Dodaj do ulubionych

wymaz z pochwy

20.11.06, 19:05
u 20 m-cznej córki w posiewie wyszły bardzo groźne bakterie
klebsiella pneumoniae
stoprylococus epidemidis
enterococcus spp
byliśmy u ginekologa i przepisała detromycyne, chybroxin , bepantem plus i
clotrimazol.
po tygodniu stosowania dalej mała się drapała więc zamiast dertomycyny
postanowiłam ją smarować gentamycyną na którą bakterie są bardziej wrażliwe
wg antybiogramu ale dalej się córka drapie. Lekarz jest na urlopie więc sama
tak zadecydowałam.
Córka ma również zaczerwieniony odbyt i nie wiem czy to ma związek z
bakteriami czy nie(ale chyba tak bo wcześniej nic takiego nie było) i nie
wiem czy również mam smarować czy nie.
PROSZĘ napiszcie coś jak to leczyć.
Bardzo proszę o pomoc wszystkich którzy mieli takie lub podobne problemy z
dziećmi.

Obserwuj wątek
    • luiza51 Re: wymaz z pochwy 20.11.06, 21:43
      u mojej córki za pierwszym razem wyszła escherichia coli i własnie klebsiella
      pneumoniae dostała masc flucinar N przez 2 tygodnie.Po tym leczeniu w wymazie
      kontrolnym wyszły znowu coli i właśnie enterococus sp.Ta ostatnia pochodzi z
      przewodu pokarmowego a więc z nieprawidłowego podcierania pupy.P.doktor kazała
      prasowac majtki i ku memu zdziwieniu przepisała znów te samą masc.Ja jednak
      stwierdziłam że to leczenie to bezsens bo jak wybije jedna bakterie to w jej
      miejsce pojawia sie nowa którą też trzeba utłuc wiec zaczełam leczyc małą
      homeopatycznie i jak narazie widzę poprawe(nie drapie się)Za 2 tygodnie robie
      kontrolny wymaz i dam znac czy to pomogło.
      Co cię skłoniłodo wizyty u ginekologa?MiaLa mała w związku z tym zum-y?
      • aniaolak25 Re: wymaz z pochwy 20.11.06, 22:29
        w naszym przypadku mieliśmy jakiś rok temu w moczu proteusa. Cystografia nie
        wykazała wad układu moczowego. I od tego czasu zwracam szczegulną uwagę na
        różne zaczerwienienia.Jakieś dwa tyg temu mała zaczeła się drapać i zrobiłam
        wymaz i wyszło jakieś dziadostwo.
        jakie leki homeopatyczne stosujesz i kto Ci je polecił?
      • luiza51 Re: wymaz z pochwy 23.11.06, 22:53
        jeszcze jedno leczenie homeopatyczne nie polega tylko na wybiciu tych bakteri
        ale przede wszystkim chodzi o to żeby organizm naucył się w przyszłości sam
        zwalczać te bakterie (żeby nie było jużnawrotów)
        A twoja córka ma jeszcze jakieś inne objawy czy tylko swędzenie? Ma zumy?
    • luiza51 Re: wymaz z pochwy 21.11.06, 22:12
      leki homeopatyczne przypisuje sie indywidualnie.Moja córka dostała jeden lek na
      te bakterie i przy okazji na zatkany nos i niespokojny sen.Leczymy sie ulekarza
      homeopaty który jest pediatra.Mam dobre doswiadczenia zwiazane z ta metoda
      leczenia np;migdałek który był do wyciecia wchłona sie .Grunt to trafic na
      dobrego lekarza homeopate i warto spróbowac szczególnie wtedy gdy medycyna
      konwencjonalna zawodzi.
      • annakamila Re: wymaz z pochwy 22.11.06, 14:19
        Luiza
        a w jakim miescie jest ten homeopata?
        Anna Kamila
    • luiza51 Re: wymaz z pochwy 22.11.06, 21:56
      W świdniku k.Lublina.Ta p.doktor była moim lekarzem rodzinnym a teraz leczy
      wyłącznie homeopatycznie(prywatnie).MySle jednak że jest wielu dobrych lekarzy
      tego typu.Nawet laryngolog powiedział mi że warto tego migdałka spróbować
      leczyć homeopatycznie-no i udało się.Zresztą znam osobiście wiele osób którym
      tego typu leczenie pomogło więc myśle że warto spróbować.
      • annakamila Re: wymaz z pochwy 23.11.06, 09:55
        U mojej corki 4,5 mamy w wymazie escherichie coli. Sprawa ciagnie sie dosc
        dlugo i generalnie dzieki sudokremowi jest niezle ale zaczerwienienia nie
        zlikwidowalo i w wymazie nadal Escherichia wychodzi. Zaintrygowalo mnei ze z ta
        bakteria mozna walczyc homeopatycznie bo biorac pod uwage ze u nas od 1,5
        miesiaca stan jest powiedzmy stabilny moglabym sprobowac homeopatii a jesli nie
        pomoze zdecydowac sie na autoszczepionke lub urovaxon.

Napisz mi prosze jaki srodek podajesz coreczce na Escherichie
        oraz czy moge porozmawiac telefonicznie z "twoja" lekarka. Moj maz jezdzi co
        jakis czas w okolice Lublina na delegacje wiec moglby spotkac sie z pania
        doktor.Dla mnie wyjazd do Lublina z Warszawy to troche problem organizacyjny.
        Musze z lekarka porozmawiac wczesniej. Prosze wiec o namiar.
        Dzieki
        Anna Kamila
    • luiza51 Re: wymaz z pochwy 23.11.06, 22:42
      ja nie mogę jeszcze powiedzieć że homeopatycznie zwalczyłam bakterie(za tydzień
      robie kontrolny wymaz) ale wizualnie widzę już poprawę.Jestem już jednak bardzo
      zmęczona jeżdzeniem po lekarzachi bezskutecznym leczeniem.Ta pani doktor
      powiedziała mi że jest też homeopatyczny furagin i chyba przy nastepnym zum
      zaryzykuję i bede dawać zamiast zwykłego.
      lek który dostała moja córka to Medorrhinum 9ch(kulki)przez 14 dni-7dni2razy
      dziennie po 2 kulki i 7 dni 1 raz dziennie po 2 kulki.przed i podaniu leku nie
      jeść i nie pić przynajmniej pół godziny.
      Jeśli chodzi o lekarza to nie da się tego załatwić przez telefon(lekarz robi
      dokładny wywiad o dziecku )Najlepiej żebyś znalazła kogoś ze swojej okolicy.
      Moja p.dr nie leczy tylko schorzen tego typu a przede wszystkim jak każdy
      pediatra przeziebieni ,anginy, uszy itp
      Moja siostra leczy dziecko u innego homeopaty też z dużym powodzeniem-dziecko
      po ostrzykiwanu defluksem pozbyło sie refluksu a zaczęła co miesiąc(dosłownie)
      łapać zumy .Leki nie działają a lekarze oczywiście rozkładają ręce.Po kilku
      mieciącach takiej walki zdecydowała się spróbować leczenia home. no i do tej
      pory ma spokój.
      No to się rozpisałm.Mam pytanie czy coli przypadkiem nie występuje tam
      naturalnie go mój ginekolog zupełnie nie przejmuje się tą bakterią?
      • annakamila Re: wymaz z pochwy 24.11.06, 08:09
        Escherichia u coreczki jest w wymazie bardzo liczna i w przedsionku pochwy nie
        powinno jej byc, a juz na pewno nie w takiej ilosci. W lipcu miala zum
        spowodowany jak sadze inwazja tej bakterii do ukladu moczowego. W posiewie
        moczu wyszla escherichia coli do 5 ale ogolne moczu pokazywalo ze jest bardzo
        duzo leukocytow. Zaczerwienienie krocza nadal jest choc w formie opanowanej i
        nie swedzaej choc gdybym zrezygnowala z codziennego smarowania sudokremem to na
        pewno by zaczelo sie cos strasznego.
        Na zum pomogl Baktrim a potem Furagina przez 3 tygodnie oraz do smarowania masc
        z antybiotykiem. Na uklad moczowy leczenie pomoglo ale na krocze nie wystarczyl.

Napisz mi koniecznie co wykaze wymaz kontrolny.
        A w jakim wieku jest Twoja coreczka?
        Anna Kamila
    • aniaolak25 Re: wymaz z pochwy 24.11.06, 09:22
      napiszcie proszę czy odbyt u dziecka też jest zaczerwieniony bo w naszym
      przypadku tak i nie wiem jaka jest tego przyczyna.
    • luiza51 Re: wymaz z pochwy 26.11.06, 14:40
      Moja córka ma już 6 lat.U nas jest trochę gorsza sytuacja bo od 2lat walczymy z
      nawracającymi zum-ami(cały czas na furaginie)a każda próba odstawienia lekó
      kończy się po 2 miesiącach zumem.Robiłyśmy usg cystografie urodynamike i nic a
      teraz trfiłyśmy do ginekologa no i wyszły te bakterie i mam nadziej że to jest
      przyczyną zum-ów(a jak nie to dalej drążymy temat u nefrologa)
      Jeśli chodzi o odbyt to mamy podobne problemy(ale od niedawna)Jeśli jest to
      możliwe po po każdym wyprużnieniu ją myje(wogóle myję ją 2 razy dziennie mydłem
      sebamed)Chdzi jednak do przeczkola i nie zawsze jest to możliwe i wtedy właśnie
      jest problem.Też używamy sudokremu ale nie działa on tak rewelacyjnie.
      Napisz co zalecił ci ginekolog i co on na to że u was ta coli ciągle jest?
      Jak będę miała wyniku wymazu to dam znać
      • annakamila Re: wymaz z pochwy 27.11.06, 09:01
        W sobote bylysmy u ginekologa dzieciecego.
        Generalnie to u mojej corki zaczerwieneinie jest malutkie jak smaruje ja
        sudokremem raz dziennie wieczorem. Wiec lekarka widziala stan krocza bardzo
        dobry.
        Powiedziala ze bakterie sa i u kazdego zdrowego dziecka w wymazie wyjda jakies
        bakterie. Problem z Escherichia jest wtedy gdy wchodzi do ukladu moczowego a
        jesli nawet w duzej ilosci to nie jest wedlug niej problem. Twierdzila ze w
        srodku czyli tu gdzie pochwa i cewka moze byc czerwone bo tam u dziewczynek w
        zwiazku z mala iloscia estrogenow jest duze przekrwienie.
        Zwrocila uwage na wydzieline (ja tam zadnej wydzieliny nie widzialam) ze jesl
        leciutko metna wiec idealnie nie jest.
        Biorac pod uwage zum w lipcu byla sklonna przyznac ze powinnysmy Escherichie
        leczyc.
        Zwrocila uwage na sprawdzenie owsikow. Wiec ja na to ze 1 sierpnie mialam wynik
        i okazalo sie ze mala miala owsiki i przeleczylismy sie cala rodzina na nie.
        Urovaxom polecala (szczepionka doustna ,moze rozwaz jej zastosowanie bo stosuje
        sie ja na infekcje ukladu moczowego wywolane escherichia, a coreczka Twoja jest
        juz duza).
        Lekarka zgodnie z antybiogramem z wymazu wypisala mi recepte na masc z
        antybiotykie na wypadek gdybym miala sytuacje ze nastapi pogorszenie (takie ze
        swedzeniem, bolem,pieczeniem). Bede troche spokojniejsza dzieki temu ze mam to
        cudo w lodowce pod reka.
        Dodatkowo zaproponowala 2 leki homeopatyczne (glownie ze wzgledu na moje
        drazenie tematu). Nie pamietam nazwy ale jeden z lekow jest juz wycofany ze
        sprzedazy na polskim rynku (dowiedzialam sie o tym w aptece homeopatycznej)i we
        wtorek mam dzwonic do lekarki by podala mi nazwe substytutu. Pani doktor
        twierdzila ze stosowala te homeopatyki u swoich dzieci.
        Kupilam ksiazke o homeopatii i troche poczytam by rozumiec to i owo.

A jeszcze lekarka obejrzala coreczke za pomoca usg i generalnie powiedziala ze
        ok.
        Wiesz ja sie ciesze ze znalazlam lekarke ktora jest sensowna i wrazie czego
        wiem do kogo uderzyc. Wczesniej jezdzilam do Luxmedu i ginekolog dziecieca
        wydawala mi sie niedouczona dyletantka.

Reasumujac chce zastosowac homeopatie. Jak nie wyjdzie to autoszczepionka lub
        urovaxon.

ps.odbyt moze byc zaczerwieniony z powodu tego co sie dzieje w jelicie.
        Moze warto podawac przez miesiac probiotyki z apteki i rzeczy antyrobakowe np
        pestki z dyni, sok z burakow, kapuste kiszona

powodzenia
        Anna Kamila
        • ziuta74 Re: wymaz z pochwy 27.11.06, 14:42
          hej anna,

bylas moze u tej pani prof polecanej przez kostrzenska?
          fajnie, ze zapisala wam jakas homeopatie. u nas zaczerwienienie jest, ale mniej
          dokuczliwe. gronkowiec w ponownym wymazie nie wyszedl. takze borykamy sie
          tylko/aż z coli
          serdeczne pozdrowienia
          z
          • annakamila Re: wymaz z pochwy 28.11.06, 08:49
            Czesc Ziuta

Bylam u Beaty Pietraszewskiej na Zoliborzu. Namiar na nia mialam od jednej z
            mam z Forum. Gdyby cos ssie dzialo to do niej zadzwonie/umowie sie na wizyte i
            nie bede martwila sie ze nie mam do kogo sie zwrocic o pomoc.

Super ze nei macie juz gronkowca! A co stosowalas na niego? A jak walka z
            candida? Co Kostrzewska Wam sugerowala jesli chodzi o podejscie do Escherichii?

Anna Kamila
    • luiza51 Re: wymaz z pochwy 06.12.06, 21:25
      no i mam wynik wymazu po leczeniu homeopatycznym który przerósł moje
      oczekiwania-nie ma coli ani żadnej bakteri tylko laseczki saprofityczneG(+)
      które chyba występują tam naturalnie.Jestem w szoku tyle bezkutecznej walki z
      bakteriami i zero efektów leczenia a wystarczyło dać kulki przez 2 tygodnie a
      bakterie po prostu znikły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka