Dodaj do ulubionych

do monika_iwo

02.08.05, 08:39
Nie udalo mi sie wyslac priv(odbil sie) wiec pisze tu:
Chcialabym dopytac sie o to co pisalas na forum o refluxie i
cystografii na Szaserow. Wyczytalam, ze jakis lekarz mial
watpliwosci co do jakosci zdjec z cystografii i podejrzewam, ze
mialas na mysli lekarza z innej placowki. Pytam dlatego, ze moja
corka miala robiona cystografie wlasnie na Szaserow, troche nam to
badanie kiepsko poszlo, bo mala za nic nie chciala sie wysiusiac w
trakcie badania, wiec zdjecia sa troszke niepelne. Powiedziano
nam, ze refluxu nie ma, ze jakby byl to nawet przy tych
podstawowych zdjeciach by wyszedl....a ja mam watpliwosci, a nie
chcialabym jej znow przeswietlac gdzie indziej; jakie sa Twoje
doswiadczenia z tego co uzyskalas na Szaserow?
Obserwuj wątek
    • monika_lwo Re: do monika_iwo 02.08.05, 11:45
      Ten lekarz powiedział nam, ze zdjęcia są kiepskie jakościowo. Jednak z tego co
      wiem, badanie wykazało dobry stopień refluksu. W październiku będziemy mieli
      powtórną cystografię i wtedy się okaże jak ona wyjdzie (tylko my jesteśmy po
      zabiegu ostrzykiwania, wiec zapewne będzie się róznić-mam nadzieję, ze refluks
      się cofnął).
      Jeśli chcesz się upewnić co do badania na Szaserów to poprostu pokaż kliszę
      innemu lekarzowi. My tak zrobiliśmy i zrezygnowaliśmy z tamtej przychodni.
      Teraz leczymy się w CZdZ a naszym lekarzem jest dr. Gastoł.
      • anakon Re: do monika_iwo 02.08.05, 12:04
        Tyle tylko, ze ja nie mam klisz, mam jedynie wypis ze szpitala z opisem i nie
        wiem czy w zwiazku z tym moglabym jakos te klisze wydobyc...wyniki badan
        zlecanych przez oddzial szpitalny naleza raczej do szpitala, a jak Ty je
        zabralas?
        • monika_lwo Re: do monika_iwo 02.08.05, 15:36
          Mi się wydaje, ze wyniki badań należą do pacjenta. Ja miałam zlecane przez
          odział szpitalny i dano mi wszystko razem z wypisem. Poszłam do lekarza i
          powiedziałam, ze chce klisze, bo idę do innego lekarza i chciałabym mu pokazać.
          Dano mi wszystko oprócz scyntygrafii (sam opis mam). Moze poproś, zeby
          wypożyczyli jeśli nie chcą dać.
          • anakon Re: do monika_iwo 03.08.05, 08:28
            Ich akurat nie pytalam, ale w innej placowce nie chciano mi dac wynikow(tzn.
            materialow typu klisze np)a wynik jako opis to jednak co innego. Moze
            faktycznie tak zrobie i pojde gdzies indziej dla pewnosci. Pozdrawiam i
            dziekuje.
            • monika_lwo Re: do monika_iwo 03.08.05, 12:18
              Nie ma za co. Życzę powodzeniasmile Myślę, ze nie będzie problemu skoro mi
              wydalismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka