Dodaj do ulubionych

Browar Grudziądz

IP: 80.48.150.* 17.07.03, 12:01
Wczorajsza GW sprezentowała czytelnikom przewodnik po browarch w Polsce.Fajna
rzecz.Historia,adresy,marki piw produkowane obecnie i dawniej.W wykazie
zabrakło browaru w Grudziądzu.Słyszałem o wznowieniu produkcji,więc jak to
jest w rzeczywistości? Jest produkowane dobre lokalne piwo czy nie?
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: krysiaroz Re: Browar Grudziądz IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 14:36
      Jest,jest,jest tylko kto by sie tam Grudziadzem przejmowal. Od wczoraj
      pogniewalam sie na wyborcza i od poniedzialku do czwartku nie kupuje a co.Takie
      fajne piwo Rotmistrz i Kunter. Nazwy mnie sie nie podobaja, moze im tez nie. No
      i jest jakas afera o nazwe Kunter, ale specjalnie mnie to nie interesuje, juz
      tyle tych afer mozna sie pogubic.
      • Gość: naata Re: Browar Grudziądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 18:34
        Może to nie afera, moze to "oczyszczanie" browaru? A tylko prasa znowu coś
        pochrzaniła? he he h e
        • Gość: parkowy Re: Browar Grudziądz IP: 80.51.242.* 17.07.03, 22:51
          Uffff.Zostałem pocieszony.:)Zawsze należy kosztować piwko lokalne.Dzięki
          pzdr
      • Gość: naata Re: Browar Grudziądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 23:27
        Gość portalu: krysiaroz napisał(a):

> Jest,jest,jest tylko kto by sie tam Grudziadzem przejmowal. Od wczoraj
        > pogniewalam sie na wyborcza i od poniedzialku do czwartku nie kupuje a
        co.Takie
        >
        > fajne piwo Rotmistrz i Kunter. Nazwy mnie sie nie podobaja, moze im tez nie.
        No
        >
        > i jest jakas afera o nazwe Kunter, ale specjalnie mnie to nie interesuje, juz
        > tyle tych afer mozna sie pogubic.

Może Kunter to nie Pilzner albo inne, jednak dla mnie ta nazwa ściśle wiąże się
        z regionem, i tak ma być. Nadać należy tylko godną oprawę, czyli REKLAMĘ i
        chyba to wszystko, bo piwo nie jest gorsze od innych/no nie jestem znawczynią/
        ale jak Parkowy mowi...:))
        • Gość: Grudziądzanin Re: Browar Grudziądz IP: gateway.d* / 10.3.36.* 18.07.03, 08:02
          Gość portalu: naata napisał(a):

> Nadać należy tylko godną oprawę, czyli REKLAMĘ i
          > chyba to wszystko, bo piwo nie jest gorsze od innych

Godną oprawę mozna nadać i odpowiednio zareklamować np. pokrzywę i sprzedawać w
          supermarketach. Gawiedź będzie wpier... aż miło. Skoro uważasz, że nasze piwo
          jest "cool" to oznacza że nigdy nie piłaś tego DZIADOSTWA.

• Gość: parkowy Re: Browar Grudziądz IP: 80.48.150.* 18.07.03, 09:43
            I zaczyna się polemika.:) Pytałem o piwo,bonie wiem co obecnie produkuje browar.
            Całkiem niedawno w Szczecinie i Policach był dostępny Kuntersztyn i małych butelkach strong.Cieszyło się ono dużą popularnością i zniknęło z półek jak
            kanfora.Okazuje się,że można dobre piwo warzyć w Grudziądzu.
            pzdr
            • Gość: krysiaroz Re: Browar Grudziądz IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 13:02
              Teraz Kuntersztyn dostaniesz w Rzeszowie. Moze blizej Austrii?????/bo to
              austriacka firma kupila i o te polowe nazwy idzie sprawa.
          • Gość: naata Re: Browar Grudziądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 13:03
            Gość portalu: Grudziądzanin napisał(a):

> Gość portalu: naata napisał(a):
            >
            > > Nadać należy tylko godną oprawę, czyli REKLAMĘ i
            > > chyba to wszystko, bo piwo nie jest gorsze od innych
            >
            > Godną oprawę mozna nadać i odpowiednio zareklamować np. pokrzywę i sprzedawać
            w
            >
            > supermarketach. Gawiedź będzie wpier... aż miło. Skoro uważasz, że nasze piwo
            > jest "cool" to oznacza że nigdy nie piłaś tego DZIADOSTWA.
            >
            To niezły pomysł na promocję w supermarkecie! Jak pkrzywę można sprzedać? A co?
            Ważne, że ludzie w browarze będą zarabiać. A co do jakości piwa? Poprawić! :)
            Jako znawca dałabym kilka dobrych rad tam gdzie trzeba, ale nie znam sie na
            tym , niestety...
            • Gość: naata Re: Browar Grudziądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 16:49
              NO TO Z INNEJ BECZKI :)) może coś dodamy?
              • Gość: parkowy Re: Browar Grudziądz IP: 80.48.150.* 22.07.03, 20:37
                Beczka nie syngowana odpowiednim znakiem może okazać się wstrętną lurą.:)
                Chiałoby się Kuntersztyna....Sprzedano przecież jedynie nazwę,sama receptura
                została.Możemy sami zaproponować nową nazwę.Mój typ :Księża Góra lub Cytadela.:)
                pzdr
                • Gość: naata Re: Browar Grudziądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 21:58
                  Gość portalu: parkowy napisał(a):

> Beczka nie syngowana odpowiednim znakiem może okazać się wstrętną lurą.:)
                  > Chiałoby się Kuntersztyna....Sprzedano przecież jedynie nazwę,sama receptura
                  > została.Możemy sami zaproponować nową nazwę.Mój typ :Księża Góra lub
                  Cytadela.:
                  > )
                  > pzdr

Świetny pomysł! Ja dodaję "Parkowe", "klimek", "krzyżak" hi hi nooo jeszcze
                  może "Gruda" he he ...
                  • Gość: parkowy Re: Browar Grudziądz IP: 80.48.150.* 23.07.03, 12:19
                    Czekamy na inne propozycje.:)
                    • Gość: naata Re: Browar Grudziądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 19:23
                      Czekamy? :) Nie mam dobrych pomysłów, myślę nad tematem zupełnie nie związanym
                      z tą branżą :) Jedyne co mi przychodzi do głowy to "Browar" :)))
                      • Gość: warionucha Re: Browar Grudziądz IP: *.spray.net.pl 24.07.03, 00:28
                        A czy padła tu już propozycja "PIWO KAWALERYJSKIE" ? Jeśli nie, a moja
                        propozycja przejdzie, to zastzregam sobie prawa autorskie = 1% od rocznego
                        utargu browaru ;-)

W
                        • Gość: naata Re: Browar Grudziądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 00:41
                          Gość portalu: warionucha napisał(a):

> A czy padła tu już propozycja "PIWO KAWALERYJSKIE" ? Jeśli nie, a moja
                          > propozycja przejdzie, to zastzregam sobie prawa autorskie = 1% od rocznego
                          > utargu browaru ;-)
                          >
                          > W

Całkiem, całkiem! Wpada mi nazwa "Ułańska fantazja" !Też sobie zastrzegam
                          wrazie czego ;-)
                          • Gość: warionucha Re: Browar Grudziądz IP: *.spray.net.pl 24.07.03, 00:44
                            "Nadejszła wiekopomna chwiła", że zdradzę, iż pierwsze piwo wypiłem w lokalu
                            ZODIAK wracając z kolegą ze szkoły (średniej!!!). A "punkt" o naziw PIAST
                            przy petli tramwajowej w Tarpnie pamietam także, choc to nie moe strony...

W
                            • Gość: parkowy Re: Browar Grudziądz IP: 80.48.150.* 24.07.03, 11:27
                              Dawne "punkty" konsumcji piwa kojarzą się raczej negatywnie.Jak to się kiedyś
                              mówiło? "Klub latającego kufla".:)Jeden z nich to Zacisze na Narutowicza,
                              nazwy drugiego nie pamiętam,na Toruńskiej obok Łojka i sklepu rybnego.Koszmar.
                              pzdr
                              • Gość: naata Re: Browar Grudziądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 14:15
                                Eeee...gdzie żeście bywali he he??? Ja nie mam takich doświadczeń, piło sie
                                kruszona i patrzyło ukradkiem czy jakiś "belfer" nie krążył w pobliżu he he he
                                Miła atmosfera, muzyka... :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka