putka2 22.02.07, 18:54 co jak co służyłem w wojsku w tym miescie 1987 -1989 i powiem wam jest to piekne miasto po tylu latach ktorych nie widziałem pozdrawiam mieszkańcow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toja50 Re: grudziadz 22.02.07, 19:51 Dzieki za pozdrowienia! I wlasciwie tu sie nic nie zmienilo, tylko wojakow duzo mniej, no prawie wcale:-( Odpowiedz Link Zgłoś
gologolo Re: grudziadz 22.02.07, 20:37 Szkoda wojska, tak bogato było,chodniki zamiecione, odśnieżone, tylko średnia EQ przez trepostwo była zaniżona. Co zresztą do dziś zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Dziękujemy za pozdrowienia.. 22.02.07, 23:41 putka2 - gdybyś służył w '71 roku, może miałbyś lepsze zdanie o pięknie naszego Miasta... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Dziękujemy za pozdrowienia.. 24.02.07, 14:02 Fajnie wojsko spiewalo, jak maszerowalo; po Fortecznej, Bema, Warszawskiej, Lotniczej itd, Szkoda, szkoda, wesolo i razniej z nim bylo, a teraz tylko Nauka Jazdy straszy po ulicach i robi tlok:-) Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: Dziękujemy za pozdrowienia.. 24.02.07, 19:26 Akurat to jest charakterystyczne dla Grudziadza:-) Wyjezdzajac rano w dzien powszedni z centrum nie udaje mi sie nie spotkac takiego samochodu. Biorac pod uwage ich slimaczne tempo, dobrze ze nie jezdza w popoludniowym szczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
naata zły to ptak, który własne gniazdo.... 25.02.07, 02:10 "Akurat to jest charakterystyczne dla Grudziadza:-) " Co jest charakterystyczne dla Grudziądza???? - czy masz pojęcie o czym piszesz??? Dlaczego wydaje się Tobie, że Twoje NEGATYWNE; spostrzeżenia i odczucia na temat naszego miasta mają przysporzyć- CI sympatyków??? Jesteś przekonana o swojej racji??? Oprócz Ciebie, żyje TU prawie 100 tys Grudziądzan, którzy dumni są z tego, że pomimo kłopotów, są mieszkańcami - Tego Miasta! Grudziądz może być "brudziądz" i głupi, ale to nie wina Grudziądza! To wina palantów, których dopuszczano i nadal dopuszcza się do władzy - nad nim! Tak! Jestem lokalną patriotką! I WCALE SIE TEGO NIE WSTYDZę! .. wkurza mnie jałowe krytykanctwo! Wiele spraw należy załatwić, szybko, natychmiast! Czy chcemy, czy nie, musimy zaufać ludziom, których wybraliśmy... Partyjniaków chcących najlepiej, przynajmniej do pierwszych rozczarowań...do następnych wyborów.... zmieniają się ustroje, a Grudziądz nie... I dobrze i źle.. Będzie dobrze! Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: zły to ptak, który własne gniazdo.... 25.02.07, 07:53 Zauwazylam, ze późną porą Twoje posty na forum są jakieś dziwne. Moze powinnas pisywac rano? Odpowiedz Link Zgłoś
misshka Re: zły to ptak, który własne gniazdo.... 25.02.07, 09:18 Dziewczyny, co Wy za wojny prowadzicie. Natko, Paperella ma rację, byłaś zupełnie bez formy. To Ty jako pierwsza mówiłaś o tłoku. Paperella stwierdziła, że zielone ciężarówki są charakterystyczne, bo są. Żeby zaraz armaty o lokalnym patriotyźmie wytaczać? Trzeba być wyrozumiałym wobec młodych niedoświadczonych kierowców. Z tym u nas chyba nie tak źle. Przodują warszawianie - im wystarczy, że tablica jest niewarszawska, żeby kierowcę uważać za wroga. Natko, wypoczywj bardziej efektywnie. Wczoraj byłem w Teatrze Wybrzeże, takie preludum przed grudziądzką wiosną teatralną. Dzisiaj w Muzeum sztuka chińska, koniecznie idź, działa kojąco. Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: zły to ptak, który własne gniazdo.... 25.02.07, 14:25 a po muzeum doradzam solanki. to samo dzialanie:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
gologolo Re: wojskowe samochody... 25.02.07, 19:03 mi też bardzo przeszkadzają, bo okropny SMRUT się za nimi unosi. I jak tak wylegną na ulice miasta tto sama niedopalona ropa z 35 -letnich Starów. A jestem trochę już doświadczonym kierowcą. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: wojskowe samochody... 26.02.07, 15:17 No co Wy! niech jezdza, bo niedlugo i tego smrodu bedzie nam brakowalo:-) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: wojskowe samochody... 27.02.07, 01:18 no cUUsz... chyba się poddaję, czasem mnie nosi, szczególnie, jak nasłucham się różnych debat i z podziwu wyjść nie mogę i się pytam skąd to się u nich bierze, czy to ciągle ptasia grypa.. No dobra, śmierdzące wojskowe - ciężarowe jak i inne turlające się przez centrum miasta powinny być zakazane.Macie rację! Odpowiedz Link Zgłoś
gologolo Re: wojskowe samochody... 27.02.07, 07:38 nie pisz więcej w nocy, to jak widać szkodzi...A SMRUT jest , można np. jeżdzić tymi dyliżansami o innej porze dnia, np. rano. Umysł lepiej pracuje, co dla adeptów kierownicy ma duże znaczenie. A że Śląsk cały zasmrodzony, nie znaczy, że Grudziądz też musi. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: wojskowe samochody... 27.02.07, 20:57 Co tu za dyktatura? niech kazdy pisze wtedy, kiedy ma czas i mu wygodnie. Sa rozne zegary biologiczne i rozne dni i noce, czasem lepsze, czasem gorsze:-) Troszke wyrozumialosci ludkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
gologolo Re: wolę o samochodach, 28.02.07, 08:08 niż o porze pisania. A ja wstaję rano ,bo nie chcem ale muszem. A zegar też mam inny. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: wolę o samochodach, 28.02.07, 19:53 Kazdy, chyba, ma w swoim zyciu czas, ze chociaz nie chce, to musi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gologolo Re: wolę o samochodach, 01.03.07, 09:32 chciałbym tylko, żebym nie musiał za długo, a na to się zanosi. Twardym trzeba być, nie miętkim, a ja za miętki jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: wolę o samochodach, 01.03.07, 16:09 Jeden twardy juz byl, Miller sie nazywal, a dzisiaj pisuje do Faktu, bleee Odpowiedz Link Zgłoś
gologolo Re: a Miller.. 02.03.07, 12:21 ma się zapewne całkiem dobrze i nic mu nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś