Dodaj do ulubionych

Na kogo głosować?

18.11.10, 21:40
Witajcie, jestem tu (w Łomiankach i na forum) nowy, dysponuję jednak pełnią praw obywatelskich, których mam zamiar w najbliższą niedzielę z premedytacją wykorzystać. Niestety, nie znam tutejszych kandydatów za bardzo, migają mi tylko jakieś plakaty wyborcze z Tomaszem Grądzkim, Wiesławem Dąbrowskim, Janem Pszczółkowskim i innymi. czy startujący tu Bartoszewski, to TEN Bartoszewski? Czy i on mieszka w tych Łomiankach? Problem w tym, że ja nikogo tu (jeszcze) nie znam. Jako zwierze polityczne chcę jednak dać głos!!!
Tylko na kogo - poradźcie mi, drodzy forumowicze. kto byłby najlepszy dla miejscowości, jakie mają programy? Jestem wyborcą o umiarkowanych poglądach, opowiadam się za zrównoważonym rozwojem, nie lubię postaw radykalnych i wszelkiego rodzaju oszołomstwa.
Z góry dzięki za wszelkie wskazówki,
ukłony!
Obserwuj wątek
    • esscort Re: Na kogo głosować? 18.11.10, 21:45
      jak masz umiarkowane poglądy, to głosuj na Bartoszewskiego. Tak, to TEN Bartoszewski
      • redakcja.lomianki.info Re: Na kogo głosować? 18.11.10, 21:51
        Amator tu masz troche info:
        na radnych www.lomianki.info/category.php?cid=49
        na burmistrza: www.lomianki.info/category.php?cid=50
        pozdr mm.
        • qaz2510 Droga Redakcjio Lomianki.info 18.11.10, 22:11
          Czy możecie się skontaktować w komitetami TŁ i ŁnŁ i poprosić o odpowiedź PKW na protest w/w komitetów.
          W trybie wyborczym powinni dostac odpowiedz najpóźniej następnego dnia czyli wczoraj.
          Z góry dziękuję.

Niektórzy rozumieją politykę jako kłótnię, rujnowane tego, co inni cierpliwie budują.
          - Donald Tusk
          • qaz2510 Re: Droga Redakcjio Lomianki.info 18.11.10, 22:11
            sorry za 2 literówki;(
            • redakcja.lomianki.info Re: Droga Redakcjio Lomianki.info 18.11.10, 22:18
              Drogi Qaz2510
              dziś się kontaktowałem z TŁ okolo 14.00 i odpowiedzi tymczasem nie ma
              jak będzie - a kiedyś musi być - opublikuje w trybie natychmiastowym :)
              masz moją gwarancję.
              • qaz2510 Re: Droga Redakcjio Lomianki.info 18.11.10, 22:32
                Bardzo dziękuję za pomoc i informację;)
                • redakcja.lomianki.info Re: Droga Redakcjio Lomianki.info 18.11.10, 22:36
                  qaz2510 napisał:
                  > Bardzo dziękuję za pomoc i informację;)

Bez przesady. nie ma za co dziękować.
                  Sądzę, że nie powinno być problemu z opublikowaniem odpowiedzi PKW.
                  jakakolwiek by ona nie była.
    • superprzygodny Re: Na kogo głosować? 18.11.10, 22:01
      No nie wiem czy to TEN Bartoszewski. Jeśli to TEN, to photoshop działa cuda.
      Przyjrzałem się - to nie TEN :)

Przede wszystkim sprawdź w którym okręgu mieszkasz. Tak pi razy drzwi to Łomianki od Warszawy do Wiślanej to I okręg, od Wiślanej do Kiełpina II okręg a tereny wiejskie to III okręg. W każdym z okręgów masz innych kandydatów.

• esscort Re: Na kogo głosować? 18.11.10, 22:35
        superprzygodny napisał:

> No nie wiem czy to TEN Bartoszewski. Jeśli to TEN, to photoshop działa cuda.
        > Przyjrzałem się - to nie TEN :)

ale przecież autor wątku jaja sobie robi,
        • superprzygodny Re: Na kogo głosować? 18.11.10, 22:44
          esscort napisał:

> ale przecież autor wątku jaja sobie robi,

mam nadzieję :)
      • onlygoo Re: Na kogo głosować? 19.11.10, 14:43
        superprzygodny napisał:
        > Przede wszystkim sprawdź w którym okręgu mieszkasz. Tak pi razy drzwi to Łomian
        > ki od Warszawy do Wiślanej to I okręg, od Wiślanej do Kiełpina II okręg a teren
        > y wiejskie to III okręg...
        Tereny wiejskie..., zabrzmiało to tak jakby reszta Gminy Łomianki była metropolią, a w sumie to jest jedna wielka wieś z prawami miejskimi...
        • brycezion Re: Na kogo głosować? 19.11.10, 16:15
          Lekceważenie emerytów jest dużym błędem. Mają czas i doświadczenie. Młodzi - energię, zapał i nie boją się ryzykownych decyzji.
          Dlatego na świecie menadżerami są naogół 30-40 latki, a starsi zasiadają w radach nadzorczych.
          Nie sądzę też, że motywem kandydatów do samorządów są marne pieniądze z diet itp.
    • ginalskilukasz Re: Na kogo głosować? 18.11.10, 22:19
      Na Jezioro Kiełpińskie, ścieżki rowerowe, i pamięć Bohaterów :).
      Pozdrawiam
      • amator97 Re: Na kogo głosować? 18.11.10, 22:29
        Dzięki za wszystkie wypowiedzi. Oglądałem te profile kandydatów, ale niestety nie wiele mi to mówi, każdy sroka swój ogonek chwali, a ja nie mam pojęcia, na ile to wszystko rzetelne i prawdziwe... Ale to chyba jednak nie ten Bartoszewski, ktoś z was sieje tu dezinformację.
        Nie bardzo też rozumiem, o jakie protesty chodzi, oświećcie mnie proszę, bo na pieniaczy głosować nie będę.
        Więc napiszcie mi konkretnie na kogo, Pan gniliskilukasz np. mógłby napisać, kto w realu wspiera ścieżki rowerowe, to mi się podoba i mógłbym takiego kandydata już poprzeć.
        • redakcja.lomianki.info Re: Na kogo głosować? 18.11.10, 22:35
          amator97 napisał:
          > Nie bardzo też rozumiem, o jakie protesty chodzi,
          protest: www.lomianki.info/document.php?did=1973
    • kmsanczia Na kogo nie głosować? 19.11.10, 08:35
      Do samorządu po władzę i diety

wiadomosci.onet.pl/kraj/do-samorzadu-po-wladze-i-diety,1,3790131,wiadomosc.html
      • j46 Re: Na kogo nie głosować? 19.11.10, 11:44
        To poważne uproszczenie sprawy. Nie piszę, iż wszyscy stają w szranki wyborcze tylko dla tego, że mają wolę działać na rzecz społeczności! Ale znaczna większość tak. Wiele osób przed startem na radnego czy burmistrza działało w swej okolicy czysto społecznie, broniąc interesów najbliższej okolicy. I robiło to bezinteresownie, mając w swej krwi żyłkę działacza społecznego. Nie tylko bezinteresownie, ale często mając świadomość, że swą działalnością na rzecz społeczności narażają się nie tylko niektórym sąsiadom ale i władzom. Wielu tez potrafiło w dalszej pracy swą konsekwencją, popartą wiedzą łamać istniejące schematy, iść pod prąd, walczyć i skutecznie przekonywać oponentów. A jeżeli uzyskali z gminny z tego tytułu jakąś rekompensatę to jedynie za ciężką i konkretną pracę, wiedzę i zaangażowanie, znacznie przekraczające zwykle obowiązki jakie na nich nałożono. I w dodatku były to działania w pełni etyczne i akceptowane przez prawo!
        A największą jest sztuką działać zgodnie z sobą i realizować swe cele w zespole, bo tylko zespól współpracujących ze sobą ludzi mających jasno określone cele którym jest dobro gminy może być skuteczny. I skutecznie wyeliminuje osoby zainteresowane czym innym,w tym pieniędzmi, wieczną awantura i niekonstruktywnym sporem.
        • esscort Re: Na kogo nie głosować? 19.11.10, 11:49
          Ciekawe czy kiedyś ktoś zrzekł się lub zrzeknie diety radnego ;)
          • kmsanczia Re: Na kogo nie głosować? 19.11.10, 12:01
            Ciekawe czy kiedyś będziemy na tyle bogatym krajem, że te parę złotych diety będzie rzeczywiście tylko kwestią pokrycia kosztów dojazdu, czy czasu straconego na sesjach, a nie być albo nie być dla emerytów czy dodatkową fuchą dla słabo zarabiających. ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka