Dodaj do ulubionych

Trasa po wale - a sprawa polska

06.07.10, 15:01
Nigdy więcej trasy po wale. A kto będzie chciał takową
puszczać, oświadczam że się mocno zdenerwowałem. I jeżeli ktoś
zechce budować takową po moich gruntach przy wale decyzję takową
będę oprotestowywał w sądzie co wstrzymałoby budowę takowej
głupoty , jak obwodnica po wale.
Dziękuję ___obwodnica już przeszła do historii. To dobra
wiadomość, ale nie dla oszołomów. Roberto mówi- nie, dla
debilnych pomysłów.
Obserwuj wątek
    • woynowski1 Re: Trasa po wale - a sprawa anki 06.07.10, 16:23
      I to dopiero problem!
      • corner111 Ignorancja, imperynencja, arogancja 07.07.10, 21:20
        Woynowski wykrakałeś!
        • roberto19633 Re: corner 07.07.10, 22:39
          Powiedz mi corner, jak inaczej dyskutować, o czymś co istniało
          tylko w fantasmagoriach. Argumenty nie skutkują. Cały czas od
          maja tylko jedno. To nawet M.Ś psuje i smak trunków też.
          • 7realista Re: corner 07.07.10, 23:10
            to moze wywieziemy anke do innej gminy
            • roberto19633 Re: corner 08.07.10, 06:50
              7realista napisał:

> to moze wywieziemy anke do innej gminy

Nie da rady zakorzeniła się mocno ,poza tym ma klona adiuma no
              i robią podbudowę do wyborów burmistrza. Komu? zobaczysz
              niebawem
              • esscort Re: corner 08.07.10, 09:29
                roberto19633 napisał: robią podbudowę do wyborów burmistrza.
                Komu? zobaczysz niebawem

jesli tak, to raczej odbierają temu komuś szansę na wybór. Wyniki
                kilku ostatnich wyborów (także samorządowych w łomiankach) bez
                ŻADNYCH wątpliwości pokazują, że demagogia, krętactwo, wszelkie próby
                nachalnej manipulacji nie mają już szans. Kto tego nie rozumie, ten
                niewiele rozumie i nie ma szans w wyborach.
                Warto zwrócić uwagę na ostatnie wybory prezydenckie. Wszystko
                sprzyjało Jarosławowi: katastrofa w Smoleńsku, kryzys gospodarczy,
                dwie powodzie, emocje ludzi, słaby kontrkandydat, z beznadziejną
                kampanią, podporządkowanie Jarkowi największej stacji TV itp.
                Wydawałoby się, że wszystko mu sprzyja, a i tak przegrał.
                • stefanprawo Re: corner 08.07.10, 11:06
                  esscort masz racje w 100% się z Tobą zgadzam...
                • kmsanczia Re: corner 08.07.10, 11:11
                  Ale on się uważa za wygranego. Bo dalej może narzekać, knuć, dążyć do władzy
                  (gonić króliczka) i straszyć tym jak to będzie gdy ją zdobędzie. Można to też
                  odnieść do naszego lokalnego grajdołka. ;)
                  • esscort Re: corner 08.07.10, 11:23
                    ale co cię obchodzi za kogo on się uważa? Niech się uważa. A
                    narzekać, knuć, dążyć do władzy nikt mu nie może zabronić. W dodatku
                    jest silny, ale upragniona władza oddaliła się. Nie ma rozdawania
                    stanowisk. W dodatku po tych wsztystkich słowach, które padły w
                    wyborach, straciło się trochę twarz, przestało się być wiarygodnym.
                    Zobacz, ze ludzie, którzy urośli na kampanii, chcą uciekać z PiS-u -
                    a to na prezydenta Warszawy, a to do prezydium sejmu. Przegrana to
                    przegrana. Człowiek schodzi obity i nawet jeśli dobrze walczył, to
                    jednak wygrał ktos inny.
                    W naszym grajdołku żeby wygrać wybory trzeba pokazać jakąś wizję,
                    jakąś perspektywę, a nie coś, co na pierwszy rzut oka jest tylko
                    politykierstwem w złym znaczeniu tego słowa i krętactwem. I to
                    dotyczy ustępującej jak i pretendującej władzy.
                    • roberto19633 Re: corner 08.07.10, 21:00
                      Z Wami dyskusja to inny świat, cała przyjemność po mojej
                      stronie. Też mam nadzieję że los będzie sprzyjał uczciwszemu
                      kandydatowi. Ale to jak z powodzią szczęściu trzeba pomóc, nie
                      wiem czemu ale trochę prowokowałem w ostatnim wątku ,, Martin
                      Luther,, i tak jak myślałem wkurzyłem 2 osoby, ale co tam
                      spalą się przed wyborami niech ludzie widzą jakiego mają
                      kandydata/adiu,anka i mauzer/ I oto mamy towarzystwo bez
                      coyones.
                      • amigo465 Re: corner 08.07.10, 22:27
                        Sorry przy takich kandydatach wymiękam!
                        A w dodatku mailem nie pisać an tym forum, jednak każdy ma wytrzymałość w
                        czytaniu głupot wypisywanych przez anki karolów i innych tego typu manipulantów.
                        • osiol111 Re: corner 09.07.10, 09:03
                          Popieram obwodnicę po wale - to jedyne wyjście by odkorkować Łomianki
                          • jacek_ola Re: corner 09.07.10, 09:08
                            Jesteśmy za obwodnicą po wale
                    • kmsanczia Re: corner 09.07.10, 09:34
                      Ale jak ma mnie nie interesować? Przecież niedługo kolejne wybory, a
                      rozhisteryzowana połowa kraju może nie zdążyć ochłonąć.

W dodatku nie ma sensownej alternatywy ani na poziomie kraju ani
                      naszej wsi. Komorra jak już widać parytety ma gdzieś. Jaro wygrał
                      również dzięki temu że został otoczony kobietami, były bardziej
                      wiarygodne w łagodzeniu kampanii niż ciapowata polityka miłości w
                      ustach faceta.

Nie potrzeba nam do rządzenia ludzi, którzy zamiast chcieć zmieniać
                      na lepsze kraj/miasto skupiają się na obietnicach komu dowalą jak się
                      dorwą do władzy, kogo rozliczą, na kim się zemszczą a reszta już ich
                      popamięta, bo nie ma tak dobrze i każdy dostanie po d.

Tacy ludzie nigdy nie tworzą, bo ich celem jest niszczenie.
                      I wieczne dążenie do władzy i straszenie nią też jest niszczące,
                      niepotrzebnie angażuje ludzi (do przeciwstawiania się temu), którzy
                      powinni spokojnie zajmować się swoimi sprawami, bo po to właśnie
                      wybierają swojego przedstawiciela we władzach. ;)
                      • marmit1 Kogo Pani popiera ? 09.07.10, 09:57
                        Sądziłem, że sąsiadka popiera platformersów, a teraz już się
                        zgubiłem. Taka krytyka, i tak nieładnie o prezydencie-elekcie ! No,
                        jestem zdumiony...

Wnioskuję z wypowiedzi roberto1963, że przeciwnikami trasy po wale są
                        a) mieszkający nad wałem ze zrozumiałych względów
                        b) burmistrz Pszczółkowski i świta (z niezrozumiałych dla mnie
                        względów); chyba chodzi o jakieś historyczne zaszłości

Jak przeczytałem wypowiedzi Pana Karola, to zaczynam przekonywać się
                        do obwodnicy po wałach (zaryzykowałem, że zaraz mnie ktoś zagryzie).

• kmsanczia Re: Kogo Pani popiera ? 09.07.10, 10:05
                          Daleka jestem od sekciarskiego zaślepienia jedną partią.
                          A i gratuluję zmiany skłonności do zmiany przekonań na podstawie
                          anonimowych wpisów na forum. :P Pomijając, że przebieg trasy dawno już
                          został ustalony i tylko jeszcze na forum jest odgrzewany.
                          • roberto19633 Re: Kogo Pani popiera ? 09.07.10, 12:41
                            Szkoda Marmicie że nie było cię na spotkaniach przeciwników i
                            zwolenników tejże trasy. Np w Dziekanowie- o mały włos a
                            pregryżliby sobie gardła.
                            I tak to nic, bo nie powstanie ze wzgledu na koszty i
                            plany przebiegu. Teraz to jest tylko puste hasło na którym co
                            poniektórzy będą drapać się na szczyt burmistrzowskiej i
                            samorządowej władzy.
                            • marmit1 Re: Kogo Pani popiera ? 09.07.10, 13:29
                              roberto19633 napisał:

> Szkoda Marmicie że nie było cię na spotkaniach
                              przeciwników i
                              > zwolenników tejże trasy. Np w Dziekanowie- o mały włos a
                              > pregryżliby sobie gardła.

Nie mam czego żałować. Twoje wypowiedzi na temat obwodnicy są
                              również mało kulturalne. W ogóle na tym forum raczej przeciwnicy
                              trasy po wale łamią zasady kulturalnej dyskusji. Są groźby, wyzwiska
                              i szyderstwa.

Nie sądzę, żeby było słychać nową trasę w Dąbrowie. Będą budowane
                              ekrany dźwiękochłonne.
                              • kmsanczia Re: Kogo Pani popiera ? 09.07.10, 13:46
                                W ogóle na tym forum to można powiedzieć po paru latach obecności, a nie po miesiącu. ;)
                                Mało jest osób obiektywnych, ale taka jest specyfika internetu, że każdy wykrzykuje swoją subiektywną opinię.
                                'Ty mi dowalasz to ja ci udowodnię, że jesteś gorszy', nie ma ideałów, niezależnie od poziomu kultury.
                                • roberto19633 Re: Kogo Pani popiera ? 09.07.10, 14:21
                                  kmsanczia napisała:

> W ogóle na tym forum to można powiedzieć po paru latach
                                  obecności, a nie
                                  > po miesiącu. ;)
                                  > Mało jest osób obiektywnych, ale taka jest specyfika internetu, że
                                  każdy wykrzy
                                  > kuje swoją subiektywną opinię.
                                  > 'Ty mi dowalasz to ja ci udowodnię, że jesteś gorszy', nie ma
                                  ideałów, niezależ
                                  > nie od poziomu kultury.

>>Km , SZ.P. marmit gra w grę posłanki Jakubowskiej. Wszyscy
                                  inni są mało kulturalni i tylko my mamy monopol na kulturę
                                  i prawdę. Drogi marmicie można komuś w sposób kulturalny
                                  ubliżyć bardziej dosadnie niż metodą chłopską. /po buzi z
                                  liśćia na odlew/. Przekleństwo pozostanie przekleństwem bez
                                  względu na to jak się je wypowie. Tylko od czytającego,
                                  adresata zależy czy to słowo pojmie, czy go nie zrozumie.
                                  Lepiej coś skwitować w prostych żołnierskich słowach niż
                                  puścić salonowca i udawać że to perfiume.
                                  >
                                  • marmit1 Re: Kogo Pani popiera ? 09.07.10, 14:57
                                    roberto19633 napisał:
                                    >
                                    > >>Km , SZ.P. marmit gra w grę posłanki Jakubowskiej.
                                    Wszyscy
                                    > inni są mało kulturalni i tylko my mamy monopol na
                                    kulturę
                                    > i prawdę. Drogi marmicie można komuś w sposób kulturalny
                                    > ubliżyć bardziej dosadnie niż metodą chłopską. /po buzi
                                    z
                                    > liśćia na odlew/. Przekleństwo pozostanie przekleństwem bez
                                    > względu na to jak się je wypowie. Tylko od czytającego,
                                    > adresata zależy czy to słowo pojmie, czy go nie zrozumie.
                                    > Lepiej coś skwitować w prostych żołnierskich słowach niż
                                    > puścić salonowca i udawać że to perfiume.
                                    > >

Owszem. Nie znaczy to, że mamy mówić komuś, że jest "głupi" tylko
                                    dlatego, że ma inne poglądy. To jest elementarz kultury i
                                    komunikacji międzyludzkiej. Lepiej mówić o swoich odczuciach i
                                    poglądach niż kogoś wyzywać.
                                    • roberto19633 Re: Kogo Pani popiera ? 09.07.10, 17:14
                                      Marmit nikt Ciebie przecież nie zwymyślał. Rozmawiasz bez
                                      inwektyw, i inni też Cię traktują poważnie bez wyzwisk.
                                      Jest takie przysłowie : kto deszcz sieje ten , zbiera burzę.
                                      Mimo że masz inne przekonania jeżeli tylko zachowujesz
                                      się jak człowiek , tak samo jesteś traktowany. Więc daj
                                      spokój , niektórzy przegięli pałę w dochodzeniu swoich racji.
                                      Mi też się kiedyś dostało i to nie zgadniesz od kogo?
                                      Stefan żył w zawieszeniu cały miesiąc - to tylko kwestia
                                      szacunku dla innych.
                                      Ale niektórzy o tym nie myślą-przyjrzyj się dłużej, ja też
                                      wiele razy zmieniałem zdanie o uczestnikach forum na korzyść
                                      tychże.
                      • esscort Re: corner 09.07.10, 10:13
                        Masz rację, ale ja mam nadzieję (pokazały to m.in. ostatnie wybory),
                        że społeczeństwo trochę dojrzało. Może już nie wystarczy wymyśleć
                        sobie jakiegoś zaklęcia opartego na kłamstwie lub manipulacji i w kółko je powtarzać, by wygrać wybory - nawet jeśli się z sympatycznej
                        kobiety zrobi frontmankę kampanii. Np. PiS wciąż powtarza, ze gdyby
                        kampania trwała jeszcze tydzień-dwa, to Jarosław by wygrał. A ja
                        uważam, że nie - przegrałby jeszcze bardziej.Bo ludzie mają dosyć
                        wciskania kitu. Oczywiście pomijam grupę skrajnych "wyznawców",
                        którzy nie kierują się rozumem, oraz grupę pieczeniarzy, którzy po
                        prostu z wygranej tego czy innego kandydata chcą czerpać profity w
                        postaci stanowisk, zleceń itp.
                        Na naszym lokalnym podwórku jest podobnie. Niewiele się nauczyła w
                        zasadzie żadna strona. Władza myśli, że głosząc nachalną propagandę
                        sukcesu zdobywa zwolenników, a opozycja jest przekonana, że wciskając
                        ludziom ciemnotę (np. o trasie przeciwpowodziowej na palach) można wygrać wybory.W dodatku pamiętają, że podczas ostatnich wyborów
                        samorządowych to forum było ważnym miejscem krytykującym ówczesne
                        władze. Więc tworzą nowe nicki, które w kółko powtarzają bzdurę o
                        trasie na wałach, która na pierwszy rzut oka nie trzyma się kupy.
                        Więc wciskanie ludziom takich idiotyzmów i wiara, że oni sie dadzą na
                        to nabrac, jest obraźliwe dla tych ludzi. Nie da się wygrać wyborów,
                        obrażając ludzi, którzy mają na ciebie głosować. Ale oczywiście
                        jakichś zwolennikow się znajdzie. Jestem przekonany, że już niewielu,
                        a wielu się pisaniem bzdur odstraszy
                        Warto pamiętać, ze owszem 4 lata temu na tym forum trwała kampania
                        wyborcza, ale - co by o niej powiedzieć - nie polegała ona na
                        powtarzaniu jakiejś bzdury, ale na rzeczowej krytyce, z podawaniem
                        argumentów, faktów, liczb, na przekonywaniu argumentami, które
                        trzymały jakiś poziom, więc były dla wyborców do przyjęcia, na
                        pokazaniu jakieś wizji łomianek, która miała sens (co z niej zostało
                        zrealizowane - to temat na inna dyskusję).
                        Ale przecież nie da się wyeliminować z kampanii politycznej idiotów,
                        którzy szukają ciemniaków i do nich sie odwołują. Zarzuca się
                        Jarosławowi, że bazuje na ludziach sfrustrowanych, źle wykształconych, głupich itp. A na kim ma bazować, do kogo ma się
                        odwoływać, jeśli chce zdobyć głosy, skoro pozostali są już
                        zagospodarowani przez PO? Gdzieś tych głosów musi szukać. Tak samo
                        jest w łomiankach. Niech sobie PiS szuka głosów wśród "ciemnego ludu"
                        (cytat z Jacka Kurskiego), który jest w stanie uwierzyć np. w
                        obwodnicę przeciwpowodziową zbudowaną na palach, zaczynającą się w
                        Burakowie a kończącą w Czosnowie. Na pewno są w Łomiankach ludzie,
                        którzy w to uwierzą. Ale na pewno nie wystarczy ich, by wygrać
                        jakiekolwiek wybory
                        • kmsanczia Re: corner 09.07.10, 10:31
                          Wszystko prawda, tyle że nie można sprowadzić wszystkiego do ogłupiania ciemnego ludu, bo (na naszym podwórku) zwolennicy (i w sumie twórcy) NOŁ to nie są ludzie głupi, tylko głównie mieszkańcy Dąbrowy, którzy byli przerażeni tym, że cicha miejscowość pod Puszczą zostanie rozjechana trasą szybkiego ruchu. I te obawy ja mogę zrozumieć, chociaż część tych ludzi odczuje uciążliwość trasy mszczonowskiej w takim samym stopniu jak Kolejową.

Ale chodzi o to, żeby skoro tej inwestycji nie dało się wyrzucić z planów, to przynajmniej jej nie blokować bo jest potrzebna, tylko teraz skupić się na walce o zminimalizowanie przyszłej uciążliwości. Czyli ekrany albo nawet poprowadzenie jej w wykopie (o ile jest taka możliwość) i zagospodarowanie terenów wokół, tak żeby nie oddzielić Łomianek od Puszczy.
                          • esscort Re: corner 09.07.10, 11:15
                            Ja myślę, że faktycznie kilka late temu poparcie dla trasy na palach
                            było w Dąbrowie spore. Zatrzymaniem budowy trasy (nawet kosztem mało
                            sympatycznego "podrzucenia" jej sąsiadom z drugiej strony ul.
                            Kolejowej) byli zainteresowani tzw. zwykli ludzie (wielu zresztą
                            takich znam) na zasadzie niech trasa będzie jak najdalej od naszych
                            domów. Byli tym także zainteresowani niewątpliwie ludzie, którzy
                            mieli działki pod puszczą w pobliżu rezerwy pod S7 (tez takich znam)
                            i po prostu widzieli w likwidacji rezerwy drogowej możliwość
                            zarobienia naprawdę GIGANTYCZNYCH pieniędzy. Dziś, gdy już decyzja
                            zapadła, gdy już nie ma ŻADNEJ możliwości zmienienia przebiegu S7 i
                            przeniesienia jej nad Wisłę obie ww. grupy pogodziły się z sytuacją.
                            Natomiast zostali na polu walki "politycy", krótszy chcą wskrzesić
                            dawny spór (kto za trasą kto przeciw), myśląc, że sprawa zagrożenia
                            przeciwpowodziowego sprawi, iż do dawnych naturalnych zwolenników
                            przerzucenia trasy (ludzie z Dabrowy i właściciele działek) dojdą też
                            nowi - z Łomianek, którzy są w miarę daleko od wisły, ale boja się
                            powodzi. Uważam, że to płonne nadzieje i można na nie złapać tylko
                            garstkę ciemniaków (i z Dąbrowy i z Łomianek), a decyzje wyborcze
                            będą podejmowane wg. całkiem innych kryteriów (jesli wały to raczej
                            ich remont a nie cudowne przerobienie w autostradę). Kto wciska kit,
                            nie ma szans u normalnych ludzi. Nie da się pleść bzdur a jednocześnie liczyć na głosy ludzi chcdzących po ziemi. Trzeba się
                            zdecydować albo na tych, albo na tych
                            • roberto19633 Re: corner 09.07.10, 12:45
                              Wiesz co Ess ty lepiej nie wyjeżdżaj /nie emigruj/ do ciepłych
                              krajów, będzie to wbrew interesom ludzi rozsądnie myślących.
                          • anka0292 to nieprawda ze decyzja o S7 juz zapadla 09.07.10, 11:26
                            Podczas poprzednich wyborow tez rozglaszano, ze juz dawno decyzje o
                            przebiegu S7 sa ustalone i nieodwolalne.
                            Chodzilo o to by zniechecic ludzi do pojscia na referendum w sprawie
                            przebiegu trasy. Aby referendum bylo wazne musi wziac w nim udzial
                            min. 30% mieszkancow z prawem do glosowania.
                            Zniecheceni ludzie nie poszli - zabraklo chyba 1 % glosow i
                            referendum nie mialo mocy wiazacej. Glosujacy w przewazajacej
                            wiekszosci byli ZA obwodnica.
                            ZA obwodnica po wale wislanym zaglosowalo wtedy tyle osob co za
                            Pszczolkowskim w wyborach na prezydenta.
                            Klamstwo polegajace na rozglaszaniu informacji o tym, ze decyzje w
                            sprawie obwodnicy juz zapadly powtarzane jest od 4 lat.
                            Decyzje nie zapadly. Sprawa w dalszym ciagu jest otwarta.
                            W dalszym ciagu jest szansa na rezygnacje z S7 i przedluzenie
                            Wislostrady, ktora stworzy obwodnice Lomianek.

Jednak zgadzam sie, ze zasadne jest w obecnej chwili prowadzenie z
                            GDAKiA dwutorowych rozmow. Z jednej strony powinnismy naciskac - tak
                            jak robi to Stowarzyszenie "Ochrona Puszczy Kampinoskiej" - na
                            budowe obwodnicy po wale wislanym.
                            Z drugiej strony powinnismy rozmawiac z GDAKiA o zminimalizowaniu
                            uciazliwosci dla Lomianek wariantu tras poprowadzonych przez centrum
                            S7. Powinnismy naciskac na poprowadzenie ruchu tunelami w gesto
                            zabudowanych miejscach. Dla dobra mieszkajacych tu ludzi.
                            Ekrany to maly pikus i nic nie pomoga przy tak duzym natezeniu
                            ruchu. Poza tym ekrany pozaslaniaja wejscia, witryny, reklamy firm
                            ktore przy Kolejowej maja swoje siedziby. Jak nie beda widoczne to
                            zbankrutuja bo kto do nich trafi? Kasa Gminy zubozeje bo straci
                            docho z podatkow. Ludzie straca prace itd. itp.
                            • esscort Re: to nieprawda ze decyzja o S7 juz zapadla 09.07.10, 11:38
                              Tak, tak, Anka. Decyzja nie zapadła I na pewno zbudują ci trasę
                              przeciwpowodziową między Młocinami a Czosnowem (bo dalej nikt jej nie
                              planuje, a wręcz przeciwnie - budują całkiem inną). Jak napisałem wyżej
                              - chcesz to chrzań te bzdury. Może ktoś się na to złapie, ale na wielki
                              odzew nie licz. Wspomnisz moje słowa.

• woynowski1 Sprawa anki cd 09.07.10, 12:16
                                Decyzja nie ostateczna to może nie zapadła. Nie wiem, nie znam się na
                                procedurach odwoławczych i ich skuteczności. Natomiast faktem, że elementy
                                układanki planistycznej, projektowej i budowlanej z trasą mszczonowską w roli
                                głównej, już powstają i są realizowane. Zmiana tego to ogromny trud i straty, bo
                                wiele rzeczy trzeba by zaczynać od nowa. To są realia! Teraz pytanie podstawowe,
                                kto miał by być siła sprawczą? Na inwestycję trzeba miliardy, a takimi kwotami
                                operuje w okolicy jedynie GD, Województwo, no i Warszawa. Bo podzielone Łomianki
                                ze swego budżetu raczej pieniędzy nie wydadzą i jest mało prawdopodobne by i po
                                wyborach zdecydowały się na ten krok. Więc kto? Anka, Karol i wiele nowych
                                linków będących za tą trasą? No kto? A w dodatku jest pewne, iż ruchy
                                ekologiczne uczynią z tej trasy kolejną Rozpudę!
                                Więc jaki sens? Kto korzysta promowaniu hasła trasa NOŁ? Partie polityczne,
                                właściciele ziem w rezerwie trasy mszczonowskiej? Bo jakiż ma cel tak namiętne
                                pisanie o czymś co jest zupełnie nierealne. Bo jedna słabiutka strona jest,
                                ale potężnych sprzymierzeńców umożliwiających realizację celów to ona nie
                                ma!
                                A nie ma, bo nie są one realna ani potrzebne!
                                • roberto19633 Re: Sprawa anki cd 09.07.10, 12:48
                                  Przykro mi że ci co chcieli zarobić na obwodnicy nie zarobią.
                                  Było nie inwestować w Dąbrowie w nieruchomości. Cóż będzie
                                  trochę głośno.
    • lomek2 Re: Trasa po wale - a sprawa polska 10.07.10, 14:29
      Spokojnie roberto. Hasło "trasa po wale" nigdzie poza tym forum i kilkoma
      lokalnymi gazetkami prowadzonymi przez lokalnych "społeczników" nie istnieje,
      nawet wirtualnie, jak u nas.
      Budowa trasy s7 niedługo się w rezerwie pod Kampinosem rozpocznie, bo wszystkie
      formalne prawy są już przyklepane, i naprawdę szkoda energii, żeby się tym
      dłużej zajmować.
      Jeśli lokalne głupole chcą sobie o tym nadal marzyć, niech się kiszą w tych
      swoich marzeniach.
      • roberto19633 Re: Trasa po wale - a sprawa polska 10.07.10, 19:18
        Dzięli lomek, już powoli poddaję się resetowi. Co mi tam
        życie zbyt krótko trwa by się pochylać nad takimi bzdetami.
        Zacznę powoli ignorowąc ten temat. Chciałem go spalikotować ale
        luzik i poczucie humoru nie dorównują mistrzowi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka