kuj-pom 26.01.06, 10:02 Wiem , że kiedyś istniało Radio Grudziądz , ale to chyba przeszłość . Jakie stacje radiowe odbieracie w Grudziądzu ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nukasara Re: Czy Grudziądz ma swoje radio ? 26.01.06, 10:29 Jest PiK na 100.1 FM, no i jest na pewno ESKA :) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Czy Grudziądz ma swoje radio ? 26.01.06, 14:04 Było samodzielne radio G-dz, ale się skończyło i wskoczyło do Eski. Odpowiedz Link Zgłoś
orangedonkey1 Re: Czy Grudziądz ma swoje radio ? 26.01.06, 19:12 Radio Grudziądz dało się kupić Esce. Tak średnio tego żałuje. Jak wszystko w naszym mieście było "takie sobie";-) Odpowiedz Link Zgłoś
trawolta Re: Czy Grudziądz ma swoje radio ? 27.01.06, 08:21 "Radio Grudziądz dało się kupić Esce" - Jesteś w błędzie przyjacielu, właścicielem Eski Grudziądz jest ten sam facet co Radia Grudziądz. To on właśnie kupił od Eski prawa do znaku - działają na zasadzie franchisingu. Odpowiedz Link Zgłoś
orangedonkey1 Re: Czy Grudziądz ma swoje radio ? 27.01.06, 19:56 Sorki - nie wyraziłem się jasno. Miałem na myśli sprzedanie się radia Grudziądz, jego programu autorskiego, w zamian za przyjęcie programu Eski. Odpowiedz Link Zgłoś
trawolta Dlaczego: sprzedanie się? 28.01.06, 10:19 To tylko biznes jak każdy inny. Od pełnienia misji to są publiczni nadawcy. Choć ja bym sprywatyzował wszystkie publiczne media. Odpowiedz Link Zgłoś
orangedonkey1 Re: Dlaczego: sprzedanie się? 28.01.06, 23:15 Trafiasz w sedno sprawy. "Dlaczego sprzedanie się. To tylko biznes jak każdy inny.". Bo grudziądzki przedsiębiorca nie miał pomysłu na biznes. Ani odbiorców, którzy by mu ten biznes umożliwili. To bolączka naszego miasta. Postsocjalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
trawolta PolskiCukier 30.01.06, 08:50 Jeszcze dwa sprostowania: 1. Nie grudziądzki przedsiębiorca lecz iławski. 2. Ma pomysł na biznes, bo radio funkcjonowało przez 8 lat (ile gazet lokalnych upadło w tym czasie?), w zmieniających się warunkach rynkowych zareagował prawidłowo, tzn kupił znaną markę i zarabia dalej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trawolta Zapomniałem... 30.01.06, 08:58 napisać coś o postsocjalizmie ;) Wspomniany w tytule Polski Cukier to spółka cukrownicza która miała być utrzymywana z budżetu państwa i konkurować z zagranicznymi holdingami. To jest dopiero postsocjalizm. W Grudziądzu nie ma takich zjawisk, mamy kapitalizm w formie najczystszej z możliwych w naszym kraju: zero wsparcia dla wybranych zakładów, pełna wolność handlu wielkopowierzchniowego. Zauważ, że nie piszę czy to źle czy dobrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dodo66 A ja z ciekawosci zapytam ale nie o radio .. 31.01.06, 16:58 Ktore z wiekszych firm w Grudziadzu sa w rekach rodzimych grudziadzkich biznesmenow? I kto jest najbogatszym Grudziadzaninem? Tak mnie to jakos zaciekawilo - moze znajde tu odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś