camel_3d 16.11.06, 08:47 ogladal ktos ten film? Byl w sobote na Ale Kino. Swietny. Widzialem go wczesniej w Kinie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzisssabel Re: Moolade... 16.11.06, 20:31 Pewnie, że oglądałam :) Naprawdę bardzo dobry ;) Aż sobie nagrałam ;);) A dziś oglądałam "Tłumaczkę" Sidneya Pollacka. Naprawdę niesamowity film... POLECAM BAAAAAAAAARDZO! Odpowiedz Link
camel_3d Re: Moolade... 17.11.06, 09:00 to polecam jeszcze Tsotsi a swoja droga mysle, ze tym kobietom by tak latwo nie poszlo;) Odpowiedz Link
dzisssabel Re: Moolade... 17.11.06, 19:53 Ano Tsotsi jeszcze nie oglądałam... ;/ A tak w ogóle to czekam na AfryKamerę!! =) Odpowiedz Link
alexty Re: Moolade... 18.11.06, 20:13 camel_3d napisał: > to polecam jeszcze Tsotsi ja rowniez. Dobry film. > > > a swoja droga mysle, ze tym kobietom by tak latwo nie poszlo;) Byc moze. Wazne jednak ze Sembene dal im szanse, wazne by zdac sobie sprawe, ze kultura jest plynna, ze tradycje i zwyczaje podlegaja zmianom. > > > Odpowiedz Link
micko2 Re: Moolade... 18.11.06, 21:41 Równie prawdziwe jest zdanie, ze nie jest płynna, a tradycje i zwyczaje nie podlagają zmianom. Odpowiedz Link
alexty Re: Moolade... 18.11.06, 22:23 to zdanie bywa czasami wyglaszane (zwlaszcza przez ludzi, ktorych status w rezultacie zmian uleglby pogorszeniu), co nie znaczy jednak, ze jest ono prawdziwe. Upieram sie przy tym, ze kultura jest plynna:) Odpowiedz Link
micko2 Re: Moolade... 18.11.06, 22:37 Upieraj się, skoro sprawia ci to przyjemność... Upieranie się przy zdaniu, które nic nie mówi, a jest jedynie mamrotaniem. nie dziwi mnie. Niewiele rzeczy mnie dziwi. Odpowiedz Link
camel_3d Re: Moolade... 19.11.06, 11:05 co nie zmiena faktu, ze ci ktorzy uwazaja, ze po wejsciu zmian ich status sie pogorszy zrobia wszystko, zeby tylko pozostac przy starym:** patrz inst. koscielna, islam itp. Odpowiedz Link