rumcajs2109 30.08.07, 00:27 za dwa tygodnie lecę do Egiptu i Izraela z Triady.Jak dzwonić najtaniej do kraju?Mam telfon na kartę w Orange.Cennik za minutę rozmowy odebranej i do kraju zwala z nóg. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tut_ets1 Re: telefony 30.08.07, 09:59 Fakt, cennini roamingow powalaja z nog. Najtaniej wychodzo dzwonienie z budek telefonicznyhc na karty. Sa specjalne karty z duza iloscia impulsow. Po prostu zapytaj o takie karty telefoniczne w kioskach. Odpowiedz Link
yoav1 Re: telefony 30.08.07, 14:47 Exsfon -hyba tak sie to pisze .za 50 szekli rozmawiasz cztery godziny .mozesz rozmawiac z kazdego talefonu na przyklad telefonu gospadarz a na twoj koszt lub z publicznego Odpowiedz Link
jasio211 Re: telefony 30.08.07, 21:38 Ale czy nie ma tu pułapek tego typu, że powinna być to jedna rozmowa bo przy wielu rozmowach to za inicjacje płacisz impulsami i czy jezeli dzwonisz z publicznego telefonu to kosztuje to wiele drozej niz z domowego? takie rafy miałem sie w Stanach Odpowiedz Link
yoav1 Re: telefony 31.08.07, 14:08 witam . exfon jest najtanszy i bez pulapek .karty mozna kupic tylko na poczcie .niema zadnych dodatkowych oplat . przed kazda rozmowa slyszyile zostalo naprzyklad 200 minut gdy sa dodatkowe uslyszysz przed rozmowa odpowiednio mniej minut . pozdrawiam joaw Odpowiedz Link
tut_ets1 Re: telefony 01.09.07, 12:03 Tu sie raczej zgodze z Jasiem... Ilosc impulsow jest stala, ale dla kazdego kraju liczy sie ja inaczej - tzn, np. do USA mozesz rozmawiac przez 200 minut, a do Polski tylko na 100... Bo do kazdego kraju sa rozne taryfy. Ale to talkze powinno pisac an takiej karcie, chociaz, nie na wszystkich pisze... Pozdrawiam! Odpowiedz Link
yoav1 Re: telefony 01.09.07, 23:44 szawua tow exsfon podaje minuty nie impulsy podliczajac wszystkie markiwim i dajac koncowa sume dlatego te sumy ruzne w zaleznosci od rozmowy zawszw mozna odlozyc sluchawke i nierozmawia pozdrawiam joaw Odpowiedz Link
tut_ets1 Re: telefony 03.09.07, 08:25 Tak, Yoav, ale nawet jak podaje minuty, to minuta minucie nierowna. Za np 100 minut wewnatrz Izraela mozesz pogadac np 60 minut ze Stanami (USA) i np45 z Polska. ;) Niestety taryfa minutowa do Polski jest wysoka. Nie wiem ile to dokladnie wynosi, ale cos okolo 0.7 szekla (bez VATu) za minute. Odpowiedz Link
kuba-joaw Re: telefony 04.09.07, 14:19 szulem tut, to ty tucie placisz trzy razy wiecej albo rpzmawiasz trzy razy mniej ,a ja znow kupilem sobie tekarte i jest fajnienazywa sie XFON i zablokowalem domowy telefon za granice przed laty juz.tylko jej uzywam i do polski i do stanow i ze stanow i wszystko tanio . tylko zadzwonic na nia z polski nagle prawie dziesiec razy drozej .ale nieznasz polakow nieprzegapia okazji do.... pozdrawiam joaw Odpowiedz Link
tut_ets1 Re: telefony 10.09.07, 17:06 Ehehee... Nie, Yoav, ja mieszkam w kibucu, wiec mam specjalne układy. ;) Płacę tyle, co i prezydent z premierem na rozmowy meidzynarodowe... :) Odpowiedz Link
kuba-joaw Re: telefony 12.09.07, 16:52 tut w ktorym kibucu? mozna cie odwiedzic? jestem bardzo blisko noworocznie joaw Odpowiedz Link
tut_ets1 Re: telefony 19.09.07, 09:16 Tym, kolo "3 życzeń" (czy raczej 3 ashlayot), okolice Yokneam. Jasne, jak chcesz, mozesz wpasc, ale ja nie pracuje w kibucu. Wiec dobrze by bylo umowic sie wczesniej na konkretny czas. Odpowiedz Link