kamala888 14.03.08, 20:48 czy ktoś zna jakąś stronkę gdzie można sprawdzić rozkład jazdy autobusów w Indiach? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bluelin Re: autobusy w indiach 15.03.08, 18:53 www.ticketvala.com.Spróbuj tutaj,może się przyda. Odpowiedz Link
kamala888 Re: autobusy w indiach 15.03.08, 19:27 dzięki bluelin:) chodzi mi po prostu o to, żeby się zorientować na których trasach jechać pociągiem a gdzie autobusem, sprawdzałam pociągi na fajnych stronkach i pomyślałam, że autobusy na tych głównych trasach też można sprawdzić. W jakie dni jeżdżą, o jakich godzinach, ile mniej więcej godzin jadą na poszczególnych traskach. Szukam połączenia agra-puskhar i puskhar-jaisalmer Dzięki za wszelkie podpowiedzi:) Odpowiedz Link
vous_etes Re: autobusy w indiach 15.03.08, 23:47 nie wiem, czy są bezpośrednie autobusy na tych relacjach. Z agry do pushkaru pewnie konieczna będzie przesiadka w Ajmer (mało autobusów dojeżdża bezpośrednio do Pushkaru, nawet jak jest tak napisane na bilecie, to się trzeba przesiadać). Jeśli nie ma autobusów pomiędzy agrą a ajmer, to baaardzo często jeżdżą autobusy z agry do jaipuru (ok 5 godzin) i z jaipuru do ajmer (2-3 godziny). Jeśli chodzi o pushkar-jaisalmer, to nie wiem, czy jest takie połączenie, to całkiem spory dystans. Może lepiej byłoby podjechać autobusem do jaipuru i stamtąd wziąć pociąg. Jeśli chodzi o autobusy na dłuższe trasy (z rezerwowanymi miejscami) to bilety na nie można kupić w biurach turystycznych w miejscowościach, z których wyrusza autobus. Jeśli chodzi o autobusy lokalne na uczęszczanych trasach, to nie zdarzyło mi się czekać dłużej an autobus niż 15-20minut, mimo że nie przychodziłem na żaden konkretny kurs (bo coś takiego jak rozkład jazdy autobusu lokalnego nie istnieje:) ) Odpowiedz Link
kornel-1 Re: autobusy w indiach 16.03.08, 12:58 vous_etes napisał: > nie wiem, czy są bezpośrednie autobusy na tych relacjach. Z agry > do pushkaru > pewnie konieczna będzie przesiadka w Ajmer Potwierdzam. Kupowałem bilet z pushkaru do agry, dopiero "po drodze" okazało się, że jest z przesiadką. Jeśli wybierzesz relację P-A proopnuję wysiąść w Fatehpur Sikri, zwiedzić i dojechać do Agry lokalnym autobusem. > o pushkar-jaisalmer, to nie wiem, czy jest takie połączenie, Ja jechałem w odwrotnym kierunku ale z noclegiem w Jodhpur. Kornel Odpowiedz Link
kornel-1 Re: autobusy w indiach 03.04.08, 20:42 aleksandraxs napisała: > Bezpieczniej taxi:) Dlaczego bezpieczniej? W jakim sensie bezpieczniej? :-/ Kornel Odpowiedz Link