Dodaj do ulubionych

AQUAPARK - powracający temat

10.02.07, 11:03
Nawet gdyby powstał, chyba nie byłby oblegany przez tłumy grudziądzn. Nie
można zapominać jednak o potencjalnych użytkownikach z zewnątrz, którzy będą
przyjeżdzać, (oby) na dłuższe pobyty do ośrodka balneologii. Ale może dla
nich większą atrakcją byłoby prawdziwe, naturalne i czyste jezioro Rudnickie.
Przyjezdni będą pewnie z dużych zasobnych miast, gdzie aquaparki już są.
Czyste jezioro w zasięgu spaceru lub rowerem wypożyczonym w solankach.
Doprowadzenie do stanu używalności poboczy 2 km drogi od strony Miłoleśnej to
niewielki nakład. Rekultywacja Rudnika w pierwszej kolejności, aquapark może
później?
Obserwuj wątek
    • specjaljasny Re: AQUAPARK - powracający temat 10.02.07, 19:52
      Skoro Torun taki projekt odrzucil. to jaka szanse ma Grudziadz?
      • specjaljasny Re: AQUAPARK - powracający temat 10.02.07, 20:01
        W UM teraz duzo wolnych stanowisk. Masz dobre pomysly. Startujesz czy masz cos
        lepszego? Pozdrawiam.
    • toja50 Re: AQUAPARK - powracający temat 15.02.07, 21:08
      Misshka, nareszcie rozsadny glos " w tym zakresie".
      • gologolo Re: AQUAPARK - powracający temat 16.02.07, 07:25
        jestem też za Rudnikiem, co natura to natura. I na ryby byłoby gdzie pojechać ,
        bo Wisła też nienajczystszej wody.
        • gologolo Re: AQUAPARK - powracający temat 16.02.07, 07:27
          zaponmiałem jak się pisze" nienajczystszej". Przepraszam, jeśli błąd. Ale z
          przymiotnikami chyba razem, choć zawiła ta nasza gramatyka.
    • abiel222 Re: AQUAPARK - powracający temat 17.02.07, 18:35
      Teraz już wiemy, że pieniądze przeznaczone na aquapark pójdą na modernizację
      basenów. Dla mieszkańców to zdecydowanie lepsza oferta. Też nie wierzę, aby
      aquapark miał szanse w Grudziądzu.
      • ac3 za to multikino ma szansę 17.02.07, 22:47
        www.finanse.wp.pl/POD,1,wid,8736144,wiadomosc.html?rfbawp=1171748590.427
        Inwazja multipleksów
        Największe sieci kinowe szykują się do ataku. W ciągu dwóch lat wydadzą na budowę nowych obiektów w Polsce co najmniej 600 milionów złotych - podaje "Dziennik".
        • misshka Re: za to multikino ma szansę 18.02.07, 09:16
          Wiadomość z Dziennika przytacza też Onet, nota bene należący do ITI podobnie
          jak sieć "Multikino". Mi się nie zgadzają prowadzone tam wyliczanki. Jedna sala
          1 mln dolarów. Ma ich przybyć 200. Ale inwestycje mają opiewać na 600 mln
          dolarów. Nie przeceniałbym też znaczenia "efektu multipleksu". Może jest on
          celowo wyolbrzymiany na zamówienie właścicieli multipleksów - musicie chodzić
          do tych multipleksów, żeby wmawiany Wam "efekt multipleksów" sprawdził się. Na
          innym grudziądzkim forum jest wyliczenie - w Heliosie na jednym seansie jest
          zajętych...22,5 miejsca, (na 320 dostępnych). Niech zwiększy się liczba
          chętnych 10 krotnie to będzie ich 225. Ciągle Helios zbyt duży.
          W Grudziądzu są wolne działki, (np. po Hydro-Vacuum), ale czy pod nietrafione
          inwestycje? Będzie to inwestycja prywatna, ale co będzie z taką budą jak
          splajtuje, zburzyć - ale na czyj koszt? Moze w to miejsce aquapark, albo duży
          rybny - raj dla karpii.
          Poczytajcie opinie widzów w miastach, gdzie multipleksy są. Helios zbankrutuje
          to będę do MONOkina jeździł do Torunia.
          • paperella Re: za to multikino ma szansę 18.02.07, 11:49
            Niestety sprawa multikina w G. utknela w miejscu, nie wiadomo kiedy powstanie.
            Lubie Helios, ale jesli premiery wchodza tam z duzym opoznieniem to jasne ze
            frekwencja jest niska, bo kazdy prawdziwy kinoman juz dawno ten film na
            nielegalnej kopii obejrzal. Przyznaje sie do tego nawet nasz byly prezio w swoim
            dzienniczku.Dzis filmy starzeja sie niestety bardzo szybko.
            W marcu otwarte zostanie kino we Wloclawku, 6 sal, 1216 miejsc. Czas na Grudziadz.
            • misshka Re: za to multikino ma szansę 18.02.07, 14:49
              Z to premierowością Heliosa to chyba nie do końca tak. To raczej problem w
              specyfice grudziadzan jako potencjalnych widzów kinowych. Przykład najświezszy -
              RYŚ - dzień premiery krajowej w ubiegły piątek: 30tu widzów o dwudziestej.
              Premiera jest, ale na widowni mizeria. Ta mizeria ma pewnie głębszą ekonomiczną
              podstawę. A prawdziwy kinoman jak sama nazwa mówi to ogląda film w kinie, a nie
              pirata na komputerku.
              • paperella Re: za to multikino ma szansę 18.02.07, 18:36
                Rys to jedyny film ktory od roku mial premiere w tym samym dniu co reszta Polski.
                Nie dziwie sie, ze frekwencja byla tak niska, bo tylko krytycy sie nim
                zachwycali, bojac sie go skrytykowac, zas zwykla publicznosc ocenila go
                druzgocaco nisko.
                Dobra, z braku dobrego kina w miescie jestem filmomanem, nie kinomanem.
                • paperella Re: za to multikino ma szansę 18.02.07, 18:51
                  I jeszce jedno- chciałabym obejrzec nastepujace filmy, ktor emialy swoja
                  preemiere w ostatnim miesiacu: Konklawe, Ostatni krol Szkocji, Zycie na
                  podsluchu- mądre filmy oparte na prawdziwych scenariuszach. Mam kochac Helios za
                  to ze pokazuje Eragona, Rysia, Dlaczego nie, itp?
                  • misshka Re: za to multikino ma szansę 18.02.07, 19:35
                    Paparello, jeszcze "Dlaczego nie" puszczano premierowo ostatnio, ale z tego co
                    słychać o tej produkcji trudno to nazwać filmem. Nie oglądałem. Na Rysiu
                    uśmiałem się setnie chociaż jestem tylko zwykłym Polakiem szarakiem. Nie tylko
                    gagi, ale mnóstwo kontekstów - cytaty z "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz".
                    Kowalewski i Lipinska. US.RAMY na t-shircie. Po tymowsku zaobserwowane
                    współczesne absurdy.
                    Zgadzam się, że świeżytkich, wartościowych premier jest w Grudziądzu bardzo
                    mało. Dodałbym jeszcze choćby "Pachnidło". Spór dotyczy sprawy - widzów jest
                    mało, bo jest mało premier, czy też premier jest mało, bo nie ma widza.
                    Gwarantuję, że gdyby w Heliosie pokazano wymienione przez Ciebie filmy widzów
                    byłoby jeszcze mniej I DLATEGO NIE SĄ ONE POKAZYWANE I SPROWADZANE. Ilość kopii
                    jest ograniczona i najpierw tam gdzie jest widz. Nazwałem to specyfiką tego
                    miasta. Jest to smutne, ale niestety prawdziwe.
                    • toja50 Re: za to multikino ma szansę 18.02.07, 21:00
                      Taak, niestety prawdziwe to, co pisze misshka. Mozna sie o tym przekonac co
                      czwartek, kiedy jest DK, flimy przewaznie dobre, albo i bardzo dobre a widzow
                      malutko. Takie jest nasze miasto :-(
                      • misshka Re: za to multikino ma szansę 18.02.07, 21:53
                        Toju, do zobaczenia w Transylwanii. A może zrobić oddzielny wątek kiniarski.
                        Mam nadzieję, ze bez protestów ac3. Czy ktoś wie o planach potencjalnych
                        inwestorów odnośnie multipleksu. Co na to Ratusz i plan przestrzennego
                        zagospodarowania?
                        • gologolo Re: za to multikino ma szansę 19.02.07, 07:23
                          a tłuszczy chodzi tylko o : MULTIPLEKSY, HIPERMARKETY, MEGAPARKINGI,
                          AQUAPARKI,HITY NA CZASIE, GIGABAJTY, CYBERSEX, MULTIMEDIALNE KIEROWNICE, MP4,
                          ZAJEFAJNE GADżETY, CYFROWE POTRóJNE ULTRAWIBRATORY ITP... o Transsylwanii to
                          sobie z Vampirem pogadaj.
                          • paig Re: za to multikino ma szansę 19.02.07, 17:27
                            W Bydgoszczy bylo pare kin (np Pomorzanin, Orzel, Polonia, Adria) a gdyby nie
                            szkoly chodzace na PAna Tedeusza itp (to przed otwarciem Multikina) to bylo by
                            z nimi kiepsko.. Na inne seanse czesto bylo malo chetnych, kino czesto prawie
                            puste. I wtedy zjawilo sie Multikino. Wszystkie kina poza Adria upadly (ta
                            zajela sie tez kabaretami itp dlatego przetrwala. Ale wazne jest to, ze
                            Bydgoszczanie nagle zaczynaja chodzic do kina. W piatek chcialem zarezerwowac
                            bilty na Rysia na niedziele. Film jest 6 czy 7 tazy dziennie a poza dwoma
                            pierwszymi rzedami wszystkie miejsca byly zajete (na dwa dni wczesniej, teraz
                            duzo ludzi chodzi do kina. Moze przyczynily sie do tego wygodne siedzienia,
                            dobry obraz i dzwiek, cala otoczka.. tego nie wiem. Niedlugo bedzie otware
                            Cinema City (z 13 salami, Multikino ma 10). Widocznie interes bedzie im sie
                            oplacal.
                            • paperella Re: za to multikino ma szansę 19.02.07, 19:17
                              Dzieki paig za podzielenie sie doswiadczeniem.
                              W naszym miescie jest i miejsce na multikino i na Helios.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka