nallega_m 06.05.05, 20:29 ta reklama to chyba koronny dowod na to by jednak uwazac na biodrowki:) i nie chodzi mi bynajmniej o wyglad tej pani, tylko o prostackie przeslanie spotu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
umaa Re: kraina Carlsberg 06.05.05, 20:32 o co chodzi? nie ma mnie w Polsce wiec jestem nie w temacie :( Odpowiedz Link Zgłoś
nallega_m Re: kraina Carlsberg 06.05.05, 21:07 trzech panow. spotykaja ich same niespodziewane niespodzianki: piwo samo pcha sie w rece. jakos trafiaja do samolotu- sa tylko oni i oczywiscie saksi stewardessa. wysiadaja i dowiaduja sie ze sa w krainie carlsberg. staja sobie na tarasie hotelu i patrza na budowe, na ktorej pracujas same panie. jedna pani kuca i eksponuje wystajacy z za duzych spodni(bo dotad meskich) ekhm rowek. panowie sa zachwyceni, pani sie cieszy, ze uprzyjemnia im picie piwa.to tak w skrocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: kraina Carlsberg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:32 Targetem reklamy są mężczyźni więc przestań feministycznie biadolić. Ja musże znosić reklamy podpasek i innych zatykaczy więc o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: kraina Carlsberg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:38 Ale w reklamie podpasek nie masz baby która akurat używa tej podpaski prezentując jej działanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: kraina Carlsberg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:51 No właśnie, już to widzę: "oto silnie zabrudzona podpaska. 80% kobiet nie widzi żadnej róznicy..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiii Re: kraina Carlsberg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:56 porównanie z podpaskami jest nie na miejscu, bo piwo to nie jest produkt wyłącznie męskiego użytku. chociaż twórcy tej reklamy chyba bardzo by tego chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
nallega_m Re: kraina Carlsberg 06.05.05, 21:58 magiczne slowo "target" ma mi zamknac usta? myslalam, ze swiat jest jeden i idea jest taka, zeby sie porozumiewac. nie jestem feministka. to, ze wkurzaja mnie tacy kolesie? nie obracam sie w takim gronie, wiec nie ma problemu. chodzi tylko o to, by dziewczyny, ktore swiadomie sie tak eksponuja zobaczyly do czego sa wykorzystywane. poza tym ten "target" moze miec mylne wyobrazenie o normalnych kobietach i stad problemy: vide forum mlode mezatki na przyklad Odpowiedz Link Zgłoś
nallega_m Re: kraina Carlsberg 06.05.05, 22:01 w sumie to napisalam o tej rekli, bo kiedys tu byl dylemat: czy majty powinny wystawa, czy nie. a jesli nie, to moze po prostu takie niskie nosic, a nie zeby spodnie takie wysokie byly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: kraina Carlsberg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 22:03 Przecież prawie wszystko teraz reklamuje się w połączeniu (bardziej lub mniej zawoalowanym) z seksem! Chociaż byście ze skóry powyskakiwały to i tak tego nie zmienicie! Odpowiedz Link Zgłoś
nallega_m Re: kraina Carlsberg 06.05.05, 22:40 wiesz co facet? pomysl tez o tym, ze ta reklama stwarza niekorzystny obraz mezczyzny. niekorzystny - gdyz np moj narzeczonynie chce byc "samcem" ktory tylko pije piwo i gapi sie na panie. nie generalizuj tego jako wojny damsko-meskiej, gdyz niektore panie wrecz za swoj zyciowy cel uwazaja sprawic, by kazdy mogl im w dekolt zajrzec, badz podpatrzec majtki(od spodu :)tez)jednak pokazywanie/ogladanie "rowka" chyba nie jest dla zadnej ze stron przyjemne. a co do seksu w reklamach: sa tez takie, ktore go nie wykorzystuja, badz tez wykorzystuja na zasadzie negacji(np heyah), a ta reklama carlsberga jest raczej dowodem na to, ze seks nie sprzedaje i trzeba isc krok dalej: ta scenka naprawde nie jest estetyczna. powiedzmy, ze silikony plusa byly jeszcze w dosc wulgarny sposob ponetne, ale to juz nie jest. no i zaznaczam, ze pisze w swoim imieniu, a nie w imieniu wszystkich kobiet, wszystkich feministek, wszystkich Polek, wiec badz laskaw uwzglednic to w Swoich odpowiedziach Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Co do podpasek 06.05.05, 22:42 to służą do tego,żeby wcisnąć nam mit sterylnej czystości,bez śladu krwi,bo w naszej kulturze menstruacja to tabu... W tym zakresie rekord:Pismo babskie radzi,jak wyjaśnić chłopu,że w okresie miesiączki gorzej się czujemy.Leciało to jakoś tak:"Opisz mu dokładnie,co się z tobą dzieje,pomijając krwawe szczegóły..."hehehe,czyli objawy miesiączkowe bez miesiączki:-) Facet - ciesz się,że "wilgoć "w reklamach zatykaczy jest koloru niebieskiego.KREW MIESIĘCZNA JEST CZERWONA! Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Co do podpasek 06.05.05, 22:44 hehe,oczywiście REKLAMY podpasek do tego służą,nie one same. Odpowiedz Link Zgłoś