08.01.04, 19:52
Czy chcemy, czy nie chcemy zbliza sie wielkim krokami. Juz w niedziele nie
bede chciala wlaczyc telewizora, zeby nie widziec, nie slyszec itd. Owszem na
spacerek pojde, puszke zasile, ale nie chce ogladac tej calej
wrzaskliwej ,ogolnopolskiej imprezy. Ciekawe jakie Wy macie o tym zdanie? Ja
za Owsiakiem nie przepadam. Robi dobra robote ale nie w moim stylu.:-)
Obserwuj wątek
    • naata Re: WOSP 08.01.04, 20:39
      Ja do Owsiaka nic nie mam, podziwiałam faceta i dziwiłam się, że chce się mu!
      Na pewno i w tym roku coś dorzucimy jak zwykle ale....no właśnie, ale jak
      długo???
      Przecież to już druga Służba Zdrowia??? Urządzamy szpitale i dobrze, ale
      dlaczego wyręczamy państwo?
      A o domach dziecka i ciężko chorych dzieciach ciągle słyszymy, że mozna
      wpłacic na konto takie czy inne!!!! O co tu chodzi?????

• qba26 Re: WOSP 08.01.04, 21:02
        Uważam żę jest wreszcie ktoś co żebra dla dobra ogółu i bez problemu dodam do
        tego swoją działkę :-)
        Owsiaka podziwiam za samozaparcie i pracowitość w tej dziedzinie :-)
        Pamiętam jak Kotański starał się dla innych i go krytykowali, a dopiero kiedy
        go nie ma między nami jego praca zyskała uznanie :-)
        • toja50 Re: WOSP 08.01.04, 21:31
          Ja Kotanskiego nie krytykowalam nigdy i jego sposob zebrania, jak to nazywasz
          byl mi blizszy. Owsiak robi to za krzykliwie, oczywiscie moim skromnym zdaniem
          i cale szczescie ,ze tylko raz w roku. Ale chodzi o to czy wogole nalezy
          zebrac, a gdzie sa nasze podatki? rozchodza sie miedzy palcami? To nie jest
          wszystko takie czyste. :-(
          • qba26 Re: WOSP 08.01.04, 22:01
            gdyby nie było krzykliwie nie było by aż tak społecznego wsparcia :-)
            Owsiak doskonale o tym wie i robi to co robi :-)
            a czym tak bardzo różni sie Kotański od Owsiaka, przecież i Kotański potrafił
            organizować imprezy dotyczące całej Polski takie jak łańcuchy czystych serc
            gdzie ludzie stając na ulicach tworzyli łańcuch serc :-)
            i na tym najczęściej się kończyło bo zaraz po tym część z nich obrzucała
            kamieniami domy Monaru :-)
            • toja50 Re: WOSP 08.01.04, 22:26
              No dobra, nie bedziemy plesc, byle plesc. Kazdy powiedzial swoje zdanie i ja na
              tym koncze. Dodaje tez, ze szanuje cudze odczucia.
              • qba26 Re: WOSP 08.01.04, 22:48
                a kto ma w końcu rację? :-)
              • parkowy Re: WOSP 08.01.04, 23:02
                Owsiak zrobił i robi dobrą robotę,tego nie można zaprzeczyć.Jednak sam Owsiak zmienił się,a raczej zmieniły go media.Jest to inny facet,niż ten który rozpoczynał WOSP.Jego zachowanie podczas Przystanku (?) zaskoczyło nie tylko mnie.Może powinien skupić się na jednej robocie,nie ciągnąć kilku srok za ogon.Podczas najbliższej zbiórki ,jak zwykle dam parę groszy.
                • qba26 Re: WOSP 08.01.04, 23:05
                  Nie dziwię się jego postępowaniu podczas przystanku, bo to tak jakby ktoś
                  starał się zebrał drewno rozpalił ognisko a reszta leniwych ludzi przyszła
                  upiec swoja kiełbasę nie dając w zamian niczego :-)
                • naata Re: WOSP 08.01.04, 23:06
                  Parkoś masz racje! ZUS-t mi to wyjąłeś! ;))
                • chetor Re: WOSP 09.01.04, 22:16
                  Owsiak zrobił genialną robotę nie tylko jako pomoc sprzętową dla szpitali itd.
                  ale co bardzo ważne "zaprzągł" multum młodzieży do tej akcji, pokazał, że
                  można i trzeba pomagać innym. Na Przystnaku go jednak poniosło i przegiął, to
                  moje zdanie.
                  Kotański też był wielki chociaż miał swoje "zakręty" gdy raz rozdawał
                  prezerwatywy, bo aids itp. a potem się nawrócił i głosił poglądy zbliżone do
                  kościelnych.
                  Generelnie obaj zrobili i robi(ą) dużo dobrej roboty. Też się oczywiście
                  dorzucam, najleniwiej jak można, telefonicznie :)
                  pzdr
                  • toja50 Re: WOSP 09.01.04, 22:38
                    A mnie pasuje tu przypowiesc na dzis pt " Nikt nic nie wie"
                    Byly sobie cztery osoby: Kazdy,Ktos,Ktokolwiek i Nikt. Trzeba bylo wykonac
                    bardzo wazna prace i Kazdy zostal o to poproszony. Kazdy byl pewien, ze Ktos
                    to zrobi.Ktokolwiek mogl to zrobic, ale Nikt tego nie zrobil. Ktos zezloscil
                    sie z tego powodu, poniewaz bylo to powinnoscia Kazdego. Kazdy myslal, ze
                    Ktokolwiek mogl to zrobic, ale zadnemu z nich nie przyszlo do glowy, ze Nikt
                    tego nie zrobi. Skonczylo sie tym,ze Kazdy obwinial Kogos za to, ze Nikt nie
                    zrobil tego, co mogl zrobic Ktokolwiek.
                    • naata Re: WOSP 10.01.04, 00:56
                      he he he he..DOBRE! :))
                    • chetor Re: WOSP 10.01.04, 15:33
                      Przypowieść jest pouczająca ale niestety nie na tym padole takiego miejsca, w
                      którym by ona była nieznana. Utopia nie istnieje. Dlatego Owsiaki i inni są
                      potrzebni ToJu.
                      pzdr
                      • toja50 Re: WOSP 10.01.04, 22:59
                        Przecie nie mowie, ze nia sa potrzebni, sa koniecznoscia i to jest smutne. Ale
                        niech robia swoje, przeciez ja nie przeszkadzam, wrecz przeciwnie, nie tylko
                        swoje 3 grosze doloze. Tylko tego jest tak duzo, ze traci swa sile.No i troche
                        sie buntuje.:-(
                        • naata Re: WOSP 11.01.04, 00:32
                          Czy ja wiem? Może niech powstanie instytucja WOŚP, Owsiak na premiera, albo
                          ministra zdrowia! I spoko! A dlaczego nie???
                          • broneknotgeld Re: WOSP 11.01.04, 10:36
                            Witom wos z Orkestrom Świonteczny Pomocy
                            Niych gro - w tym co dobre dodowo nom mocy!
                            • naata Re: WOSP 11.01.04, 12:40
                              he he! Niech Gra! Wszystko gra! :))
                              • chetor Bydgoszcz i G-dz - "sławne" 11.01.04, 14:24
                                Usłyszałem w Panoramie, że w Bydgoszczy i Grudziądzu dokonano rozboju na
                                wolontariuszach WOSP :((
                                • parkowy Re: Bydgoszcz i G-dz - "sławne" 11.01.04, 15:35
                                  chetor napisał:

> Usłyszałem w Panoramie, że w Bydgoszczy i Grudziądzu dokonano rozboju na
                                  > wolontariuszach WOSP :((
                                  -----------------------------------
                                  Zaczyna się...:( Co za ludzie...sorry nie ludzie;((
                                  • naata Re: Bydgoszcz i G-dz - "sławne" 11.01.04, 15:52
                                    No tak....nie moze byc normalnie ;(
                              • broneknotgeld Re: WOSP 11.01.04, 17:43
                                "Róbta co chceta" - bele dobrego
                                Tako dokończa te hasło jego.
                                • chetor Re: WOSP 11.01.04, 21:00
                                  W rozbojach "dołączyły" też inne miasta - Poznań, Konin, Katowice, Tychy,
                                  Knurów i pewnie to nie koniec listy :((
                                  • toja50 Re: WOSP 11.01.04, 22:43
                                    Widac, ze bieda wieksza, ta krzywa tak sie ksztaltuje, niestety. Ja nic nie
                                    widzialam i nic nie wiem. Dzisiaj mialam dzien bez telewizji. Natomiast na
                                    Glownym rynku byla grochowka od 2,50 i wiecej, do puszek, tloku nie bylo. Moze
                                    za zimno? Chetorku! Torun za to ma piekny salon fryzjerski dla panow, nic nie
                                    piszesz, ciekawe te fryzjerki i jakie bajeczno- przezroczyste stroje maja. Na
                                    wlasne oczy widzialam wczoraj na TVN24 i Torun tez slawny, a co.DDD
                                    • naata Re: WOSP 12.01.04, 18:06
                                      Rekord zbiórki pieniędzy pobity, ładna kasa! No i niech ktos powie, że
                                      jestesmy bozbawieni wrażliwości i spontaniczności? No to do drugiego roku!
    • toja50 Re: WOSP 12.01.04, 22:12
      Tak,tak, z doskoku to nam jeszcze cos wychodzi, kiedys czyny spoleczne a teraz
      jednorazowe,pokazowe akcje. Szkoda, ze nie jestesmy bardziej systematyczni.:-(
      • chetor Re: WOSP 13.01.04, 19:18
        Wg mnie chwali się, i systematyczność, i z doskoku ;)
        • qba26 Re: WOSP 13.01.04, 20:32
          o ile wiem to WOSP jest imprezą cykliczną a nie z doskoku :-)
          • parkowy Re: WOSP 14.01.04, 00:00
            qba26 napisał:

> o ile wiem to WOSP jest imprezą cykliczną a nie z doskoku :-)
            -------------------------------
            Masz rację wośp jest imprezą cykliczną,a nawet systematycznie cykliczną.:)
            • naata Re: WOSP 14.01.04, 11:02
              Powiem więcej, cykliczność narodowegej spontanicznośći i jednomyślności!
              Oj! Potrzebne by to było partiom politycznym! he he he he
              • toja50 Re: WOSP 14.01.04, 15:30
                No to juz wszystko zostalo powiedziane, troche mam dosyc tej swiatecznosci,
                wolalabym normalnosc.
                • qba26 Re: WOSP 14.01.04, 17:42
                  nie wszystko! jeszcze trzeba podliczyć pieniądze i zrobić zakupy :-)
                  • toja50 Re: WOSP 14.01.04, 21:49
                    To zostawiam innym.
                    • naata Re: WOSP 14.01.04, 23:11
                      Tak, jak w zeszłym roku będzie wszystko podane do publicznej wiadomości.
                      Owsiak na szczęście jest bezpartyjny!
                      • chetor Re: WOSP 15.01.04, 10:34
                        Czytałem, że WOSP ma rewelacyjną grupę przetargową. Nie dość, że dokładnie
                        wiedzą czego chcą to jeszcze znakomicie negocjują ceny, dostają extra upusty.
                        • toja50 Re: WOSP 15.01.04, 15:05
                          Dac ich do rzadu, zaraz sie oducza negocjowac dobre warunki. A tak na
                          marginesie ja tez jestem bezpartyjna.
                          • naata Re: WOSP 15.01.04, 19:17
                            hehehe... Toja ma rację, złe towarzystwo psuje dobre obyczaje! :)))
                            • broneknotgeld Re: WOSP 17.01.04, 20:26
                              Jako w Rudzie sie zrobiyło
                              Podom tukej taki link
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=9607821&v=2&s=0
                              Pewnie lepiyj by z tym było
                              Dyć pryncypał Z WOŚP-ym pynk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka