kappaab 06.07.09, 22:03 Wybieram się na tę imprezę w lutym 2010 i bardzo mnie interesują opinie ludzi którzy byli z Itaką (jakie hotele, jak wygląda podróż pociągiem itd...) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drag_merlin Re: Smak Indii z Itaką 26.12.09, 10:22 Podłączę się do tematu. Również jedziemy 20 lutego i będziemy wdzięczni za wszelkie informacje. Na początek pytanie: czy w Moskwie jest tylko dotankowanie samolotu, jak mówią w biurze podróży, czy przesiadka, jak wynika ze strony Aeroflotu. Odpowiedz Link
drag_merlin Re: Smak Indii z Itaką 01.01.10, 20:20 Trzeba będzie zafoliować bagaż. Ostatnio jak byłem w Moskwie, walizkę uszkodzili a zawartość "przeglądnęli", choć nic nie zginęło. Odpowiedz Link
apsara2010 Re: Smak Indii z Itaką 27.01.10, 15:51 lecieliśmy via Amsterdam liniami KLM. Foliowanie bagaży nie było konieczne. Odpowiedz Link
lizzy_sunbeam Re: Smak Indii z Itaką 18.01.10, 13:17 witam, ja również się wybieram 20 lutego :) Ciekawie ile nas będzie Odpowiedz Link
apsara2010 Re: Smak Indii z Itaką 27.01.10, 15:50 nasza grupa liczyła 16 osób razem z pilotką. Odpowiedz Link
magdaglobtroter Re: Smak Indii z Itaką 08.02.10, 21:58 Ja też wybieram się do Indii z Itaką 20 lutego. Z tego co się dowiedziałam od Itaki będzie nas 30 osób (myślałam, że będzie mniej osób). Będziemy lecieć dwoma samolotami z przesiadką w Moskwie: SU 102 WAW 11:20 15:20 SVO SU 535 SVO 21:20 06:00* DEL SU 536 DEL 07:20 11:20 SVO SU 201 SVO 18:35 18:55 WAW. Jak macie jakieś ciekawe informacje, to się podzielcie. Odpowiedz Link
apsara2010 Re: Smak Indii z Itaką 23.01.10, 14:52 Wróciliśmy z Indii 14.01.2010 r. Oto wykaz naszych hoteli na całej trasie: 1/ Delhi - Silver Ferns, www.silverfernsindia.com 2/ Jaipur - Fortune , www.fortunehotels.in 3/ Jodhpur - Ranbanka Palace, www.ranbankahotels.com 4/ Pushkar - Jagat Palace, www.hotelpushkarpalace.com 5/ Khajuraho - Clarks Khajuraho , www.hotelclarks.com 6/ Udaipur - Rajputana Resorts, www.rajputanaresort.com Odpowiedz Link
lizzy_sunbeam Re: Smak Indii z Itaką 25.01.10, 15:36 dzięki za info o hotelach, a jakie ogólne wrażenie? Odpowiedz Link
apsara2010 Re: Smak Indii z Itaką 26.01.10, 15:22 Wyjazd przekroczył moje oczekiwania. Odsyłam do przeczytania tekstu osoby, która zwiedziła Indie z biurem podróży Itaka. Mimo, że upłynęły dwa lata program wycieczki dużo się nie zmienił. www.wakacje.pl/wspomnienia/indie/dwa-tygodnie-1102.html A swoją drogą to po przeczytaniu tego tekstu wiele rzeczy sobie przypomniałam. Pamięć jest jednak ulotna. Pozdrawiam Odpowiedz Link
pigwa-1 Re: Smak Indii z Itaką 11.02.10, 21:05 Byłam od 27grudnia do 11 stycznia.Organizacja mucha nie siada.Bez kozery-poziom europejski.Pilotka Monika świetna.Zna kraj,języki i co najważniejsze nie pozwala rządzić wszechwiedzącym turystom.Z Polski do Moskwy 2,5godz.lotu.Dają jeść,pić,czas szybko leci.W Moskwie ok.6 godz.czekania.Lotnisko czyste.Potem ok.8godz.lot do Delhi.Jedzenie,kocyki i spanie.Rosyjscy piloci prowadzą lot profesjonalnie.Turbolencje minimalne.A tego najwiecej się bałam.Hotele nienajgorsze.Bywałam w dużo lepszych.Najgorsze te w pałacach z klimatem.Twarde wyra i kłódki zamiast zamków.Kolor pościeli szary.Dwie noce w sypialnym na kuszetkach 2kl.To dopiero sajgon.Wagon bez przedziałów.Tu śpi hindus,tu arab,a w środku Ty.Wesoło i myszki łażą po nas.Ogólnie świetnie.Warto było,chociaż zmęczenie duże.Współturyści z grupy wszędzie byli tylko jeszcze zostały im do zwiedzania Indie i kosmos.Na safari zimno i nudno.Bagażu zabrać minimum,bo duże walizy ledwo dźwigali.Z Delhi nie wypuszczą bagażu powyżej 20kg.Nadwaga płatna w euro i sporo za każdy kilogram.Kupować tylko na bazarach i targować.Taniocha,że hej.Jak chcesz wiecej wiedzieć podaj maila i pytania.Życzę wysokich lotów. Odpowiedz Link
magdaglobtroter Re: Smak Indii z Itaką 12.02.10, 01:23 Dzięki za informacje. I jeżeli można, to mam trochę pytań: - jakiego rodzaju wtyczki trzeba mieć - brytjskie tak jak wskazane zostało w katalogu, czy tez inne; czy nie ma problemu z ładowaniem telefonów komórkowych, korzystaniem z ładowarek do aparatów fotograficznych, suszarek do włosów; akie jest napiecie prądu; - czy w hotelach na trasie wycieczki dostępne są czajniki; - czy można ze sobą zabrać takie rzeczy jak: herbata,kawa, herbatniki, zupki typu "gorący kubek", - w jaki sposób zorganizowane są obiadokolacje - czy jest pomoc i jakieś ukierunkowanie ze strony pilota, na jakiego rzedu koszty trzeba być nastawionym; - czy przy wyjeździe jest tzw. opłata wyjazdowa i jaka jest to kwota - w katalogu zima 09/10 takiej informacji nie ma; - warunki pogodowe, pozdrawiam Odpowiedz Link
t_agnieszka Re: Smak Indii z Itaką 12.02.10, 20:09 A ja mam dodatkowe pytania : - jaki ubiór będzie najodpowiedniejszy na tą porę roku oraz na tamtejszą kulturę dla kobiety (np. czy podczas zwiedzania mogą być spodenki przed kolana, bluzki bez rękawów itp.) - jaka jest orientacyjna cena obiadu, gdzie najlepiej się stołować - co zabrać z Polski (a o czym szybciej nie pomyślałeś/łaś)? Przepraszam jeżeli te pytania są dla kogoś banalne, ale jeżeli mam możliwość to pytam :) Odpowiedz Link
pigwa-1 Re: Smak Indii z Itaką 14.02.10, 22:18 Prąd 220.Wszystkie ładowarki pasują.Czajniki przeważnie są w pokojach,czasami nawet mały darmowy serwis- kawa,herbata,cukier.Śniadania zawsze i da się żyć.Nie jest źle.Obiadokolacje wg.wskazówki pilota w hotelach tzw.bar za ok.400- 600 rupi.Za rogiem w innej nie hotelowej restauracji ok.200 rupi.Tylko trzeba się odważyć i samemu szukać.Kurs przybliżony:1zł równa się 15 rupi.Pamiątki kupować (np.szale)kupować na bazarach.Przy dobrym targowaniu po 50 rupi tj.3,50zł.Tam gdzie zawożą to takie same -ale dobrze reklamowane szale po 400 rupi.Patrzeć,słuchać-robić swoje. Odpowiedz Link
aluno3 Re: Smak Indii z Itaką 22.04.10, 21:04 Hi Czy wybiera sie ktos 30 kwietnia 2010 z Itaka na wycieczke Smaki Indii? Odpowiedz Link