Dodaj do ulubionych

Czy Grudziądz ma swoje radio ?

26.01.06, 10:02
Wiem , że kiedyś istniało Radio Grudziądz , ale to chyba przeszłość . Jakie
stacje radiowe odbieracie w Grudziądzu ?
Obserwuj wątek
    • nukasara Re: Czy Grudziądz ma swoje radio ? 26.01.06, 10:29
      Jest PiK na 100.1 FM, no i jest na pewno ESKA :)
      • chetor Re: Czy Grudziądz ma swoje radio ? 26.01.06, 14:04
        Było samodzielne radio G-dz, ale się skończyło i wskoczyło do Eski.
        • orangedonkey1 Re: Czy Grudziądz ma swoje radio ? 26.01.06, 19:12
          Radio Grudziądz dało się kupić Esce. Tak średnio tego żałuje. Jak wszystko w
          naszym mieście było "takie sobie";-)
          • trawolta Re: Czy Grudziądz ma swoje radio ? 27.01.06, 08:21
            "Radio Grudziądz dało się kupić Esce" - Jesteś w błędzie przyjacielu,
            właścicielem Eski Grudziądz jest ten sam facet co Radia Grudziądz. To on
            właśnie kupił od Eski prawa do znaku - działają na zasadzie franchisingu.
            • orangedonkey1 Re: Czy Grudziądz ma swoje radio ? 27.01.06, 19:56
              Sorki - nie wyraziłem się jasno. Miałem na myśli sprzedanie się radia Grudziądz,
              jego programu autorskiego, w zamian za przyjęcie programu Eski.
              • trawolta Dlaczego: sprzedanie się? 28.01.06, 10:19
                To tylko biznes jak każdy inny. Od pełnienia misji to są publiczni nadawcy.
                Choć ja bym sprywatyzował wszystkie publiczne media.
                • orangedonkey1 Re: Dlaczego: sprzedanie się? 28.01.06, 23:15
                  Trafiasz w sedno sprawy. "Dlaczego sprzedanie się. To tylko biznes jak każdy inny.".
                  Bo grudziądzki przedsiębiorca nie miał pomysłu na biznes. Ani odbiorców, którzy by mu ten biznes umożliwili. To bolączka naszego miasta. Postsocjalizm.
                  • trawolta PolskiCukier 30.01.06, 08:50
                    Jeszcze dwa sprostowania:
                    1. Nie grudziądzki przedsiębiorca lecz iławski.
                    2. Ma pomysł na biznes, bo radio funkcjonowało przez 8 lat (ile gazet lokalnych
                    upadło w tym czasie?), w zmieniających się warunkach rynkowych zareagował
                    prawidłowo, tzn kupił znaną markę i zarabia dalej.

pozdrawiam
                    • trawolta Zapomniałem... 30.01.06, 08:58
                      napisać coś o postsocjalizmie ;) Wspomniany w tytule Polski Cukier to spółka
                      cukrownicza która miała być utrzymywana z budżetu państwa i konkurować z
                      zagranicznymi holdingami. To jest dopiero postsocjalizm. W Grudziądzu nie ma
                      takich zjawisk, mamy kapitalizm w formie najczystszej z możliwych w naszym
                      kraju: zero wsparcia dla wybranych zakładów, pełna wolność handlu
                      wielkopowierzchniowego.
                      Zauważ, że nie piszę czy to źle czy dobrze ;)
                      • dodo66 A ja z ciekawosci zapytam ale nie o radio .. 31.01.06, 16:58
                        Ktore z wiekszych firm w Grudziadzu sa w rekach rodzimych grudziadzkich biznesmenow? I kto jest najbogatszym Grudziadzaninem? Tak mnie to jakos zaciekawilo - moze znajde tu odpowiedz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka