Dodaj do ulubionych

rocznica sierpnia

31.08.06, 20:30
Ostatni dzień sierpnia powinien być w Polsce dniem
festynów,radości.Niestety,rządzący nami po raz kolejny pokazali swą
małostkowość.Ten nas obraził - nie zapraszamy go.Tamtem podpisał się pod listą
byłych ministrów - sam jest sobie winien.Innego Sąd Najwyższy oczyścił z
zarzutów - my i tak wiemy swoje,medalu nie dostanie.Bez przerwy słychać w
publikatorach : obraził mnie,obraził nas ... Wydawałoby się,że politycy
piastujący najwyższe stanowiska w państwie powinni być ponad małostkowymi,
własnymi odczuciami.Jak jest,każdy widzi.Tylko IM wolno powiedzieć
bezkarnie,przed kamerami TV : spieprzaj dziadu.Tylko ONI mogą,innym wara!
Tak więc,zamiast świętować Sierpień,coraz częściej dumamy nad jego
konsekwencjami,a przede wszystkim nad podziałami ludzkimi,brukaniem
sierpniowych legend (Kuroń),izolowaniem naszego kraju przez naszym
polityków.Mają w końcu z kogo brać przykład,Białoruś jest za miedzą ...
Obserwuj wątek
    • ac3 Re: rocznica sierpnia 31.08.06, 21:27
      No cóż, mamy to co sami wybraliśmy; właściwego korzystania z demokracji widocznie nie można się nauczyć w kilka lat
      • naata Re: rocznica sierpnia 01.09.06, 11:00
        ...zupełnie się z Tobą zgadzam, Parkosiu!
        Wygląda na to, ze panowie przez te wszystkie lata czekali sfrustrowani w kolejce
        na realizację swojego hasła, a "TKM"!
        Spot reklamujący "remont naszego domu" lansuje, zamiast nowoczesności i rowoju
        (choćby firm budowalmo-remontowych)-"rękodzieło" tatusia, mamusi i reszty
        rybionków.
        Obojętnie, czy maja pojęcie o tym co robią, czy nie, ale wszystko własnymi
        siłami, oszczędnie w/g hasła; "tanie państwo". Niezbyt kolorowe kwiatki na
        zewnątrz i brzydki dywan na starą podłogę. ....i wszyscy się cieszą odbiciem
        szczęścia "dwóchtakich".

Ac, jak większość, nie głosowałam, ale teraz na pewno zagłosuję! ;p
        • toja50 Re: rocznica sierpnia 01.09.06, 11:19
          Zeby bylo jasne, ja na tych panow nie glosowalam.
          Z tym co piszecie zgadzam sie calkowicie, tez mysle, ze czekali na odwet.
          I chociaz IV RP to III liga w Europie, smutno, ale sa tacy co sie ciesza:-(
          • ac3 Re: rocznica sierpnia 01.09.06, 17:56
            żeby było jasne - ja też nie głosowałem jak większość
            • vampirrr Re: rocznica sierpnia 01.09.06, 18:04
              nie glosowaliscie zatem. jest sie czym chwalic. macie wiec to, na co nie
              glosowaliscie...

v.
              • parkowy Re: rocznica sierpnia 01.09.06, 19:48
                Vampirr ,niestety masz rację.Błąd zaniechania drogo kosztuje.Cóż,zapewne jestem niepoprawnym idealistą,jednak dalej będę chodził na wybory.pzdr
                • toja50 Re: rocznica sierpnia 01.09.06, 23:12
                  Vampirr i Parkowy! prosze czytac uwazniej a potem zarzucac to i owo. Nie
                  glosowalismy na tych panow, czyli jak wiekszosc, czyli glosowalismy na kogos
                  innego. Czy to takie trudne? Teraz tez bedziemy glosowac, bo glosujemy zawsze,
                  chociaz czasem mamy problem na kogo, i dobrze,ze istnieje chociaz takie cos jak
                  mniejsze zlo:-)
                  • ac3 Re: rocznica sierpnia 01.09.06, 23:29
                    oczywiście; głosowanie na mniejsze zło = optymalny wybór; absencja = cedowanie Twojej woli na przeciwnika politycznego
                    • vampirrr no wiec bije sie w pierrrsi !!! :-) 02.09.06, 09:06
                      - i zachecam do glosowania na mnie...

v.
                      • naata Re: no wiec bije sie w pierrrsi !!! :-) w czyje?;) 02.09.06, 11:48
                        pierwsze primo -Tojka już napisała to co i ja bym tu chciała napisać :-)

po drugie i dalsze prima :) - na wyboru iść nam MUS! Bo jeszcze trochę, to
                        następny prezydent będzie latał samolotem do domu częściej niż raz w miesiącu i
                        może powiedzieć nam, nie "spieprzać dziady", ale "spieprzać chamy"...

Vampir /skąd taki nick? :-)/ - przedstaw swój program, przekonaj mnie do siebie
                        i do programu. Pokaż swoje zaplecze,nie swych klakierów-partyjniaków, ale swój
                        dorobek, który dawał by nadzieję na spełnienie wyborczych obietnic. no i
                        powinienes mieć zdecydowanie kasę! Bo, jak gołodupiec może gwarantować dobrobyt
                        innym, jak o siebie nie potrafi zadbać? No chyba, ze jesteś jeszcze młodym, to
                        kasa odpada, ale w takim razie nie masz doświadczenia, a one jest potrzebne. No,
                        chyba, że jestes geniuszem, a to rzadko spotykane, ale cuda się zdarzają. Wal
                        więc śmiało! :-)))
                        • vampirrr co za pytanie ?! 02.09.06, 12:00
                          - oczywiscie, ze jestem geniuszem - aczkolwiek (jeszcze) nie rozpoznanym.
                          nie bojcie sie jednak: po slowach moich mnie poznacie ! :-)

v.
                          • toja50 Re: co za pytanie ?! 02.09.06, 13:13
                            Hehe, ja wole po czynach poznawac, tych och slow mam juz dosc:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka