addinka 17.02.09, 11:59 mam jeszcze trochę czasu, zeby kupic wozek, ale boję się nagłej podwyzki cen, teraz wózki są jeszcze po starych cenach, obawiam się, ze jak im zejda te co mają, nowe moga być juz drozsze nawet o kilkaset zł, co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ancia2007 Re: a co z cenami wózków przy tych kursach walut? 17.02.09, 12:09 Pisałąm już w innym wątku - na przykłąd ceny Mountain Buggy już wzrosły o 100 pln... Myśle, ze nie ma na co czekać i szybko się decydować... Odpowiedz Link Zgłoś
nissanmicra Re: a co z cenami wózków przy tych kursach walut? 17.02.09, 12:14 Ceny na allegro z aukcji na aukcję są coraz wyższe, mimo,że sprzedawca wystawia te same wózki, bo w poprzedniej aukcji nikt nie kupił. Tłumaczą się wrostem euro i dolara, ale sprzedają kupione po starych cenach. Oszustwo. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia-ja1974 Re: a co z cenami wózków przy tych kursach walut? 17.02.09, 12:21 Wczoraj zamówiliśmy w sklepie emmaljungę...chociaz tez mam jescze troszeczkę czasu, ale facet powiedział ze napewno pojdą ceny w góre( już skaczą), akurat Emma jakoś mówił jeszcze w miarę nie szaleje bo jakby ceny podniesli , które juz sa lekko kosmiczne to chetnych by na kupno nie mieli za duzo...radziłabym raczej teraz pomyślec bo zmiany sa jak widać z dnia na dzień))) Odpowiedz Link Zgłoś
addinka Re: a co z cenami wózków przy tych kursach walut? 17.02.09, 12:36 dzieki, przekonałyscie mnie, ja tez chce kupic dosc drogi wozek ok 1500 zl-sama spacerowka, ale moze nawet zdrozec do ok 1800 zł, tym bardziej, ze wchodzi nowa kolekcja Odpowiedz Link Zgłoś
polijanka Re: a co z cenami wózków przy tych kursach walut? 17.02.09, 13:56 Przed chwilą był też wątek o Maclarenach, miały być (akurat quest) po 850 a mamy już linka z allegro że są po 950:( XT też dam sobię rękę uciąć były nowe po 990 a teraz są po 1190! Obesrowwałam jedną aukcję gdzie były XT po 740 i w życiu takiej licytacji na wózki nie widziałam, same zobaczcie: www.allegro.pl/item545995413_maclaren_techno_xt_folia_wkladki_wys0zl_w_wa.html Ja chciałam teraz kupić fotelik nowy Recaro i mi w jednym sklepie internetowym obiecali jednego dnia po 600 drugiego juz były po 700 i nie chcieli zejść z ceny, zrezygnowałam i szukam okazji teraz. Nie dajmy sie zwariować ale warte zastanowienia i rozejrzenia się WSZĘDZIE GDZIE MOŻNA są teraz każde zakupy! Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: a co z cenami wózków przy tych kursach walut? 17.02.09, 14:24 > XT też dam sobię rękę uciąć były nowe po 990 a teraz są po 1190! Cena detaliczna XT 2009, sugerowana przez importera, to 990zl. XLR 2009: 1390zl Volo 2009: 440zl Triumph 2009: 499zl Quest Sport 2009: 815zl Quest Mod 2009: 850zl Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: a co z cenami wózków przy tych kursach walut? 17.02.09, 14:19 Addinka, sytuacja wyglada tak, ze juz teraz wiekszosc importerow podnioslo ceny i, niestety, zastrzega sobie kolejne zmiany cen, wlasnie ze wzgledu na sytuacje finansowa na swiecie. Podwyzki nie dotycza tylko samych wozkow, ale calego asortymentu danego producenta, a wiec drozsze sa juz akcesoria typu laktatory, butelki... Moim zdaniem, wiekszosc sklepow juz ceny podniosla, zgodnie z sugestia importerow. Byc moze sa tez sklepy, ktore maja jeszcze jakies zapasy towarow zakupionych wczesniej, przed pogorszeniem sie sytuacji na rynku walut i stad takie rozbieznosci cen na te same modele. Odpowiedz Link Zgłoś
addinka Re: a co z cenami wózków przy tych kursach walut? 18.02.09, 10:35 wczoraj zaczełąm dzwonic po sklepach netowych i okazało się, ze nigdzie juz nie ma wozka, ktory chce kupic i w tym kolorze.......chociaz w sklepach nic o tym nie piszą, są jakby dostepne; ma wejsc nowa kolekcja i wozek ma kosztowac nawet o 300-400 zł drozej, szok!!! kto ma kupic wozek niech kupuje teraz, poki cos jeszcze zostało im po starych cenach Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: a co z cenami wózków przy tych kursach walut? 18.02.09, 10:43 Addinka, jakiego wozka szukasz i w jakim kolorze? Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: a co z cenami wózków przy tych kursach walut? 18.02.09, 11:05 A ja się cieszę (sorry). Chcę kupić polski wózek i mieszkam zagranicą.W listopadzie wózek kosztowałby mnie około 3000kr,w styczniu 2500kr a dzisiaj 2300kr przy niezmiennej cenie owego wózka. Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: a co z cenami wózków przy tych kursach walut? 18.02.09, 11:57 he he podejrzewam, że większość na forum ma zupełnie odwrotnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella a co powiecie na bee za 2500 zł ;) 18.02.09, 12:01 allegro.pl/item542155361_2009_bugaboo_bee_wozek_do_18_kg_gratis_st.html Odpowiedz Link Zgłoś
sowa73 Re: a co powiecie na bee za 2500 zł ;) 18.02.09, 12:57 Kornella, 2299zl, pewnie promocyjnie :) Mnie nie dziwi wzrost cen, jesli rosna kursy walut, na ktorych te ceny sa oparte. Producenci sugeruja ceny zgodnie z tym, jak zachowuja sie dane waluty. Przeraza mnie natomiast to, ze ilekroc ceny zakupu wzrastaja, to od razu, i to mocno, sprzedawcy winduja w gore swoje marze. A ci, ktorzy na allegro sprzedaja, to juz wybitnie w tym celuja. Rozumiem, ze producent nie moze (a moze moze? :)) ingerowac w marze sprzedajacego, ale marza, czesto rzedu 40%-50%, po prostu zwala z nog. Odpowiedz Link Zgłoś
izz78 to dobry przykład 18.02.09, 15:51 ale jazda.......szok allegro.pl/search.php?string=peg+perego&us_id=9467749&country=1 Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: to dobry przykład 18.02.09, 17:54 Z tego, co wiem polski dystrybutor Peg Perego nie sprowadza modelu Peg Perego Centro Completo do Polski, bo Peg Perego wycofala go z rynku europejskiego, gdyz jest to jedyny model tej firmy, ktory robiony jest w Chinach. Podobno duzo lepiej wyglada na zdjeciu niz w rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
polijanka Re: to dobry przykład 18.02.09, 18:09 coś ty z tym modelem wycofanym to jakaś poważna wada fabryczna była, a nie to że w chinach robiony, ty mówisz że peg Perego nie chińskie? a jakie? wszystkie części preg perego chińskie, made in china, vietnam i malaysia .....:) żart chyba jakiś? Odpowiedz Link Zgłoś
maroco1977 Re: to dobry przykład 18.02.09, 18:50 Kupujcie prosto od producenta z kraju produkcji, nawet jesli przesylka wyjdzie drozej niz na terenie Polski to i tak zaoszczedzicie. Przyklad: w Niemczech Teutonia i Maxi Cosi sa po przeliczeniu euro na zlotowki od 1000 do 1500zl tansze niz w Polsce. Nawet gdyby wiec za przesylke ''pociagneli'' wam 500zl to i tak oszczedzacie od 500 do 1000zl. Ja prawie zrobilam ten blad myslac, ze w Polsce ze wzgledu na pensje bedzie taniej. Okazuje sie, ze ceny wyzsze, a pensje nizsze niz za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: to dobry przykład 18.02.09, 19:07 to, co napisalam o Peg Perego Centro Completo, uslyszalam w tamtym roku od importera Peg-Perego, gdy sama szukalam tego modelu. Rowniez kilka sklepow w Niemczech potwierdzilo, ze tylko Centro Completo jest robiony w Chinach, a pozostale we Wloszech. Nie sprawdzalam metek i oznaczen na wozkach tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
izz78 Re: to dobry przykład 18.02.09, 21:51 nie wiem jak jest z cento ale podejrzewam że niestety chiny są wszędzie-nawet w czosnku....:( tu chodziło mi o to że ten sam sprzedawca ma ten sam model już po wyższych cenach.... Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: to dobry przykład 19.02.09, 17:10 tak perego tez chiny jak prawie wszystko potwierdziło to nawet niezależnie kilku sprzedawców Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.kreska Re: a co z cenami wózków przy tych kursach walut? 19.02.09, 00:39 ja sie tak nacielam na fotelik... z dnia na dzien romery podrozaly o 100zl!!! a tak sobie myslalam a poczekam moze stara kolekce beda taniej chcieli opchnac a tu taka niespodzianka! Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: a co z cenami wózków przy tych kursach walut? 19.02.09, 17:13 ja tak sie wahałam nad nomadem. Z o-baby miałbym go ze 3 msc tamu za tysiąca a teraz chyba drozej wyjdzie niż w kraju :( Odpowiedz Link Zgłoś
izz78 Re: a co z cenami wózków przy tych kursach walut? 21.02.09, 10:17 dziwne ale ta aukcja potaniała o 30 zł :)www.allegro.pl/item559891367_ss_2kolory_wozek_peg_perego_aria_oh_lekki_4_5kg_su.html Odpowiedz Link Zgłoś