Dodaj do ulubionych

bakterie w moczu u 2 msc dziecka

21.04.07, 15:54
Kochani!

Wiem,ze bylo juz duzo na ten temat,ale prosze Was o pomoc i odpowiedz na moje
watpliwosci.Moja Basia ma 2 msc-e juz w 33 tyg ciazy miala poszereznie ukm
obu nerek, w pierwszym msc-u juz tylko jednej.Teraz ma bakterie w
moczu.Obecnie czekamy na potwierdzenie wyniku posiewu/wynik badania ogolnego
moczu jest bez zastrzezen/.dzisiaj miala pobrany mocz prosto z pecherza przez
naklocie brzuszka.Jesli sie potwierdzi/2 pobrania przez woreczek byly z
bakteriami/ i faktycznie Basia ma zum-jak dlugo trwa leczenie,jak wyglada?czy
jest bardzo bolesne dla dziecka,czym moze grozic zum?jestem przerazona, bo
coreczka jest malutka;-(
dlaczego wynik badania ogolnego jest w porzadku,a jednak są bakterie?corka
jest bardzo niespokojna,prezy sie,wybudza co kilka minut/prawie nie spi w
dzien/,rzuca i placze.Ma tez mniejszy apetyt,jednak nie gorączkuje.
Bardzo prosze o pomoc
Pozdrawiam-Agnieszka
Obserwuj wątek
    • gusia210 Re: bakterie w moczu u 2 msc dziecka 21.04.07, 17:15
      nie martw się do przodu.Tak to jest jak się pobiera do woreczka.Bakterie z
      zewnątrz najprawdopodobniej.Ale trzeba się upewnić.Jeśli to ZUM to czeka Was
      antybiotyk.Nie leczony ZUM może grozić uszkodzeniami nerek.Ale Wam to nie grozi
      bo przecież już czekacie na wyniki posiewu.Życzę aby był jałowy.Daj
      znać.Pozdrawiam.Aga.
      • agula801 Re: bakterie w moczu u 2 msc dziecka 21.04.07, 21:42
        Dzieki Gusiu!Boje sie ,ze wynik nie bedzie jałowysadBo 2 razy wyszedł
        zanieczyszczony/wprawdzie pobierany w woreczek/.Skąd sie biorą te bakterie w
        moczu?Mala bierze od miesiąca furagin.Poza tym napewno boli ją brzuszek,od 3
        dni prawie nie spi w dzien,mniej je-co mnie bardzo niepokoi;-(
        • gusia210 Re: bakterie w moczu u 2 msc dziecka 21.04.07, 23:51
          Skąd bakterie w moczu?Nie wiem.Przyczym może być kilka.Jeśli te bakterie Wam
          wyjdą to trzeba będzie to sprawdzić.
          • aagulek Re: bakterie w moczu u 2 msc dziecka 22.04.07, 00:41
            Aga ja mysle ze to moze byc z pochwy, moze zle zostala wytarta i juz sprawa
            gotowa, popros o pobranie posiewu z warg, nie daj sie zwodzic i podac dziecku
            bez sensu antybiotyku. No i oczywiste nigdy wiecej pobierania do woreczka,
            pozdrawiam.Aga
            • agula801 Re: bakterie w moczu u 2 msc dziecka 23.04.07, 21:35
              A jednak są bakteriesadtrzeci raz się potwierdzilo/tym razem pobrano
              bezposrednio z pęcherza).Jutro idziemy na ok 10 dni do szpitala-do IMiD.Nie
              przyjeli nas dzisiaj bo nadal badają mocz/chcą miec pewnosc co to za
              bakteria,zeby zastosowac odpowiednie leczenie...Wiem,ze to najlepsze dla Basi-
              bedzie pod stala kontrolą,ale mimo wszystko boje sie tak dlugiego pobytu w
              szpitalu/bedziemy w izolatce/.Dziekuje dziewczynki za wsparcie-trzymajcie
              kciuki!
              Pozdrawiamy!
              Aga I Basia
              • gusia210 Re: bakterie w moczu u 2 msc dziecka 23.04.07, 22:17
                przykro mi
                trzymam za Was kciuki i życzę szybkiego powrotu do zdrowia
              • madziulec Re: bakterie w moczu u 2 msc dziecka 23.04.07, 22:25
                Ta izolatka jest okropna crying(((
                Wspolczuje....
                • aagulek Re: bakterie w moczu u 2 msc dziecka 24.04.07, 15:59
                  Aga odezwij sie koniecznie. mam nadzieje ze jakos sobie dajecie rade, usciski,
                  aga
                  • agula801 Re: bakterie w moczu u 2 msc dziecka 26.04.07, 15:48
                    Kochane !

Od wczoraj jestesmy juz w domku!Na oddziale pobrali Basi kolejny raz mocz/trzy
                    razy zakladali woreczek,ale sie nie udalo..siusiala jakos bokiemwinkw koncu
                    zalozyli cewniksadposiew wyszedl jalowy!!Przypuszczaja ze bakterie dostaly sie
                    z zewnatrz, morfologie tez ma bardzo dobra!Sama nie wiem-3 razy pobierali bylo
                    zle..a za czwartym jalowy...Bardzo sie ciesze,ze jest dobrze..ale Baska
                    stracila apetyt,od tygodnia je prawie polowe mniej niz wczeniej/kiedys 150-
                    170ml, teraz 40-60-max 120 ml/, mimo to przybiera na wadze.Myslałam,ze to przez
                    te bakterie,ale skoro ich nie ma...
                    dziekuje za wsparcie i pozdrawiam mocno!wink
                    Aga i Basia
                    • aagulek Re: bakterie w moczu u 2 msc dziecka 26.04.07, 20:08
                      Aga, to pobierz mocz sama do jalowego pojemnika, bez plytek, bez zadnych
                      dupereli, dla swietego spokoju, pozdrawiam,Aga
                      • gusia210 Re: bakterie w moczu u 2 msc dziecka 26.04.07, 22:04
                        cieszę się razem z Wami
                        a aagulek ma rację.Tak dla świętego spokoju.
    • agula801 brak apetytu? 28.04.07, 22:24
      Dziewczyny!

Mam kolejny powod do zmartwien..Basia od tygodnia je duzo mniej...Teraz i tak
      troszke wiecej niz kilka dni temu.Zjada ok 400-500ml a wczesniej zawsze powyzej
      600ml-w poniedzialek konczy 10 tygodni.W szpitalu dostala z tego powodu
      kroplówke. Zwykle zasypia przy karmieniu, a jak ją budzę to i tak nie chce jej
      sie ssac.Zmeiniłam juz nawet smoczki z 1 na 2 avent-u i nic.Ile powinna jesc w
      tym wieku, czy są w ogole jakies normy?czy to zalezy indywidualnie od dziecka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka