Dodaj do ulubionych

Kandydat Nastula ?!?!

25.10.10, 22:54
Komitet wyborczy Twoje Łomianki chyba bardzo desperacko szukał słynnych nazwisk. No i wyczytałem właśnie, ze w okręgu I (Buraków, Majowe, Dąbrowa itp.) wrzucił na pierwsze miejsce Pawła Nastulę :)
Czy to prawda, że mieszka on w Sadowej czy w Dziakanowie? Kandydat przywieziony w teczce? Nie żebym coś do niego miał. Szanowałem go gdy był mistrzem w judo, ale od kiedy bije się w w MMA i KSW jakoś do mnie nie przemawia.
Ale pomijając wszytko to co on ma wspólnego z Łomiankami, z radą, z samorządem?
Obserwuj wątek
    • pencroff Re: Kandydat Nastula ?!?! 25.10.10, 23:04
      Dla mnie jest nowością, że w ogóle mieszka w Łomiankach. Z samorządem chyba nigdy nie mial nic wspólnego. A w ubiegłym roku brał też udział w "Tańcu z gwiazdami", ale szybko odpadł z konkurencji :)
      • j.urek Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 09:37
        pencroff napisał:
        Z samorządem chyba nigdy nie mial nic wspólnego.

Oczywiście. Za to np. kandydatka na radną powiatową, Pszczółkowska Aleksandra to wybitna działaczka samorządowa. Albo kandydat do Rady Miasta Patryk Orzechowski - też ma tyle wspólnego z samorządem, że się tak samo nazywa jak jeden z radnych.

Przydałoby się trochę umiaru
    • neptun666 Re: Kandydat Nastula ?!?! 25.10.10, 23:06
      Czy to ten komitet z radnym Krysteckim, ciekawie się zapowiada.
      A może on sam nie wie że kandyduje? To jednak jest desperacki wybór.
      Muszę zapytać moją sąsiadkę czy zna takie nazwisko, bo musi wiedzieć na kogo głosować w Sadowej oczywiście.
    • tgserwis Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 00:54
      Pan Paweł Nastula mieszka w Sadowej. I w przeciwieństwie do większości mieszkańców jest człowiekiem znanym i naprawdę przyzwoitym. Nie znam Go wprawdzie osobiście, ale swoją opinię opieram na zeznaniach osób mających z Nim styczność. Poza tym od lat interesuję się karierą a później działalnością Pana Nastuli i życzyłbym wszystkim by mogli poszczycić się takimi opiniami na swój temat ze strony innych oraz wymiernymi dokonaniami. Wiele zrobil dla polskiego sportu, a obecnie robi równie wiele dla rozwoju fizycznego i spolecznego naszej młodzieży. Gdybym mieszkal w gminie Łomianki, z chęcią bym na Niego glosował.
      • nortal Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 07:45
        Znam Pawła osobiście. Trenowaliśmy razem w AWF. On rok po mnie, i już na początku treningów wszyscy widzieli w nim mistrza judo. Mimo że jeszcze nie znał wielu technik w pierwszym roku treningów wygrywał wszystkie turnieje. W swojej kategorii wagowej był nie do pokonania... ) Był najmłodszy, najniższy i najlżejszy z całej naszej grupy,a ambicji miał za kilka osób - nigdy się nie poddawał. Wyjeżdżaliśmy razem na obozy sportowe gdzie dostawaliśmy ostry wycisk. Niestety ja miałem kłopoty z kręgosłupem i zmuszony byłem przerwać trenningi po 5 latach, ale bywałem w AWF pogadać z chłopakami i popatrzeć jak trenują. Paweł wyrósł na giganta i nie było już nikogo kto mógł go pokonać.
        Faktycznie miaszka w Dziekanowie ( na przeciwko mieszka jego siostra ). Łatwiej powiedzieć że w Sadowej bo lepszy dojazd przez Sadowę, pierwsza uliczka w lewo za sklepem ta która prowadzi do kościoła, po prawej stronie.
        Naprawdę uczciwy człowiek.
    • krzysiom1 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 07:22
      A jaki związek z Pawłowem ma mieszkająca na Dąbrowie kandydatka PO w okręgu nr1?
      Przywieziona w teczce?
      • superprzygodny Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 07:57
        bardzo dobrze, niech startuje i zwycięża. Dziwne tylko, że z drugiego końca gminy a nie ze swojego okręgu, w którym mieszka i działa. Nie chciał?
      • jeser Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 23:03
        krzysiom1 napisał:

> A jaki związek z Pawłowem ma mieszkająca na Dąbrowie kandydatka PO w okręgu nr
        > 1?
        > Przywieziona w teczce?
        Krzysiom Ty kpisz czy naprawdę tak myślisz.
        Coś ci zrobiła. Myślałem, że się przyjaźnicie a przynajmniej rozumiecie i szanujecie.
        Takie odzywki w kierunku kobiety z którą dziesiątki godzin przegadałeś. Człowieku trzymaj fason.
        • krzysiom1 Re: Kandydat Nastula ?!?! 01.11.10, 06:45
          jeser napisał:

> krzysiom1 napisał:
          >
          > > A jaki związek z Pawłowem ma mieszkająca na Dąbrowie kandydatka PO w okr
          > ęgu nr
          > > 1?
          > > Przywieziona w teczce?
          > Krzysiom Ty kpisz czy naprawdę tak myślisz.
          > Coś ci zrobiła. Myślałem, że się przyjaźnicie a przynajmniej rozumiecie i szanu
          > jecie.
          > Takie odzywki w kierunku kobiety z którą dziesiątki godzin przegadałeś. Człowie
          > ku trzymaj fason.
          >
          > Jaser. Co Ty bredzisz? Jakie odzywki? Pogięło Cię?
          Nie napisałem NICZEGO o kandydatce.
          Oceniam tylko dośc abstrakcyjne połączenie osiedli w okręgi wyborcze, które sprawia, że zarzut "on nie mieszka na tym osiedlu" nie ma najmniejszegp sensu!
          Dalej podtrzymuję tezę, że kandydat z Dabrowy nie wie nic o problemach Pawłowa czy Burakowa.
          Trudno za taki stan rzeczy, winić kandydatów -choć akurat w przypadku kandydatki z Dąbrowy można przypuszczać, że miała wpływ na taki nieszczęśliwy podział gminy na okręgi wyborcze.
          >
          >
    • pwz90 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 08:26
      To bardzo fajnie że mistrz olimpijski, mistrz świata i europy zastartuje na radnego z komitetu TWOJE Łomianki, okręg 1. Mam nadzieję że ruszy się coś w Łomiankowskim sporcie. Nie ma doświadczenia w samorządzie tym lepiej?

Na listach PO większość nie ma żadnego doświadczenia a ich na siłe pchają do góry, byle swoi, byle wyżej, byle partia.
    • boruta24 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 08:40
      Znam kandydata chętnie na niego zagłosuję.
    • esscort Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 09:11
      superprzygodny napisał: Kandndydat przywieziony
      > w teczce? (...)
      > Ale pomijając wszytko to co on ma wspólnego z Łomiankami, z radą, z samorządem?

A o co ci właściwie chodzi? Rozumiem, że pozostałe listy składałyby się z jakichś wybitnych samorządowców i w ogóle wybitnych postaci. Ale przecież 70% to jakieś przypadkowe osoby, często wpisane na zasadzie krewnych i znajomych królika, przy których Natula to postać wybitna. Nie mam pojęcia, jakim radnym będzie ewentualnie Nastula, ale nie widzę nic złego w wystawieniu go jako kandydydata.
      • neptun666 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 09:34
        krzysiom1 napisał:
        A jaki związek z Pawłowem ma mieszkająca na Dąbrowie kandydatka PO w okręgu nr1?
        Przywieziona w teczce?

Ano taki że kandydatka mieszka w okręgu nr.1 a Pan Nastula w okręgu nr.3
        • boruta24 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 09:43
          Tak, ale po wyborach radny reprezntuje cała gminę nie swój okręg. Dla mnie nie ma znaczenia przy tak dużych okręgach skąd kto jest. Na listach Po tez wiele osób jest pozamianianych okręgami.
    • lomek2 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 09:45
      Musi mieć coś wspólnego, skoro sobie załatwił pozwolenie na budowę w ścianie KPN? W każdym razie, szarym śmiertelnikiem, jak widać, nie jest. A skoro jest lepszy od innych, to może być osobą publiczną jak najbardziej ;)
    • pencroff Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 10:00
      Gdyby Paweł Nastula został wybrany do Rady, powinien też zostać Przewodniczącym Rady Miejskiej. Takiemu nikt nie podskoczy :)
      • romek501 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 10:07
        A zastępcą powinna zostać Zielska Violetta, kandydatka PO, bo nazywa się tak samo jak obecny przewodniczący Rady ;)
        Nie wiesz, Pen, czy to rodzina?
        • pencroff Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 10:13
          romek501 napisał: > Nie wiesz, Pen, czy to rodzina?

Tego nie wiem, nie orientuję się w powiązaniach rodzinnych. Możliwe.

• romek501 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 10:21
            To może ktoś zorientowany zrobi pary

Ktoś wyżej zauważył, że mamy:
            Pszczółkowski - Pszczółkowska
            Orzechowski- Orzechowski
            Zielska-Zielski (na razie pod znakiem zapytania)

Może są jakieś konkubinaty, a może ktoś z innych list
            • romek501 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 10:28
              No to dopisujemy warunkowo Myslaka.
              Mamy zatem:

> Pszczółkowski - Pszczółkowska
              > Orzechowski- Orzechowski
              > Zielska-Zielski (na razie pod znakiem zapytania)
              > Myślak - Pszczółkowski (szwagier, do wyjaśnienia)

• romek501 Re: Kandydat Nastula ?!?! 27.10.10, 09:06
                Pojawiają się chyba następne pary.
                Tym razem na listach forum samorządowego.

Perlik - Perlik (jeden do powiatu, drugi do gminy, sprawa do wyjaśnienia przez lidera p. Wołyńskiego)
        • pwz90 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 10:21
          romek501 napisał:
          > A zastępcą powinna zostać Zielska Violetta, kandydatka PO, bo nazywa się tak sa
          > mo jak obecny przewodniczący Rady ;)
          > Nie wiesz, Pen, czy to rodzina?>

Na pewno jakaś rodzina, w końcu to PełO:)

Na listach Po jest chyba córka burmistrza do powiatu " 9 Pszczółkowska Aleksandra 25 Łomianki ". Jest też Myślak Józef, jeżeli z tych Myślaków ? to jest to szwagier Burmistrza. Mam nadzieję że się mylę i mnie koledzy z PełO poprawią. Obsadzanie rodzin trwa w końcu zbliżamy się przez demokrację do Monarchii:)

To jak koledzy z PełO pomyliłem się czy trafiłem w setkę? Jeżeli nie jest to rodzina wycofam wpis i przeproszę.
          • roberto19633 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 18:06
            pwz90 napisał:

> romek501 napisał:
            > > A zastępcą powinna zostać Zielska Violetta, kandydatka PO, bo nazywa się
            > tak sa
            > > mo jak obecny przewodniczący Rady ;)
            > > Nie wiesz, Pen, czy to rodzina?>
            >
            > Na pewno jakaś rodzina, w końcu to PełO:)
            >
            > Na listach Po jest chyba córka burmistrza do powiatu " 9 Pszczółkowska Aleksand
            > ra 25 Łomianki ". Jest też Myślak Józef, jeżeli z tych Myślaków ? to jest to sz
            > wagier Burmistrza. Mam nadzieję że się mylę i mnie koledzy z PełO poprawią. Obs
            > adzanie rodzin trwa w końcu zbliżamy się przez demokrację do Monarchii:)
            >
            > To jak koledzy z PełO pomyliłem się czy trafiłem w setkę? Jeżeli nie jest to ro
            > dzina wycofam wpis i przeproszę.
            Daj spokój zaraz zaczną się fikcyjne rozwody. Zresztą po co rozdzielać rodzinę, nepotyzm jest w gminie chyba mocno trendy.Szczególnie w tzw Łomiankowskim P.O. . A właśnie czy to jeszcze P.O. czy może jakaś >> Partia Rodzin Rządzących.<<
      • pwz90 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 10:08
        Oczywiście, że powinien zostać przewodniczącym o ile się zgodzi. Byłby dużo lepszy od Zielskiego, który sobie nie radzi z tą funkcją.
        • sparrow.jack Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 10:24
          Człowieku, zajmij się czymś konstruktywnym, emerytura ci nie służy....
          • pwz90 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 10:26
            Sparrow napisz nam o tych całych rodzinach na listach PO, czyżby jakaś koalicja z Ligą Polskich Rodzin, że rodziny promujecie?
            • neptun666 Rodziny kandydatów 26.10.10, 10:50
              pwz90 napisał:

Sparrow napisz nam o tych całych rodzinach na listach PO, czyżby jakaś koalicja
              > z Ligą Polskich Rodzin, że rodziny promujecie?

Ja mam propozycję:
              Niech się wyprowadzą z Łomianek całe rodziny kandydatów startujących w nadchodzących wyborach.
              Ludzie nie dajmy się zwariować co to fucha być radnym gdy każdy może na ciebie pluć bo mu się nie podobasz.
              Skoro radny Wołyński musi koniecznie być radnym to może przyznać mu status
              " radnego bez wybierania"
              • esscort Re: Rodziny kandydatów 26.10.10, 11:01
                neptun666 napisał: Ja mam propozycję:
                > Niech się wyprowadzą z Łomianek całe rodziny kandydatów startujących w nadchodzących wyborach. Ludzie nie dajmy się zwariować co to fucha być radnym gdy każdy może na ciebie pluć bo mu się nie podobasz.

Neptun, ale nie przeginaj w druga stronę. Wyprowadzać się nie muszą. Po co? Chcesz powiedzieć, że to nie fucha i każdy może pluć, więc wpisywanie na listy rodziny jest poświęceniem dla dobra miasta? ;) OK. Rozumiem. Taka ofiara na rzecz miasta :)))

• lomianki.1 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 10:50
              Ludzie zajmijcie się czymś pożytacznym jeszcze 30 lat temu w Łomiankach duża część mieszkańców była z sobą w jakiś sposób skoligacona.
              • romek501 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 10:53
                lomianki.1 napisała:

> Ludzie zajmijcie się czymś pożytacznym jeszcze 30 lat temu w Łomiankach duża cz
                > ęść mieszkańców była z sobą w jakiś sposób skoligacona.

Ale teraz jest 30 lat później :))
                • pwz90 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 10:58
                  Halo Neptunie dobry pomysł. Po 4 kadencji radny powinien zostawać honorowym radnym z głosem doradczym ale to nie od nas zależy.

neptunie zadałem konkretne pytanie o rodziny na listach PO? czy to potwierdzacie czy dalej będziecie zmieniać temat.
                  • lomianki.1 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 11:03
                    Hej forumowicze te listy to tylko kandydaci wybór należy do nas nikt nikomu nie zabrania kandydować nie róbcie niepotrzebnego zamieszania
                    • pwz90 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 11:08
                      Hej to jak to jest z tymi rodzinami? Czy się dowiemy czy będziecie dalej ściemniać.
                    • romek501 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 11:12
                      No pewnie że nikt nikomu nie zabrania.
                      Neptun nawet twierdzi, że to trochę za karę, bo na radnego podobno plują (kto? gdzie?) :)
                      Ciekawe co byś powiedziała gdyby nagle na listach np. do Sejmu znalazła się córka i szwagier premiera?
                      Oczywiście nie byłoby w tym nic złego, gdyby te osoby jakoś wcześniej pracowały na to. Tu chyba jednak taki przypadek nie zachodzi.
                      Kompletny brak umiaru :(

• pwz90 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 11:17
                        Tak. Trzeba jeszcze dorzucić do tych rodzin rodzinę Wójcickich. Pani Magdalena idzie do powiatu, synowa Sylwia do gminy.
                        • lomianki.1 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 11:21
                          NO WIDAĆ TY NIE MIAŁEŚ KOMU ZAPROPONOWAĆ BY BYŁ NA KTÓREJŚ LIŚCIE
                          • pwz90 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 11:23
                            Wstydziłbym się polecać kogoś z rodziny na listę wyborczą. Pewnie tego nie zrozumiesz, bo w urzędzie jest odwrotnie.
                            • lomianki.1 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 11:25
                              WSTYDZISZ SIĘ SWOJEJ RODZINY NO PIĘKNIE MAM NADZIEJĘ ,ŻE TEGO NIE PRZECZYTAJĄ
                              • pwz90 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 11:30
                                Czytaj wyraźnie wstydziłbym się wystawiać na listę wyborczą swoją rodzinę, wstydziłbym się wyborców, ale jak widzę u steru władzy wstydu to raczej nikt nie ma. Rodzina to rodzina, polityka to polityka. Wam się to pomyliło i pomieszało na początku kadencji w tym trwacie dalej, byle się utrzymać.
                                • ktosika_1 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 14:59
                                  pwz90 trzeba jeszcze wpomieć że jak p.Kordek był prezesem KMŁ to zatrudnił w spółce syna p. Wołyńskiego, jeśli jesteśmy tacy wstydliwi, to jak to się stało że radny powiatowy pomógł koledze z tej samej rady i załatwił synowi robote. Przeciez to nepotyzm !!!! Chyba ze w tym przypadku to nie!!! O ile wiem to nie jedyna osoba z rodziny p. W. która pracuje w strukturach samorzadowych z pomocą radnego.
                        • esscort Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 11:26
                          pwz90 napisał:
                          > Tak. Trzeba jeszcze dorzucić do tych rodzin rodzinę Wójcickich. Pani Magdalena
                          > idzie do powiatu, synowa Sylwia do gminy.

PWZ, nie rozpędzaj się. Dobrze wiesz, że akurat tu zdecydowanie zachodzi przypadek, o którym wcześniej pisał bodajże niejaki Romek - obie panie pracowały na siebie, są znanymi osobami, ich kandydowanie nie wynika z więzów rodzinnych, lecz z pracy na rzecz środowiska lokalnego. I nie ma niczego zaskakującego w tych kandydaturach, nie ma żadnego konfliktu interesow. I oczywiście o tym dobrze wiesz.
                          • pwz90 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 11:34
                            Piszę o fakcie nie o pracy. Czy pani Magdalena jest teściową pani Sylwii? Wiesz, że jest bo to żadna tajemnica i jednocześnie fakt. Tak wyglądają listy PełO, nepoztym, układy rodzinne, kolesiostwo. Możesz wybrać naprawdę kogo chcesz, ale fakty są takie jakie są.
                            To kolejna rodzina, pewnie jak przyjrzymy się dalej to okaże się że to nie koniec.

Po w Łomiankach naprawdę nie ma wiele wspólnego z PO krajowym, może poza nazwą.
                            • esscort Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 11:51
                              pwz90 napisał:

> Piszę o fakcie nie o pracy. (...) Tak wyglądają listy PełO, nepoztym, układy rodzinne, kolesiostwo.

No właśnie tak piszesz o faktach, jak wyżej.
                              Rozpędzasz się niepotrzebnie, bo w ten sposób tracisz argumenty. Bo akurat strzelasz w pozytywny przykład pracy na rzecz środowiska lokalnego przedstawicielek jednej rodziny. Ja rozumiem, że można się nie zgadzać z poglądami obu wymienionych kandydatek, można być w konkurencyjnych komitetach wyborczych, ale jednak jakieś elementarne zasady obiektywizmu szanowania konkurenta powinny obowiązywać. Nie idź tą drogą Pwz, bo ludzie pomyślą, że ci jednak słoma z butów wyłazi.
                            • kmsanczia Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 12:10
                              Daj spokój Jerzy, nepotyzmofobię można leczyć. ;)
                              • pwz90 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 12:31
                                4 lata leczenia nic nie dały. Ten przypadek jest nieuleczalny. Jak ktos źle rządzi to najłatwiej go wymienić, po co się meczyć, szkoda czasu i życia.
                                • esscort Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 12:52
                                  pwz90 napisał: Jak ktos źle rządzi to najłatwiej go wymienić, po co się meczyć, szkoda czasu i życia.

Nie ma to jak dobre samopoczucie ;)
                                  Ktoś w temacie rządzenia mógłby powiedzieć: przyganiał kocioł garnkowi :)))

• pwz90 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 13:03
                                    Napisałem źle rządzić...

Czy Powiat źle rządzi? Niech świadcza o tym liczne nagrody od wielu lat przyznawane staroście Żychlińskiemu. Z przyjemnością informujemy, że Powiat Warszawski Zachodni został laureatem konkursu „Mazowiecki Powiat Roku” i zdobyło II miejsce w kategorii powiat.

I jest to kolejny coroczony tytuł. Dwa lata temu I miejsce rok temu II miejsce i teraz znowu II miejsce. Wiele innych nagród, system ISO, sprawna obsluga, nowoczesne standardy zarzadzania. Połowa gmin w powicie jest zarzadzana przez wójtów z Forum Samorzadowego i to wielu od kilku kadencji. Starosta jest także od wielu kadencji. Naprawdę do wielu spraw można się czepiac ale co do powiatu zastrzeżenia ma tylko PO będąca tam w opozycji.
                                    Może do Ożarówa jest kawałek drogi, nie mamy na to wpływu, ale jak już się tam pojedzie to mozna zobaczyć co to znaczy sprawny urząd.

Zapraszam też na
                                    www.pzw.pl

można sobie obejrzeć wyróżniania, systemy zarządzania itd.
                                    • esscort Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 13:19
                                      Sorry, ale po orderach i wyróżnieniach to ja bym jednak nikogo i niczego nie oceniał ;)
                                      Znam wiele osób i instytucji, które dostają medale i wyróżnienia z całkiem irracjonalnych powodów.
                                      Mieszkaniec Łomianek ocenia powiat po jego widoku z łomianek. Czyli np.przez prace filii wydziału komunikacji - tu akurat mam pozytywne odczucia, bo obsługa jest kompetentna, sprawna i miła. Wyrabiałem kiedyś paszport w Ożarowie - też było ok.
                                      Ale poza tym, to: liceum, ochrona zdrowia, niektóre ulice.... może zostawmy to na inny watek...

A to, że opozycja "się czepia"? No cóż... to kto ma się czepiać ? ;)
                                      • pwz90 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 13:35
                                        Otóż to wiele osób potwierdzi dobrze funkcjonujący urząd powiatowy, spawne zarządzanie, nagrody są też nie przypadkowe, wystrczy przejchać się po innych urzędach powiatowych.

Nie chodzi o krytykę, może nawet być i niekonstruktywna. Martwi mnie że pan burmistrz zna już wynik wyborów bo na sesji powiedział, że wie kto wygra i mówił o przewodniej w Łomiankach partii. Jak burmistrz może wiedzieć kto wygra w powiecie przed wyborami? Jasnowidzem nie jest, bo zdążyłby złożyć wniosek do FS, jest druga opcja i to mnie zastanawia. W każdym razie trzeba w komisjach wyborczych mieć dobrych ludzi.
                                        • romek501 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 13:51
                                          pwz90 napisał:
                                          wystrczy przejchać się po innych urzędach powiatowych.

k..wa, chyba za karę :)))
                                          jeszcze tego brakowało, żeby wycieczki do jakichś urzedasów robić.

>
                                          > jest druga opcja i to mnie zastanawia.

Czyli jednak nie umiesz bez insynuacji :((
                                          • pwz90 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 14:04
                                            Dlaczego insynuacji? Wiesz co to jest opcja druga, że mi imputujesz pewne rzeczy?
                                    • pencroff Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 13:23
                                      pwz90 napisał: > Czy Powiat źle rządzi?

Tak. Źle. Tytuły przyznawane staroście nie zasłonią nieudolności, marnotrawstwa sił i środków i bylejakości. W Łomiankach widać je w jaskrawy sposób, na przykład na "drodze po płytach", przy której wciąż od nowa kładzie się te same chodniki, kilkakrotnie wykonując tę samą robotę. Widać na Rolniczej, gdzie tak samo było z chodnikami. Skoro jest źle, to i w odniesieniu do powiatu trzeba - proszę Pwz - powiedzieć, że "po co się męczyć, szkoda życia, trzeba wymienić" zarówno zarząd powiatu, jak i radnych powiatowych na nowych. Starzy - przez długotrwałe trwanie przy funkcjach i stanowiskach, stracili przegląd sytuacji i własnych możliwości.
                                      • pwz90 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 13:37
                                        Możesz miec swoje zdanie, nie jesteś obektywny, jesteś zwolenikiem władz i pewnie jakimś ich kandydatem, oby nie po rodzinie. Radni Po z Łomianek nie zawsze głosują za inwestcyjcami w Łomiankach. To jest problem upartyjnienia samorządów, w tym powiatowego.
                                        • pencroff Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 13:48
                                          Dziękuję za "łaskę" prawa do własnego zdania. Nie jestem kandydatem na żadnej liście.
                                          Gdy o rodziny chodzi, to wyjaśnij, tropicielu rodzin, jak to się stało, że na jednej z list
                                          łomiankowskich widnieje nazwisko młodego pana Mazana, a na innej - młodego pana
                                          Perlika? I to nie są listy PO. Jak to się stało, że nie zauważyłeś tych nazwisk? Poza tym,
                                          kompletnie nie zrozumiałeś w czym tkwi problem. Ja pisałem o jakości prac wykonywanych
                                          przez powiat na naszym terenie, nie o tym, jak głosują radni z Łomianek. Partactwa na naszym terenie głosowanie nie zmieni. Powoływanie się na normy jakości w powiecie warszawskim zachodnim wobec tego, co może zobaczyć każdy mieszkaniec i wyborca z Łomianek, jest śmieszne.
                                          • pwz90 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 13:53
                                            Ja piszę o głosowaniu, partactwo nie przejdzie, nie martw się. Wykonawcą jest prywatna firma i przy odbiorze na pewno każda fuszerka zosatnie opisana. Nie muszą wasi radni latać z dłutem i grzebać w chodnikach. Na pewno bedzie dobrze
                                            • pencroff Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 14:05
                                              pwz90 napisał: > Wykonawcą jest p
                                              > rywatna firma i przy odbiorze na pewno każda fuszerka zosatnie opisana.

Niczego nie zrozumiałeś. Wszystko jedno, kto jest wykonawcą - o to chodzi, żeby nie dopuszczać do fuszerek, a nie żeby potem je opisywać. Wątpię, że będzie dobrze, mając na to tylko twoje słowo. Odpowiedz na inne pytania, które zadałem.
                                              • pwz90 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 14:15
                                                Firma wygrała przetarg otrzymała zlecenie, przekazano jej plac budowy. Ma wykonać budowę zgodnie z projektem, sprawdza się to na etapie odbioru. Nie musisz się obawiać, będzie dobrze zrobione.
                                                Najważnijesze jest to że w Łomiankach dzięki sprawnemu powiatowi zniknie termin "droga po płytach" i pewnie tego nie możecie przeboleć.
                                                • pencroff Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 14:20
                                                  Spokojnie mogę to "przeboleć". Tylko, że nie wierzę.
                                        • jeser Re: Kandydat pwz90 ?!?! 26.10.10, 23:16
                                          pwz90 napisał:
                                          > Radni Po z Łomianek nie zawsze g
                                          > łosują za inwestcyjcami w Łomiankach.

Przestań manipulować i chlapać.... Zawsze głosowałem za dobrze przygotowanymi, mądrymi i przemyślanymi decyzjami.

------
                                    • labes Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 13:54
                                      I łomiankom dostało się wyróżnienie. Przeczytałam na stronie Łomianek. Całkiem dobre towarzystwo. I gratuluję

przyjemnością informujemy, że Powiat Warszaw
                                      > ski Zachodni został laureatem konkursu „Mazowiecki Powiat Roku” i z
                                      > dobyło II miejsce w kategorii powiat.
                                      > [/i]
                                      > I jest to kolejny coroczony tytuł. Dwa lata temu I miejsce rok temu II miejsce
                                      > i teraz znowu II miejsce. Wiele innych nagród, system ISO, sprawna obsluga, now
                                      > oczesne standardy zarzadzania. Połowa gmin w powicie jest zarzadzana przez wójt
                                      > ów z Forum Samorzadowego i to wielu od kilku kadencji. Starosta jest także od w
                                      > ielu kadencji. Naprawdę do wielu spraw można się czepiac ale co do powiatu zast
                                      > rzeżenia ma tylko PO będąca tam w opozycji.
                                      > Może do Ożarówa jest kawałek drogi, nie mamy na to wpływu, ale jak już się tam
                                      > pojedzie to mozna zobaczyć co to znaczy sprawny urząd.
                                      >
                                      > Zapraszam też na
                                      > www.pzw.pl
                                      >
                                      > można sobie obejrzeć wyróżniania, systemy zarządzania itd.
                                      • romek501 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 14:00
                                        :))
                                        No to pewnie Pwz teraz napisze, że nie zawsze nagrody są zasłuzone :)))

Ja i tak bym sie nagrodami nie podniecał.
                                        No i jakie w takim razie są te powiaty i gminy, ktore nie dostają nagród?? ;)
                                        • pwz90 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 14:08
                                          Dlaczego nie zasłużone. Warto patrzeć kto te nagrody wręcza. Są takie nagrody...ale wiadomo. PWZ otrzymał drugie miejsce wsród powiatów, gmina tylko wyróżnienie-bez miejsca. W każdym razie porównanie lepiej wypada na rzecz powiatu. Oznacza to, że powiat lepiej funkjconuje co potwierdza naprawdę wiele osób. Pan burmistrz mógły zostać radnym powiatowym, gdyby startował wtedy miałby szansę się więcej nauczyć, a tak skazani będziemy na wyróżnienia.
                        • 2hestia Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 13:22
                          pwz90 czemu Ty się tak boisz konkurencji z p. Wójcicką. Walcz o swoje głosy a Jej rodzinie daj spokój
                          • tefalfm Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 13:29
                            Boi się ze przepadną z kretesem bo sa słabi a do tego oparli całą kampanię komietetu twoje łomianki na nienawistnych atakach na ludzi. Nie mają nic oprócz populizmu do zaoferowania.
                      • lomianki.1 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 11:19
                        nie twierdzę , że nie masz racji ale WYBÓR NALEŻY DO NAS JA ZAWSZE GLOSUJĘ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ I PÓŹNIEJ DO NIKOGO NIE MAM PRETENSJI. UWAŻAM, ŻE W SAMORZĄDZIE LOKALNYM POWINNO GŁOSOWAĆ SIĘ NA LUDZI A NIE NA PARTIE I TEGO BĘDĘ SIĘ TRZYMAĆ
                  • neptun666 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 11:07
                    pwz Ty mnie o to nie pytaj ja nie startuję w wyborach,ani nie jestem członkiem PO
                    i wcale tematu nie zmieniam, przypominam tylko że w Łomiankach co drugi dom to rodzina.
                • lomianki.1 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 11:08
                  romek501 napisał:

> lomianki.1 napisała:
                  >
                  > > Ludzie zajmijcie się czymś pożytacznym jeszcze 30 lat temu w Łomiankach d
                  > uża cz
                  > > ęść mieszkańców była z sobą w jakiś sposób skoligacona.
                  >
                  > Ale teraz jest 30 lat później :))

To nie znaczy że starzy mieszkańcy i ich rodziny już tu nie mieszkają
                  • corner111 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 11:08
                    Tonący brzytwy się chwyta!
                  • romek501 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 11:18
                    lomianki.1 napisała: To nie znaczy że starzy mieszkańcy i ich rodziny już tu nie mieszkają

Pewnie mieszkają.
                    Ale kogo masz na myśli? Burmistrza z córką? Radnego Orzechowskiego z synem?
                    • tobi313 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 13:24
                      Podawałeś też inne przykłady, już nie pamiętasz?
                      • boruta24 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 15:07
                        Miało być o Nastuli chyba???
    • ktosika_1 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 22:58
      To co Panie Wołyński załatwiłeś robote synowi jak Pana kolega był radnym powiatowym i jednocześnie prezesem KMŁ? Czy nie? I jeszcze innym członkom rodziny w innych instytucjach samorządowych. Coś Pan zamilkł o tych powiazaniach rodzinnych !!!!
      • jwc3 Re: Kandydat Nastula ?!?! 26.10.10, 23:41
        Edwardzie, tylko spokój może cię uratować. Dlaczego czepiasz się wszystkich, a nie widzisz kogo wpisałeś na swoją listę. Zapewniam cię, że kilka osób z twojej listy ma rodzinę zarówno na listach PO RP, komitetu Jana G. jak i PiS. Wszyscy oni czekają tylko, aby dostać się do Rady i dopiero wtedy stworzą komitet poparcia Burmistrzowi Pszczółkowskiemu. Głosowania mogą być nawet jednomyślne 21:0.
        Podpowiem ci jeszcze, że jedną ważną rzecz. Dziwię się, że jeszcze tego do dziś nie wiesz. Kilka dni temu Starostwo zostało zasłużenie Laureatem Mazowieckiej Nagrody Jakości. Już wkrótce Starosta PWZ odbierze nagrodę z rąk Wojewody Mazowieckiego Pana Jacka Kozłowskiego z PO RP. Ty się do tego nie przyczyniłeś. Ja mam w tym swój mały udział.
        POzdrawiam.
        • e_wolyn Re: Kandydat Nastula ?!?! 29.10.10, 20:18
          Do "jwc3" Nie rozumiem dlaczego się mnie ciągle czepiasz pomimo, że w tym wątu nie ma moich wpisów. Powód może być tylko jeden - działałes przez 4 lata kadencji przeciw swojej Gminie, nie głosując za żadną inwestycją łomiankowską . Jako przewodniczący Rady Nadzorczej Spółki wod-kan zawaliłeś sprawę złożenia wniosku o środki unijne. Tak przynajmniej twierdzi Burmistrz, że to wina Spółki , za którą jako przewodniczący Rady odpowiadasz. Kandydujesz ponownie do Rady Powiatu i próbujesz ukryć swoją nieudolność oraz bimbanie przez cztery lata w działalności samorządowej. Trochę pokory a mniej buty - to może mieszkańcy Ci wybaczą.
      • jeser Re: Kandydat pwz90 ?!?! 27.10.10, 00:37
        pwz90 napisał:

> Napisałem źle rządzić...
        >
        > Czy Powiat źle rządzi?
        >
        Naprawdę do wielu spraw można się czepiac ale co do powiatu zast
        > rzeżenia ma tylko PO będąca tam w opozycji.
        > partactwo nie przejdzie, nie martw się. Wykonawcą jest prywatna firma i przy odbiorze na >pewno każda fuszerka zosatnie opisana. Nie muszą wasi radni latać z dłutem i grzebać w >chodnikach. Na pewno bedzie dobrze
        Dobrze jest, dobrze jest, pewnie dobrze będzie. Przestań kadzić i nie ośmieszaj się. Tylko osoba zaślepiona, śliska, wyrachowana albo nieobiektywna może wypisywać takie pieśni dziękczynne. Każda z inwestycji powiatowych przeprowadzonych na naszym podwórku pozostawia w różnych aspektach wiele do życzenia. Dla przykładu podam po jednym przykładzie z pierwszej inwestycji w kadencji i ostatniej. Ten chodnik na ul. Rolniczej trzy razy rozbierany to z jakiego koloru kostki powinien być wykonany, czerwonej czy szarej?. A w dokumentacji przetargowej, jaka była wpisana?. A która jest droższa?. A kary umowne naliczone?. A usterki wpisane w protokóle usunięte?. Ile to już lat minęło. Teraz jeden przykład z inwestycji aktualnie realizowanej na ul. Wiślanej. Dokumentacja geodezyjna jest dobrze przygotowana czy byle jak. Płot, przy którym chodnik trzymetrowej szerokości zwęża się do jednego metra między ul. Długą i Magnolii jest wybudowany w pasie drogowym czy nie. Zdaje się, że projekt był wykonany ponad rok temu. Dlaczego nikt z osób obiecujących wybudowanie tego kawałeczka chodnika na CITO nie zainteresował się wcześniej jakością projektu? Teraz dopiero okazało się, że chodnik za wąski i trzeba będzie w przyszłym roku płot przesunąć. Ciekaw jestem, jakie będą koszty takiej operacji i kto je poniesie. A w starostwie to tak wszystko cacy, dyrektor radny członek zarządu i to wszystko w jednym czasie i na jednym etacie, regulaminy organizacyjne, zakresy obowiązków, tryb uchwalania statutu też był w porządku. Daj spokój, przestań mieszać i prowokować.
    • maczynki Re: Kandydat Nastula ?!?! 29.10.10, 16:28
      Kiedyś mieszkał na Bielanach w poblizu Dworca PKS Marymont, to przyzwoity Sasiad.
      • guzikiewicz69 Re: Kandydat Nastula ?!?! 29.10.10, 19:16
        Ja osobiście wolałbym Dodę jako kandydatkę do rady. Ach te gorące sesje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka