Dodaj do ulubionych

PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fotelik

18.03.11, 21:51
jestem coraz bliżej kupna spacerówki dla mojej półrocznej córeczki, właściwie zamykam się w peg perego. W sklepie przejechałam się Velą i rewelacja - leciutka, fajna ta rączka, naprawdę można prowadzić jednym paluszkiem z prawie 10kg pannicą, ale nie ma pozycji do spania, no i po złożeniu trochę jednak duża. No więc zaraz potem zakochałam się w SI, choć zastanawiam się jeszcze nad pliko. Kupię chyba w DE, bo tam zdecydowanie taniej, a teściowa mieszka w Berlinie, więc może tam działać w moim imieniu. Zastanawia mnie tylko, dlaczego jest taka różnica w cenie, czy to jakieś uboższe wersje?
www.mytoys.de/Peg-Perego-Liegebuggy-Pliko-P3-Classico-Kiwi/Buggys-Zubeh%C3%B6r/Peg-P%C3%A9rego/KID/de-mt.ba.br01.53.01/2236678
www.mytoys.de/Peg-Perego-Liegebuggy-Si-Classico-Java/Buggys-Zubeh%C3%B6r/Peg-P%C3%A9rego/KID/de-mt.ba.br01.53.01/2010921
www.babyartikel.de/produkt/buggys/peg_perego_pliko_p3_classico_komfortdessin_marea_kollektion_2010
kolejne pytanie, czy przydaje się Wam przykrycie na nóżki, bo ono jest w wersji completo, a nie classico, ale nie wiem, czy warto płacić 20eur więcej za to?
i ostatnie - czy ktoś używa na tych wózkach innego fotelika niż primo viaggio? bo znalazłam info, że na tych paskach można też wiele innych umieścić (ja mam cybex aton)
Obserwuj wątek
    • marcia19 Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 19.03.11, 08:37
      Witam!
      Mam Si od prawie 3 tygodni i jestem bardzo zadowolona :)
      Mamy model z kolekcji 2011, który różni się od pozostałych nieco składaniem wózka (mechanizm zwalniający blokadę jest w rączkach co ułatwia złożenie) i posiadamy okrycie na nóżki, które w chłodniejsze dni jest naprawdę niezastąpione! Okrywa fajnie całe nóżki i jest dość grube. Według mnie warto dołożyć i mieć to okrycie.
      Fotelika nie używałam, ponieważ moja córcia ma już 2 lata.
      Acha, a wózeczki które podajesz w linkach to pewnie są trochę tańsze ponieważ są ze starej kolekcji i być może właśnie ceny bez okryć na nóżki...
      • magdalia1978 Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 19.03.11, 12:30
        Zobacz jeszcze PP SWITCH EASY DRIVE. Jest w moim wątku tu na foru, razem ze zdjęciami. Mam go w domku od kilku dni i jest boski :)
        • dmc1981 Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 19.03.11, 22:36
          magdalia, Twój wątek już też przestudiowałam i faktycznie bardzo fajnie wygląda ten wózek, ale jest i droższy i cięższy, więc chyba pozostanę przy SI. Dziś nawet zaczepiłam w parku rodzinkę z SI, pani mówiła, że mają od roku i jest po prostu rewelacja - to postawiło kropkę nad i :)
          liczyłam, że sobie oszczędzę i skoczyłam bezpośrednio do importera, bo mam niedaleko, ale niestety, pan mnie spławił i odesłał do najbliższych sklepów, bo oni się w detal nie bawią. szkoda. to tyle jeśli chodzi o mój lokalny patriotyzm i pewnie jednak kupię w DE.
          marcia, dzięki za odpowiedź o tych okryciu, mam co prawda taki niby śpiworek z owczą wełną wewnątrz, ale to raczej na zimę, a to okrycie pewnie lżejsze, przyda się na czas wiosenno-jesienny.. Jak już się zdecydowałam, to chciałabym go mieć w tej chwili, a do Berlina jedziemy dopiero na początku kwietnia, no cóż, szkoła cierpliwości :)
          • gaga-sie Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 19.03.11, 22:41
            a dlaczego kupujesz w DE?
            • dmc1981 Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 19.03.11, 23:30
              bo tam zaczynają się już od 190eur i nawet te modele 2011 widziałam za 205eur, u nas zeszłoroczne trafiłam 960zł bez pałąka, z pałąkiem 100zł więcej, a nowe 2011 grubo powyżej 1000. Polacy na wszystko muszą wrzucić mega marżę. Skoro oba kraje importują wózki z Włoch i Niemcy mogą sprzedawać je nawet za 760-800zł, to dlaczego u nas nie da rady? Więc polskim dorobkiewiczom mówię nie ;) ogólnie staram się kupować polskie produkty, ale w kategorii spacerówek jakoś nic wartego uwagi nie znalazłam.
              no chyba, że jeszcze mi się uda ponegocjować ceny w sklepach w P-niu, ale na znaczącą obniżkę nadziei sobie nie robię
              • kawanalawe44 Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 20.03.11, 07:36
                A czy wózek da sie prowadzić jedną ręką?
              • gaga-sie Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 20.03.11, 11:50
                Ja będę za tydzień w Berlinie, napisz, gdzie warto zajrzeć w sprawie wózków?
                • dmc1981 Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 20.03.11, 20:53
                  gaga - wejdź na linki poniżej i tam masz filie, możesz poszukać tej najbliższej
                  www.mytoys.de/Berlin-Neuk%C3%B6lln/Filiale-Berlin-Neuk%C3%B6lln/KID/de-mt.sv06.90.01/
                  www.baby-walz.de/L/0/Filialen-in-Ihrer-Naehe.856.0.html - tu trochę drożej, ale i tak taniej niż w PL
                  z tym, że ja tam jeszcze nie byłam w sprawie wózków, jadę do teściówki dopiero 7-8 kwietnia, więc nie wiem, czy oni te wózki mają na sklepie, czy trzeba je zamawiać, bo na którejś z tych stron widziałam, że dostawa do 3 tygodni, nie pamiętam już na której. Choć liczę, że będą je mieli na miejscu :)
                • jolinka102 Re: PP SI 20.03.11, 23:43
                  Peg Pergo Si nie jest popularnym wozkiem w Niemczech. Sama ostatnio odwiedzilam wszystkie sklepy z wozkami w mojej okolicy i w zadnym nie ma na wystawie Si. Taka sama sytuacja w przywolanych tutaj mytoys i babywalz, w internetowych sklepach tych firm jak najbardziej sa dostepne. Takze proponuje sie nie nastawiac, ze bedzie mozliwosc obejrzenia wozka w niemieckich sklepach. Mysle, ze latwiej bedzie obejrzec ten wozek w ktoryms z polskich sklepow i jak cos to zamowic w Niemczech.
                  Pozdrawiam
    • mamaly Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 20.03.11, 08:55
      Wersja classico jest bez okrycia na nóżki i bez folii przeciwdeszczowej. Bez okrycia na nóżki można żyć, ja polecam do Pega śpiworki od forumowej Magdy, są rewelacyjne , idealnie się układają i mogą być zarówno na zimę jak i chłodniejszą wiosnę i jesień. Bez folii jakoś sobie nie wyobrażam. Do wersji completo trzeba dopłacić więcej niż 20 euro, szczególnie w Pliko P3 - tam okrycie jest grubsze niż w Si.
      Jeżeli poszukujesz wózka docelowego to raczej Si niż P3. P3 jest super dla małego dziecka do roku - półtora, potem bardzo ciężko się podbija.
      W linkach są wózki ze starych kolekcji , stąd niższe ceny.

I jeszcze odpowiadając na pytanie poniżej. Pegi da się prowadzić jedną ręką, ale to raczej na chwilę, na dłużej jest to męczące, trudniej się skręca, ale na rozmowę telefoniczną to da radę ;)

A.
      • kawanalawe44 Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 20.03.11, 10:24
        Dzięki Chodziło mi właśnie o możliwość prowadzenia jedną ręką w takich awaryjnych sytuacjach :)
        • aminkowa Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 20.03.11, 11:53
          mam pytanie: jak się wpina fotelik w SI? czy jeżeli montuje się go jakimś paskiem tzn. że można montować tez foteliki innych firm?
          • mamaly Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 20.03.11, 13:36
            www.youtube.com/watch?v=LW545LU4ma8 Wpina się fotelik od modelu 2010 , ale pasy muszą pasować do fotelika :(

A.
            • aminkowa Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 20.03.11, 20:36
              dzięki za link, ciekawe czy maxi cosi pasuje
              • dmc1981 Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 20.03.11, 21:02
                gdzieś na youtube widziałam, jak pani wpinała graco
    • dmc1981 Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 20.03.11, 21:08
      jeszcze jedno pytanie do użytkowniczek SI. wersja 2011 jest bez pałąka. w sumie myślałam, że taki pałąk to standard, a tu okazuje się, że nie. Jak uważacie, lepiej z pałąkiem, czy nie ma to znaczenia? a może zależy od wieku dziecka?
      • marcia19 Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 21.03.11, 08:43
        W kolekcji 2011 pałąk to standard :)
        • dmc1981 Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 21.03.11, 10:36
          hmm, w Dziecięcym Ekspercie pani mówiła mi co innego, że jeśli chcę z pałąkiem, to tylko ubiegłoroczna wersja, bo 2011 go nie ma. chyba, że u nich na sklepie nie ma, a ja to przyjęłam jako prawdę absolutną wobec całej kolekcji ;)

dziś jadę na ostateczne negocjacje do sklepów i zobaczę, jaką cenę końcową są w stanie zaproponować. mimo wszystko wolałabym wesprzeć polską gospodarkę ;)
          dla mnie rocznik bez różnicy w sumie, byle miał pałąk i nie był czarny :)
          • mamaly Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 21.03.11, 12:48
            Tylko rocznik 2009 nie miał pałąka !!!! Jeżeli Pani w sklepie pokazuje Tobie Si bez pałąka i mówi, że to model 2011 to znaczy , że kłamie !!!!

A.
            • marcia19 Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 21.03.11, 13:04
              Najzwyczajniej Pani w sklepie jest niedoinformowana lub kłamie :) Ja zakupiłam model 2011 3 tygodnie temu i mam pałąk :)
              • adusia_g_s Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 22.03.11, 14:49
                Także jestem użytkowniczką PP Si i potwierdzam że model 2011 ma pałąk i tylko w modelu 2009 nie było w komplecie.
                A co do montowania fotelika to my mamy inne pasy niż te które widzę w tych linkach powyżej które umieściłyście. Nie wiem jak w starszych modelach ale z 2011 są takie pasy że będą pasowały do każdego fotelika bo przekłada się je przez rączkę fotelika i oba końce zapina się na stelazu.
                Na tej stronce jest foto z fotelikiem.
                Wygląda to tak:
                www.tosia.pl/sklep/product/p/1299/peg,perego,si,completo.html
                • aminkowa Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 22.03.11, 15:21
                  mam prośbę czy mogłabyś te pasy sfotografować w wolnej chwili, na tej stronie Tosi ja nie widzę tego dobrze
                  • adusia_g_s Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 22.03.11, 15:49
                    foto pasów. Niestety nie mam fotelika bo zrobiłabym foto ale myśle że to powinno wystarczyć żeby sobie wyobrazić jak to się montuje. Poprostu w dwóch miejscach na stelażu się zaczepia.
                    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2661306,2,1,PP-SI-paski-mocujace-fotelik-samochodowy.html
                    • adusia_g_s Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 22.03.11, 15:55
                      foto z instrukcji
                      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2661308,2,1,tak-sie-mocuje.html
                      • aminkowa Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 22.03.11, 16:22
                        teraz rozumiem o co chodzi, bardzo dziękuję, będę myśleć nad tym rozwiązaniem:)
                        • skatka Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 22.03.11, 18:57
                          A ja z innej beczki. Czy ktoś, kto ma PP SI może mi odpowiedzieć na takie pytanie: na przywoływanej już tu wcześnie stronie sklepu Tosia jest zdjęcie wózka z wpiętym do niego fotelikiem. Czy jest to już maksymalnie rozłożone oparcie? Wiem, że nie rozkłada się ono zupełnie na płasko a tylko do 150 stopni. Czy to właśnie tak wygląda?
                          • adusia_g_s Re: PP SI uzywacie okrycia na nogi i kto wpina fo 23.03.11, 10:33
                            Nie, to jeszcze nie jest tajbardziej rozłozona pozycja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka