Dodaj do ulubionych

Wyprawa z W.Cejrowskim

31.07.12, 12:31
Drodzy Turyści co myślicie o takiej wyprawie?
Proszę o szczere wypowiedzi.

www.cejrowski.com/slup/index.php?p=slup&id=140
Obserwuj wątek
    • akslazor Re: Wyprawa z W.Cejrowskim 31.07.12, 14:35
      ja oglądałąm jego program o Izraelu i trochę mijał się z prawdą. poza tym pytanie na ile odpowiada komuś takie poczucie humoru.
      • m_arita Re: Wyprawa z W.Cejrowskim 31.07.12, 15:42
        > ja oglądałąm jego program o Izraelu i trochę mijał się z prawdą. poza tym pytan
        > ie na ile odpowiada komuś takie poczucie humoru.
        Bardziej zależy mi na ocenie programu dwutygodniowej wyprawy.
    • maadzik3 Re: Wyprawa z W.Cejrowskim 31.07.12, 19:09
      Mnie sie nie podoba, strasznie duzo czasu wolnego - tu plazowanie, tu zakupy, mnostwo przejazdow w dziwnych konfiguracjach, nie zawsze najkrotsza droga. Cena wysoka a malo w tym konkretnego zwiedzania (poza samodzielnym).
      Ale moge byc uprzedzona bo Cejrowskiego nie lubie (znaczy nie podzielam zdecydowanie pogladow i w efekcie mogloby sie okazac ze po godzinie-dwoch mam ochote wysiasc z autobusu nawet na pustyni).
      • maadzik3 Re: Wyprawa z W.Cejrowskim 31.07.12, 19:11
        Co do programu sa oczywiscie ciekawe miejsca ale pomysl czasu na plazowanie w Akce, gdzie mozna caly dzien zwiedzac i lazic (wiem bo zwiedzalam) jest dziwny, jak i zakupy w Ammanie zamiast dluzszego pobytu w Petrze, podobnie propozycje w Jerozolimie - kilku rzeczy bardzo, bardzo brakuje, na pewno twierdza Heroda jest ciekawym i nietypowym punktem. Ale majac 2 tygodnie i transport (autokar) mozna duzo wiecej
      • akslazor Re: Wyprawa z W.Cejrowskim 01.08.12, 06:46
        mnie też się nie podoba. w sharm pewnie hotel z All jak na prawdziwego podróżnika przystało. w akko mozna spędzić cały dzień i będzie mało. plaża to nie atrakcja w akce. jak zostanie czasu to lepiej iść na bazar albo wyśmienity humus. jest też sklep, który prowadzi polka miriam robią piękne rzeczy, ręczna robota. tylko wjazd na górę kuszenia?? bez zwiedzania, to też bez sensu. jadąc wybrzeżem aż się prosi aby pojechać do tel awiwu i jaffy. dla mnie program kiepski a cena kosmiczna
        • maadzik3 Re: Wyprawa z W.Cejrowskim 01.08.12, 09:23
          No i w "zydowskim dniu" z judaizmu jest Sciana Zachodnia. A gdzie tunele? a gdzie menora? Hurva? synagogi sefardyjskie? cytadela? Polowy waznych w Jerozolimie rzeczy mi tam brakuje (no chyba ze to w tym "autorskim programie" ale duzo tam nie wcisna. W Akko faktycznie wazne MIASTO nie plaza, i strasznie, strasznie duzo "nic nie robienia" (czego szkoda na wycieczce objazdowej).
          • m_arita Re: Wyprawa z W.Cejrowskim 01.08.12, 11:39
            Serdecznie dziękuję za cenne uwagi,rzeczywiście na plażowanie mogę wybrać się na Wyspy kanaryjskie.Cena trochę mnie przerażała,nigdy tam nie byłam i gdyby nie Wasze cenne podpowiedzi byłabym przekonana, że zobaczę za duże pieniądze wszystko co w tamtym kierunku mogę zobaczyć.
            • maadzik3 Re: Wyprawa z W.Cejrowskim 01.08.12, 13:53
              O Egipcie i Jordanii sie nie podejmuje, ale o Izraelu moge Ci dokladnie napisac gdzie warto, gdzie nie - zalezy na czym Ci zalezy itp. Jak masz ochote napisz na priva
              • piootr3 Re: Wyprawa z W.Cejrowskim 07.08.12, 21:36
                Chyba zaczyna być u niego krucho z pieniążkami...
                10 tysięcy !!! Za te pieniądze i jeszcze 2 tys - 3 tygodnie w Wenezueli!
                Lepiej samemu pojechać. Izrael jest bardzo dobry do samodzielnego zwiedzania. Można autostopem. Tyle, że noclegi drogie. Ale tutaj to przesadził, podwójnie sobie policzył...
    • troms Re: Wyprawa z W.Cejrowskim 08.08.12, 22:47
      Mieć Cejrowskiego jako przewodnika i opiekuna nie często się zdarza. Lubię gościa, więc pomysł mi się podoba.
      Gdzieś jest napisane ile osób liczyć będzie grupa?
      • m_arita Re: Wyprawa z W.Cejrowskim 10.08.12, 18:13
        >Gdzieś jest napisane ile osób liczyć będzie grupa?

W pierwszym poście podałam link do strony Pana Cejrowskiego,nic więcej nie wiem.
        Też go lubię ale cena mnie przeraża.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka