Dodaj do ulubionych

Zagospodarowanie

22.05.05, 18:57
Witam. Mam pytanie dotyczące zagospodarowania w formie pieniężnej, o które
każdy nauczyciel może się ubiegac po rozpoczęciu pracy w szkole. Po
otrzymaniu takiej pomocy, nauczyciel nie podpisuje żadnego pisma, ale
słyszałam, że nie może zostać zwolniony przez dyrektora przez 3 lata od
otrzymania tej sumy (równowartość dwóch pensji), ani sam nie może się
zwolnić. Jeśli jednak dojdzie do takiej sytuacji, że nauczyciel przeprowadza
się do innego miasta, w innym województwie, a co za tym idzie zmienia pracę-
szkołę, jakie są konsekwencje?
Obserwuj wątek
    • kasiap10 Re: Zagospodarowanie 22.05.05, 21:34
      Jeśli zwolni cię dyrektor szkoły nic nie tracisz. Jeśli to twój wybór zwracasz
      całą kwotę jeśli nie przechodzisz do innej szkoły. Tzn jeśli zamiast w szkole
      będziesz pracować w sklepie, muzeum etc. - zwracasz, jeśli jest to tylko zmiana
      szkoły nie zwracasz.
      • cutsson Re: Zagospodarowanie 22.05.05, 22:01
        Czy jestes pewna? Ja sie dowiedzialam, ze jesli sama zmienie szkole, to musze
        ten dodatek oddac. Dla mnie tez jest to wazne, wiec niech sie ktos wypowie...
        Cat
        • cytryna76 Re: Zagospodarowanie 23.05.05, 00:09
          Jeśli przenosisz się do innej szkoły - nie zwracasz. Byłam w takiej właśnie
          sytuacji - zasiłek dostałam pod koniec 1 roku pracy, po drugim roku zmieniłam
          szkołę i niczego nie zwracałam. Ustawa mówi, że masz obowiązek pracować w
          szkole przez 3 lata od dnia otrzymania, ale nie stwierdza, że ma to być ta sama
          szkoła.
          • wredota25 a co w przypadku,gdy mam umowe na zastepstwo(ciaza 23.05.05, 00:25
            We wrzesniu zostane kontraktowym, chcialabym zlozyc podanie o zasilek na
            zagospodarowanie. Jak mam sie bronic, jesli powiedza, ze nie dostane, bo nie
            przepracuje w tej szkole (prawdopodobnie - nikt w koncu nie wie, czy ta pani w
            ciazy wroci) przepisowych 3 lat?
            • roman.gawron Re: a co w przypadku,gdy mam umowe na zastepstwo( 23.05.05, 19:01
              wredota25 napisała:

> We wrzesniu zostane kontraktowym, chcialabym zlozyc podanie o zasilek na
              > zagospodarowanie. Jak mam sie bronic

Nie gdybajmy. Zasiłek ci się należy, więc po prostu zwróć się z pismem - nic na
              gębę. W odpowiedzi na pismo dyrektor raczej ci ewidentnych bzdur nie napisze,
              poda przynajmniej uzasadnienie odmowy.
              Wtedy daj to na forum, będziemy się odwoływać :)
              • wredota25 dobra! :) 24.05.05, 18:56

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka