Dodaj do ulubionych

UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

22.11.04, 21:23
Wyraźcie swoje poparcie dla demokracji.
Obserwuj wątek
    • zuzanna6 Re: UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.11.04, 21:23
      Wyrażcie swoje poparcie dla tych dzielnych ludzi !
    • zuzanna6 Re: UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.11.04, 21:24
      Módlcie za nich by wygrała wolność, tak jak nasza Solidarność o nasza wolność
      walczyła.
    • zuzanna6 Re: UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.11.04, 21:25
      Módlcie się, by nie przelała się niewinna krew.
      • aleks44 Re: UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.11.04, 23:25
        wladza i tak zrobi co bedzie chciala,maja za soba milicje,wojsko i doradcow ze
        wschodu,a ludzie ???? i tak w dupe dostana,bo tak zawsze sie konczy.
        Zal mi ich bardzo,bylem u nich jeden dzien,ale dosc sie napatrzylem
    • 0kowita Re: UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.04, 16:11
      Źle to wygląda. Oj, źle...
      Oby tylko jakiej międzynarodowej awantury nie było.
      • zuzanna6 Re: UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.04, 20:35
        a ja podziwiam tych dzielnych ludzi !!!!!!!!
      • zuzanna6 Re: UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.04, 20:36
        Cieszę sie ze Polacy ich popierają.
      • zuzanna6 Re: UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.04, 20:37
        Cieszę sie ze do tych ludzi pojechał Wałesa. Niech to będzie taka ewolucja -
        jak u nas - niech to niebędzie krwawa rewolucja !
      • zuzanna6 Re: UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.04, 20:38
        Cieszę się ze do tych ludzi Kwasniewski mając poparcie w Unii Europejskiej.
        • 0kowita Re: UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.04, 20:39
          A ja.. zawsze gdy są takie rewolucje......boję się.
        • georghe Re: Kwachu.... 26.11.04, 19:23
          Kwachu pojechał tam tylko dlatego, żeby punktów nabić. Ponieważ większość
          Polaków popiera "pomarańczowych" łatwo przewidzieć, że taka wizyta może mu
          tylko pomóc, bo tak niskich notowań jak obecnie, jeszcze nie miał.
          Kupa śmiechu. Grzej prezydencie nóżki w blasku posadki bo już ci niewiele
          zostało...
          • 0kowita Re: Kwachu.... 26.11.04, 19:39
            Mnie to okrutnie wkurza, że nasi się tam wtrącają.
            Nikt się nie wtrąca tylko my...... Kwach i Lechu.
            Po jakiego grzyba ??????
            Trochę, kurwa skromności a nie misji uzdrawiania świata.... życzę tym gnojkom.
      • zuzanna6 Re: UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.04, 20:42
        Swiat ma prawo i obowiązek upominać się o ludzi uciskanych - ale też świat musi
        udowodnic chęc pomocy i umiejętność demokracji, negocjacji...dobrej
        woli.......zeby w naszych czasach, w naszej Europie już nigdy nie było
        przelewania krwi.....

Pewnie ze nie znam sie na tej wielkiej polityce, pewnie ze jako mały człowiek
        tylko tak sobie marzę, ale na pewno chociaż tyle mogę wymagać od tego
        przekletego świata polityki - demokracji i wolności !
        • 0kowita Re: UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.04, 20:48
          Masz rację Zuzanno ale....... ten świat, ludzka natura - to wszystko nie jest
          tak proste. Nie ma dobrych i złych.... wszyscy jesteśmy nijacy.

Demokracja. Piękna sprawa ale dobrobytu, spokojnego życia nie przyniesie
          a krew, która może być wylana.....pocóż ?
          • zuzanna6 Re: UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.11.04, 18:50
            Okowitko, dlatego ze tak długo zylismi pod skrzydłami totalitaryzmu, obłudy,
            zakłamania........dlatego tak jestesmy do tyłu

byc może nigdy nie dogonimy Europy, ale to nie przez demokrację - to przez jej
            brak przez tyle lat

dlatego ja Polka z takim wzruszeniem ogladam to co dzieje sie na Ukrainie - te
            tłumy, ta rozpacz, ta kłamliwa propaganda za duzo mi samej przypomina

im szybciej beda wolni tym maja szybsze szanse - choc droga długa i bolesna.....

chcą byc wolni i sami decydowac i maja do tego prawo

ale bardzo boję sie co będzie dalej....najgorsze jet to ze oni sami są
            podzieleni, Ze władza to może wykorzystać, mogą ratowac stołki na ludzkiej
            krwi - tak, tego bardzo, bardzo się obawiam

jestem dumna ze wszystkich Polaków, którzy w tych trudnych dniach solidaryzuja
            się z Ukraińcami
            • 0kowita Re: UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.11.04, 19:42
              Zuzanno, komunizm jest bardzo zły ale.......
              ale rewolucje też są złe.
            • georghe Re: Ukraino.... 26.11.04, 19:44
              Nigdy nie pałałem nadzwyczajną sympatią do wschodnich narodów (może poza
              Litwinami), a już do Ukraińców zwłasza. Nie ma to jednak znaczenia w tym
              momencie bo życzę im, a przynajmniej tej części która głosuje za opcją anty
              czerwoną, żeby dopięła swego.
              Nie łudziłbym sie jednak za bardzo, że przyjdzie Juszczenko i naprawi cała
              komunistyczną zgniliznę tego kraju, że zmieni mentalnośc tego skorumpowanego i
              zepsutego kraju. Będzie tak samo jak u nas. Najpierw nadzieja, a potem
              rozczarowanie. Żeby wyplenić socjalistyczną mentalność potrzeba lat. Musi
              umrzeć kilka pokoleń, wtedy może....
              Oni też mają lub będą mieć swoich Kulczyków, Ałganowów, Millerów, Dołchanów,
              Kwaśniewskich, Olinów i innych....
              Więc może to wszystko nie ma sensu ??
              • 0kowita Re: Ukraino.... 26.11.04, 20:01
                Juszczenko nic nie zmieni tak jak nic nie zmienił Lechu.
                Potrzeba kapitalistów...... ludzi, którzy posiadane pieniądze inwestują,
                zamieniają w powiększanie majątku, w nowe miejsca pracy.
                Niech i tak będzie, że oni ten pierwszy milion ukradli ale następne nie
                przepuścili na karaibach........włożyli w coś nowego.

Zawsze to mówię...... już to tu parę razy pisałam......
                Rozkręconej przez kapitalistów gospodarki najgłupszy polityk nie zepsuje.
                A tam gdzie nie ma dążących do sukcesu kapitalistów najmądrzejszy polityk nie
                naprawi.
                Mądrych kapitalistów trza a nie mądrych polityków.
                • georghe Re: Ukraino.... 26.11.04, 20:49
                  Okowito/Marysiu, ale ja nie pisze o politykach, o kapitalistach tylko o
                  mentalności ludzi. Byłem na Ukrainie, wprawdzie krótko, i widziałem jak ten
                  kraj tak z grubsza wygląda, jacy są ludzie itd. Według mnie degrengoloda tego
                  społeczeństwa jest totalna i nic tu nie pomoże ani charyzmatyczny przywódca,
                  ani tym bardziej zachodni kapitał. Mentalność narodu (naszego podobnie chociaż
                  w mniejszym stopniu) jest skrzywiona i nie wyprostuje tego nikt ani nic.
                  Każdy kto ma w tym kraju choćby odrobinę władzy nad drugim człowiekiem
                  (milicjant, celnik, sprzedawczyni w sklepie, bileter)to ch**j do kwadratu.
                  I tyle.
                  • 0kowita Re: Ukraino.... 26.11.04, 21:38
                    Masz rację Żorż........ dlatego i tam , i gdzie indzej........ i u nas.
                    Potrzebni są ..gospodarze.

Gospodarze ............a nie nawiedzeni przywódcy narodu.
    • jerry008 Re: UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.11.04, 23:47
      .. z calego serca, zycze Ukraine wolnosci !!ale chyba wszyscy zdaja sobie
      sprawe, ze lezy on w rosyjskiej strefie wplywow i nic bez jej zgody sie nie
      stanie....czy demokracja jest najlepszym systemem....powtarzajac za do niedawna
      moim ulubionym autorem W. Lysiakiem ( wole go czytac niz sluchac na spotkaniu
      autorskim za swoimi czytelnikami w Chicago, gdzie "uwalony" koniakiem przez
      polowe spotkania perdolil takie farmazony, ze przecieralem oczy ze
      zdumienia....jak troche wytrzezwial byl juz o`key niemniej uraz mi pozostal)..w
      demokracji i dziwka i swiety maja po jednym glosie ..dziwek jest troche wiecej
      wiec wiadomo, kto rzadzi!.....tak czy inaczej innej alternatywy chyba w
      dzisiejszym swiecie nie ma...,,wracajac to tematu, trzymam kciuki, ze im sie
      uda, choc rozsadek podpowiada ze nie............

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka