Dodaj do ulubionych

Co lepiej?

20.04.06, 14:44
Czy wozek głegoki z gadolom czy spacerówke z nosidłem dla dzidzi która urodzi
sie w czerwcu?

Czekam na odzew i pomoc:)
Pozdrawiam
A
Obserwuj wątek
    • dasia_p Re: Co lepiej? 20.04.06, 20:03
      Ja rodzę w czerwcu i zakupiłam lekką (11kg) spacerówkę z nosidłem. Głównie
      dlatego, że mieszkam na 4 piętrze i łatwiej mi będzie wnosić Dzidzię w nosidle
      a potem sam wózek niż tachać gondolę. Sama musisz przemyśleć co Ci najlepiej
      się przyda. Sądzę, że gondolki też są fajne i wygodne dla dziecka. Ale ja
      jestem niską osobą i tak sobie myślę, że śmiesznie bym wyglądała z takim dużym
      wózkiem:)
    • kasiamikolajczuk Re: Co lepiej? 20.04.06, 21:03
      Ja też rodzę w czerwcu. Trochę czytałam o różnych wózkach, i doszłam do
      wniosku, że kupowanie osobno gondoli, a potem spacerówki, jest bez sensu, bo to
      podwójny wydatek- chyba że ktoś nie musi się liczyć z kasą. Uważam że
      spacerówka z nosidłem to dobre rozwiązanie, trzeba tylko zwrócić uwagę na to,
      aby nie była bardzo ciężka, i żeby miała dobrą amortyzację. My kupiliśmy taki
      wózek:
      www.allegro.pl/item97320378_super_promocja_nowy_mikrus_wyprzedaz_.html
      i uważamy że to dobry wybór.
    • oliwe Re: Co lepiej? 20.04.06, 22:52
      Zdecydowana większość decyduje się obecnie na wózek dwufunkcyjny sądząc, że raz
      podjęta decyzja załatwi sprawę i problemów z wózkiem już nie będzie. Ale tego
      nie da się uniknąć. Decydując się na wózek na pompowanych kołach dziecko w
      gondoli przejeździ pół roku a gdy już tylko zacznie siedzieć będziesz marzyć o
      lekiej spacerówce i nie będziesz wiedzieć czy to ma być już przewozowa
      parasolka czy coś pośredniego.Wybierając wózek na kołach małych to szlag cię
      będzie trafiał z małą, źle amortyzowaną gondolą i gdy nadejdzie czas na część
      spacerową jego też będziesz mieć dość. A i tak inny bedziesz musiała kupić bo
      żaden dwufunkcyjny superlekki nie jest i parasolka się przyda.
      Ja bym chyba doradzała pożyczyć zwykłą miękką gondolę lub kupić coś
      niewyszukanego a miękkiego, coś takiego można dostać już za 300-400 zł a potem
      zamienić go na lżejszą spacerówkę babydreams - 300-500zł, maclaren 500-800, czy
      pegperego, bebeconfort czy inglesina 900-1200.
      • monikaaleksandra Re: Co lepiej? 21.04.06, 09:27
        Ortopedzi twierdzą, że gondola zdecydowanie powinna być twarda, ponieważ w
        miękiej, nawet usztywnianej, dziecku krzywi się kręgosłup, co może prowadzić do
        jego trwałych deformacji. Gondola miękka jest w zasadzie "opcją awaryjną", gdy
        chcesz gdzieś na chwilę podjechać z dzieckiem, przenieść z samochodu itp,
        natomiast absolutnie nie powinna służyć maluchowi codziennie jako jedyny środek
        transportu.
        Coś w tym musi jednak być, bo mój znajomy otropeda, gdy odwiedziłam go już w
        ciąży przypomniał mi, żebym koniecznie kupiła wózek z twardą gondola, najlepiej
        z regulowanym dnem, ale niestety, wózek który mam nie ma możliwości regulacji
        dna.
        • zabolek27 Re: Co lepiej? 21.04.06, 11:18
          a nosidło wkladane do spacerowki nie jest sztywne tak jak gondola?
          • oliwe Re: Co lepiej? 21.04.06, 18:40
            w tych wózkach, które znam to jest. Ale może nie we wszystkich.
        • oliwe Re: Co lepiej? 21.04.06, 18:39
          dno gondoli powinno być twarde ale zawieszenie miękkie.
    • walek_z_lasu Re: Co lepiej? 21.04.06, 12:51
      taaaa, gadolom, gadolom...
      • lukaszenko_77 Re: Co lepiej? 22.04.06, 18:18
        Ja kupiłam wózek wielofunkcyjny urban.
        www.mothercare.com/invt/lx0511
        Prowadzi się super (jak piórko), składa i rozkłada się bezproblemowo. Na
        początek wkłada się nosidełko które zastępuje gondolkę a potem wózek zostaje
        spacerówką. Jest niestety drogi ale coś za coś. Wózek ma dopracowane wszystkie
        szczegóły i jest po prostu super . Zresztą wystarczy obejrzeć sobie jego
        zdjęcia. Zakochałam się w nim będąc póltorej roku temu w Anglii (obiecałam sobie
        że to właśnie będzie wózek dla mojego przyszłego dziecka) i wczoraj go kupiłam.

P.S. Termin porodu mam na początek maja.

Pozdrawiam
        Ana
    • masza76 Re: Co lepiej? 22.04.06, 20:18
      rodzę pod koniec maja i zdecydowaliśmy się na używaną, polską gondolę (wydaliśmy
      200zł na allegro, jest w świetnym stanie). chciałabym , aby maluch przejeździł w
      niej tak do listopada. czytałam, ze tym letnim dzieciakom lepiej w takich dużych
      gondolach. potem na resztę zimy i wiosnę mamy odziedziczoną pacerówkę na dużych
      kołach z przekładaną rączką. i dopiero na przyszłe lato kupimy lekką spacerówkę.
      podsumowując koszty, wyjdzie tak samo lub porównywalnie jak przy wózku
      dwufunkcyjnym, a za każdym razem mamy dokładnie to o co nam chodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka