tulunia
27.03.08, 23:09
W połowie kwietnia wybieram sie do Indii wraz z dwoma przyjaciółkami na 3 tygodnie. Nasza trasa to Start DELHI TO MADAWA TO BIKANER TO JASALMER TO JODHPUR TO RANAKPUR TO "KUMBALGHAR" TO UDAIPUR TO PUSHAKAR TO JAIPUR TO AGRA TO "GAWALIAR" TO ORCHA TO KHAJURAHO TO "VARANSI" TO DELHI. Pierwotna wersja była bez tych miast w "" ale zaproponował nam je nasz przewodnik/kierowca, i tu moje pytania:
- a Varanasi coś nie coś wiem natomiast o 2 pozostałych już nie bardzo, może ktoś z Was coś wie na ich temat - warto/nie warto tam jechać?
- no i najważniejsze nasz kierowca przysłał nam kosztorys wycieczki i tu zacytyje:"I give free mineral water and tissue paper in car and have high insurance for tourist in my new tata indigo medium class big car(air con car) comfortable for three tourist. The cost for car with all facility what i told you will be 630euro (include all taxes and parking fuel driver food hotel all things) you have no need to pay any thing just you pay your hotel food and monument ticket not more"- proszę o radę, jak myślicie czy to dużo czy cena jest ok? jak myślicie? dodam tylko, że kierowca jest sprawdzony przez kilku dalszych znajomych. Tylko, że te ich wypady do Indii były już ok. rok temu i ja ok 2 tygodnie, więc ciężko porównywać ceny.
bardzo proszę o rady
pozdrawiam :)