Dodaj do ulubionych

Aktualne ceny

25.01.12, 19:56
Witam, na przełomie października i listopada wybieram się do Indii i Nepalu . Ceny fakultetów i innych wstepów zane , znany też przybliżony koszt wyżywienia. Prosze jednak o informacje ile orientacyjnie kosztują " pamiątki " zarówno po stornie indyjskiej i nepalskiej.
Obserwuj wątek
    • jabolkn Re: Aktualne ceny 26.01.12, 13:24
      opole_69 napisała:
      > Prosze jednak o informacje ile orientacyjnie kosztują " pamiątki " zarówno po s
      > tornie indyjskiej i nepalskiej.

dokładnie tyle ile będziesz gotów za nie zapłacić
    • rajscy2012 Re: Aktualne ceny 27.01.12, 14:32
      ceny pamiatek sa baardzo różne w zależności gdzie sie kupuje i na ile klient uparcie sie targuje. Np.; Kurta czyli tradycyjny stroj kobiecy w Indiach i Nepalu (coś w rodzaju długiej bluzki, z rozcieciami z boku) w Waranasi kosztowała 350INR, w Mumbaju na Colabie, czyli dzielnicy turystycznej 900INR a ja poniewaz mieszkam w Mumbaju i wiem gdzie szukać, znalazlam na targu dla tubylców za 200INR.

rajscy.blogspot.com/
      • opole_69 Re: Aktualne ceny 27.01.12, 18:42
        Nie wątpie że dla miejscowych jest taniej. ja też nie zamierzam przepłacac. Nie mnie j jednak dobrze jest wiedzieć jakie są ceny mniej więcej dla miejscowych. Nie jest to moja pierwsza podóz do kraju gdzie trzeba a wręcz nalezy się targować, tym samym miałam nadzieje na to ze ktoś poda do jakiej granicy mozna się targowć. Ja nie jadą do Hoteli jak typowy " turysta' zachodni , zero brudu, itp. Mój wyjazd to wlóczęga więc chciałm wiedzieć jak to wygląda w rzeczywistości. Daleka jestem od robienia zakupów w centrach dla turystów. Uwielbiam centra tubylcze , z normalną miejscową atomosferą i noramalnymi ludźmi .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka