyjaciela" gratis. Taką fajną promocję znalazłam w najnowszym Dziecku.
      • aniawroclaw1 Re: LUZNY WATEK ;-)))) 17.03.05, 08:55
        Te maty edukacyjne są naprawdę fajne. A kołysanki - utulanki słuchamy już ponad
        dwa lata smile Natomiast ja polecam super pioseneczkę którą moja córcia ostatnio
        słucha non - stop - o krorkodylku Schappi ( pojawiła się kilka razy na kanale
        bajkowym Mini-mini )
        Jak maz pojawi się na Necie to poproszę go aby mi przesłał link z ta piosenką
        dla Was.

Jestem teraz w pracy. Mam mnóstwo dzisiaj spraw ( Boże, nie dam dzisiaj chyba
        rady zrobić wszystkiego ) jednak największy stres jaki może być to nie matura,
        nie egzamin, nie presja w pracy, terminy itp. tylko choroba dziecka.
        Qrde, ale miał być luźny wątek smile
        .. a moja córeczka zrobiła dzisiaj siusiu do nocnika smile Pierwszy raz ! A to
        już duża kobita, 2 latka smile
      • madziulec w sprawie maty 17.03.05, 09:08
        My kupilismy mate jak Myszol mial 3 miesiace i naprawde spedzal na niej
        wiekszosc czasu. Prawd emowiac wlasnie dzieki macie i lezeniu na twardej
        powierchni (bo mata byla polozona bezposrednio na panelach) Myszol wyszedl dosc
        szybko z asymetrii - tak mi mowili rehabilitanci wink
        My mamy mate, ktorej teraz co prawda Myszol nie uzywa, ale za to przywieszki do
        niej - super zabaki wink)))
    • grazka8 Re: LUZNY WATEK ;-)))) 17.03.05, 09:31
      A my mamy dzisiaj zły dzień wizyta teściowej i tak jędza posiedzi do wieczora
      dziewczyny horror Hankę boli od 2 dni brzuszek ,ale to chyba robi stres w
      sobotę ma egzaminy do Pierwszej Komuni Św (głupota) no i nie wiem co Amelce
      kupic na urodzinki wszystko ma chyba poszalejemy w Bzikolandzie ,ale boję się
      że nie będzie chciała pózniej wyjść Madzia to jest strzał w 10 ten Luzny
      wątek ,ale odmiana odrazu mi lepiej .smile
    • grubakama Re: LUZNY WATEK ;-)))) 17.03.05, 09:31
      Witam. Pochwale Wam się czymś. Wczoraj mój syncio sam zasnął w łóżeczku smile).
      Teraz tez spi a ja kończę kawkę.
      A jesli chodzi o Kołysanki-utulanki to właśnie przy tej płycie najczęściej
      uzypia Wiktorsmile))
    • aniawroclaw1 Re: LUZNY WATEK ;-)))) 17.03.05, 09:38
      ale Wam zazdroszczę, że jesteście w domku ze swoimi maluszkami. Ja w domu po
      pracy jestem ok. 16.30 sad I pozostaje mi tylko kila godzinek na zabawy z Niuną.
      A propos teściowej - zupełnie nie umiem się z nią dogadać. Nadajemy na innych
      falach.
      Hit mojej teściowej w moją stronę kiedy zaczęłam karmić piersią - "Ona nie
      powinna karmić bo jest za chuda i ma chudy pokarm ! "
    • grubakama Re: LUZNY WATEK ;-)))) 17.03.05, 09:45
      Moja teściowa nie jest zła, nawet zbytnio sie nie wtrąca, czasami cos delikatnie
      podpowie, ale nic na siłę, ale czasami tez mam nerwa na nią. Niestety z
      teściowymi tak to juz jest.
    • madziulec Re: LUZNY WATEK ;-)))) 17.03.05, 09:52
      No to kolej na mnie. 2 tygodnie "wolnosci" bez Myszola praktycznie juz minely.
      Nocki nadal zarwane, mimo, ze obiecywalam sobie odespac. Kota mysli inaczej.
      Teraz tez mi przeszkadza wink)) Ale jest tak slodka, ze jej wybaczam....
      Przez ten czas, gdy Myszola nie ma sporo sie wydarzylo, a wiec zaraz przed jego
      wyjazdem stracilam prace. W ciagu tych 14 dni zalatwilam: juz praktycznie dwie
      rozmowy o nowe stanowiska, powysylalam sporo aplikacji, bylam u lekarza z
      kregoslupem, dzis jade do kumpla, ktorego zona pracuje w frmie doradztwa
      personalnego, zrobilam wielkei porzadki w domu...
      No i musze cos kupic na urodziny Myszolowi. Ja wiem, on nie zdaje sobie jeszcze
      z tego sprawy, ale dla mnie to wazne...
      No i w sobote rano po Myszola wink))
      Aha! Zrobilam cos jeszcze - zlozylam pozew przeciw mojej poprzedniej firmie da
      sadu pracy. nie, nie jestem pieniaczka, ja po prostu mialam solidne podstawy wink)))
      • grazka8 Re: LUZNY WATEK ;-)))) 17.03.05, 10:14
        Madzia tak trzymaj tylko laik nie wie że prawo ma swojej stronie a co do
        porządków zazdroszcze ja zaraz wezmę się za okna
        • madziulec Grazka!! 17.03.05, 10:20
          A nie za wczesnie na okna?/ ja rozumiem, swieta i tak dalej... Co prawda dzis 10
          stopni w stolicy....Tak mi pokazuje termomentr....
          • maniakow Re: Grazka!! 17.03.05, 12:28
            Oj, a ja właśnie umyłam okna smile)). U nas w Zielonej Górze termometry pokazują
            15 st. Umyłam teraz bo we wtorek idziemy do szpitala na 2 dni (cystografia +
            Bóg wie co jeszcze), a od poniedziałku wymieniają nam piony kanalizacyjne,
            zimnej i ciepłej wody sad. Zachciało im sie przed świętami "..piiii... mać" i
            całe sprzątanie można zacząć dopiero w czwartek sad.
    • kasik111 Re: LUZNY WATEK ;-)))) 17.03.05, 11:03
      My podobnie jak Madzia szukamy fajnego prezentu dla Mateuszka na pierwsze
      urodzinki, a to już niedługo (31-03). Zastanawiam się nad Farmą Fisher Price. Z
      reguły jednak zabawki, które ma Mati bardziej podobają się rodzicom niż jemu.
      Mateuszka ulobione zabawki to garnki, patelni, pokrywki, etc.
      W wolnych chwilach piszę swoją pracę dyplomową, bo obrona już w czerwcu.
      Na koniec dodam, że zakończyliśmy rehabilitację Mateusza. Bardzo się cieszę, że
      wyszedłu już na prostą i dogonił rówieśników.
      • ziuta74 Re: LUZNY WATEK ;-)))) 17.03.05, 11:09
        czesc laski.
        ja jako wyrodna matka nic swojemu dziecku na roczek nie kupilam, bo wiedzialam
        ze babcie i tak zrobia to z nawiazka.
        coz moge wam polecic? moze taka tablice do pisania z dlugopisem na magnez. to
        fajna zabawka i dzieciak przynajmniej sie tym dlugopisaem nie pobrudzi...
        poza tym wszelkiego rodzaju klocki sa super. moja mloda dostala takie krzeselko
        z klockami z chicco. do tej pory pcha to krzeslo przed soba po calym mieszkaniu.
        no i ksiazeczki sa dobre na wszystko!
        powodzenia w zakupach!
    • aniawroclaw1 polecam książkę dla dzieci 17.03.05, 11:38
      Korci mnie aby załozyc nowy wątek o polecanych książkach i zabawkach dla dzieci.
      Ja polecam super książeczkę dal dzieci p. Haliny ( chyba) Frączek pt. " Wesołe
      wierszyki" Ma ok 20-30 różnych wesołych wierszyków i sliczne ilustracje.Moja
      córcia tą książką już rok się cieszy i naprawdę sporo się na niej nauczyła smile
      Jest gruba, ma twarde strony i kosztuje ok. 40 zł. Naprawdę warto i polecam na
      prezent.

Ania - mama Amelii ( 03.02.2003 )
    • grazka8 Re: LUZNY WATEK ;-)))) 17.03.05, 20:31
      Muszę to napisać Amelka zjadła dzisiaj cały talerz zupki ogórkowej i aż 2
      placki ziemniaczane a na kolacje całą paróweczkę sukces i jeszcze przed spaniem
      koniecznie butla z mlekiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • grubakama Re: LUZNY WATEK ;-)))) 18.03.05, 07:16
      Witajcie w piątkowy poranek. Mój mąż chory, ma gorączkę, katar, kaszel. Boje się
      żeby mały się nie zaraził, ale chyba to nieuniknione, a chciałam jechac do mamy
      na święta.
      Byłam wczoraj na szczepieniu z małym. Jego waga jest niepokojaca, waży 8860 a ma
      14,5 miesiąca.
      • azosiolek Re: LUZNY WATEK ;-)))) 18.03.05, 08:36
        Zaloz mezowi maseczke jednorazowa i niech myje raczki przed kazdym kontaktem z
        maluchem, to moze sie nie zarazi. U nas takie proste metody skutkuja - Matti
        nie zaraza sie jak my chorujemy, jak cos juz lapie, to sam.
        Do swiat jeszcze tydzien, moze maz wyzdrowieje?
        No i uwazaj na siebie...
        PoZDROWIEnia
    • joan76 Re: LUZNY WATEK ;-)))) 19.03.05, 17:51
      22 marca kończę macierzyński i choć nie podejrzewałam siebie o to: żal mi
      zostawić malucha. Mam na szczęście dużo urlopu, do połowy maja, ale już na
      kilka godzin w tygodniu muszę do pracy biegać.
      A Marcel z każdym dniem coraz ciekawszy. Lepiej chwyta. więcej guga. Czysta
      rozkosz. Miło Mu, jak Go ściskam, tulę, całuję. A mi jak miło!
      Dziś nie było mnie 4 godziny. Poradzili sobie z tatą. W śnieżycę poszli na
      spacerek , a co tam śnieg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka